Ontdek de schoonheid van de Algarve – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar Faro
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal en een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. De helft van de toeristen die Portugal bezoeken, brengen hun vakantie in de Algarve door! De regio is gezegend met een pittoreske kustlijn en enkele van de mooiste stranden van Portugal. De zomers in de Algarve zijn heet en droog en de winters kort en mild.

Alcoutim

Het dorre en dunbevolkte binnenland van de oostelijke Algarve wordt meestal overgeslagen door toeristen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je deze prachtige regio met niet veel andere nieuwsgierigen moet delen! Dé must-see in de regio is het schilderachtige Alcoutim ongeveer 40 kilometer ten noorden van Vila Real. Alleen al de rit naar het dorpje is de omweg waard. Volg de meanderende weg die langs de rivier de Guadiana loopt, de natuurlijke grens tussen Spanje en Portugal.

Het kleine gehucht ziet eruit alsof het is gemaakt vanuit de verbeelding van een uitzonderlijk getalenteerde kunstenaar. Ooit was Alcoutim een strategische rivierhaven die op zijn beurt gecontroleerd werd door Grieken, Romeinen en Arabieren en later speelde Alcoutim een belangrijke rol als de stad waar in 1371 het vredesverdrag ondertekend werd tussen koning Fernando I van Portugal en Enrique II van Castilië. Het is net zo waarschijnlijk dat je hier Spaans als Portugees hoort spreken, want Vila Real de Santo António is ongeveer zo dicht bij Spanje als je kan komen zonder de grens over te steken. Deze aangename grensstad heeft ook een aantal toeristische bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn.

Het uitstekende museum Arquivo Histórico Municipal op de Avenida da República vertelt het verhaal van de bijna verdwenen sardine- en tonijnconservenindustrie in de regio. Het mooie centrale plein, Praça Marques de Pombal werd met mozaïeken bekleed die lijken op zonnestralen. In de uitnodigende cafés en restaurants rond het plein kan je heerlijk eten en drinken in de schaduw van sinaasappelbomen.

 

Onze vaste stek:

Hotel The Pr1me Energize****

Rua de Ceuta, 4
8900-435 – Monte Gordo
Algarve, Portugal

The Pr1me Energize is een heerlijk vakantieadres met een waanzinnig uitzicht over Monte Gordo. Zie jij jezelf al liggen in het zwembad op het dakterras tijdens de zonsondergang?

Het hotel heeft een stijlvolle en moderne inrichting; hier voel je je zo erg thuis dat je niet meer weg wilt! Het strand bevindt zich op korte loopafstand van het hotel, ideaal voor de echte strandliefhebbers. Ben je op je vakantie graag actief? In de fijne gym zorg je dat je zelfs tijdens je vakantie fit blijft! Na een mooie dag op het strand of aan het zwembad wandel je naar het gezellige centrum en geniet je van een lekker diner bij een leuk restaurantje!

Tavira is een van de mooiste kuststeden in de regio. Het stadje ligt aan beide zijden van de brede rivier de Gilão en draagt een lange geschiedenis met zich mee. Ooit stichtten de Romeinen de stad en daarna werd Tavira bezet door de Moren die het stadje bekroonden met een prachtig kasteel.

Let tijdens je bezoek aan Tavira vooral op de bijzondere schilddaken die typisch zijn voor dit deel van de Algarve. Je zal de daken ook opmerken bij de 37 (!) kerken die je in de stad kan vinden, waarvan de Igreja da Misericórdia architectonisch de meest belangrijke is. Aan de rivier ligt een elegante brug die gebouwd werd in de 17e eeuw op Romeinse fundamenten.  Olhão, de drukste vissershaven van de Algarve, staat helemaal in het teken van de oceaan. Langs de Avenida da República, de levendige verkeersader van de stad, vind je enkele van de beste visrestaurants in de Algarve.

Een andere reden om Olhão te bezoeken, is om rond te kijken op de ongelooflijke havenmarkt – de grootste en levendigste markt langs de Algarvekust. Bij het aanbreken van de dag kan je op de vismarkt heerlijke verse streekproducten kopen. Je kan er natuurlijk vis, maar ook groenten en fruit van lokale boeren kopen.  Het drukke Faro is de hoofdstad van de Algarve en de internationale luchthaven van Faro is voor de meeste toeristen de toegangspoort tot de regio. Het moderne Faro is de grootste stad in de Algarve en telt ongeveer 50 000 inwoners. Vooral de Cidade Velha, de oude stad, is een bezoekje waard. Het stadscentrum wordt omgeven door stevige verdedigingsmuren en bevindt zich op Romeinse en Moorse fundamenten.

Faro werd zwaar beschadigd door een grote aardbeving in 1755 en daarom dateert wat je vandaag ziet voornamelijk uit de 18e en 19e eeuw. Je wandelt er in een wirwar van geplaveide straten en zonnige pleinen waar gezellige restaurantjes en ambachtelijke werkplaatsen verstopt liggen. Ook de kathedraal en het archeologisch museum zijn een bezoekje waard.

Als je in Faro bent bezoek dan zeker ook even de Capela dos Ossos, in deze kapel kan je meer dan 1250 schedels en doodskoppen zien die op jou liggen te wachten. Estoi is erg atypisch Algarve en daarom een ideale afwisseling in het reisprogramma. In dit histroische dorp kan je Romeinse ruïnes bezoeken, een indrukwekkend paleis en vele kleine, gezellige steegjes en straatjes. Het is een klein dorp diep verborgen in Algarve. Je moet het zeker eens gedaan hebben, al is het maar om een andere kant van Algarve te leren kennen.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Ontdek de schoonheid van de Algarve – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende