Baskenland – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Heen en terugreis in twee dagen – op basis van ontbijt

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden en drank
  • Inkomgelden
  • Uitstappen

Het Baskenland (in het Baskisch ‘Euskal Herria’ en in het Spaans ‘País Vasco’) is een regio die zowel bestaat uit een deel in Spanje als Frankrijk. Het gebied ligt bij het westelijke deel van de Pyreneeën en aan de Golf van Biskaje. Vier van de zeven Baskische provincies liggen in Spanje, namelijk Álava, Biskaje en Gipuzkoa. Deze vormen samen de Baskische autonome regio. De vierde regio is Navarra met als hoofdstad Pamplona, welke tegenwoordig een eigen autonome regio is en als regio destijds minder had met het (radicalere) Baskische nationalisme.

Zo werd het Spaans Baskenland tal van jaren opgeschikt door de terreurbeweging ETA, welke in 2018 werd ontbonden. Het Baskenland is tegenwoordig volkomen veilig om te bezoeken en is door de unieke Baskische cultuur, gecombineerd met prachtige landschappen en de heerlijke Baskische gastronomie

Onze vaste stek:

Hotel – Restaurant Gurutze Berri ***

Bizardia Plaza, 7

20180 – Oyarzun, Provincia de Guipúzcoa

Hotel-restaurant Gurutze-Berri ligt op het Baskische platteland, op 6 km van het strand van Hondarribia. Het restaurant serveert voortreffelijke gerechten. Het hotel biedt gratis WiFi en een gratis parkeerterrein.

Gurutzeberri is een aantrekkelijk landelijk hotel met een natuurlijke omgeving. Het hotel is charmant ingericht met houten meubilair en kunstwerken.

Hotel-restaurant Gurutzeberri beschikt over 4 eetzalen en serveert een ruime keus aan gastronomische maaltijden. Het hotel heeft ook een traditioneel ciderhuis in Oiartzun, op 2 km afstand.

De ruime kamers hebben een eigen badkamer. Ze zijn allemaal voorzien van gratis WiFi. In de lobby vindt u 2 computers waar gasten gratis gebruik van kunnen maken. Gurutzeberri ligt op 2 km van de mijnen van Arditurri en op 15 minuten rijden van San Sebastián. Naar de watervallen van Irusta is het maar een klein eindje rijden.

Het restaurant van het hotel is op zondagavond en op maandag de hele dag gesloten.

Ten noorden van Gernika treft u het natuurreservaat van Urdaibai. Het natuurgebied wordt doorkruist door de rivier Mundakako Itsasadarra en u treft hier o.a. het mooie strandje van Laida of u kunt de omgeving ontdekken met aan kajak. U kunt hier ook het Urdaibai Bird Center  bezoeken waar je meer leert over de migratie van trekvogels en vogels kunt spotten bij de uitkijkpost.

De Puente Colgante is een zweefbrug die de verbinding vormt tussen de vissersdorpen Getxo en Portugalete. Deze hangende Vizacayabrug over de rivier Ría del Nervión ligt op tien kilometer van het centrum van Bilbao en via een wandeling over de zweefbrug kunt u beide dorpen bezoeken. Speciaal voor toeristen is er een uitkijkpunt en loopbrug bovenop de pilaren, welke te bereiken is via een lift in de pilaren.

Vitoria-Gasteiz is de hoofdstad van het Baskenland en na Bilbao de grootste stad. Eigenlijk is dat ook de reden waarom de stad is opgenomen in de lijst met bezienswaardigheden in het Baskenland. Vitoria-Gasteiz is de zetel van de Baskische regering en een belangrijke industriestad, maar desondanks een van de groenste steden van Europa met vele parken en natuurlijke zones. Vitoria-Gasteiz probeert zich neer te zetten als cultureel centrum met o.a. diverse gratis musea, heeft een gedeeltelijk ommuurd stadscentrum en de kathedraal en de Plaza de la Virgen Blanca zijn belangrijke bezienswaardigheden. Absoluut niet één van de eerste steden om te moeten bezoeken in het Spaanse Baskenland, maar bij een langer verblijf in de regio kan het leuk zijn een fietstocht te maken door deze Baskische stad.

San Juan de Gaztelugatxe betekent in het Baskisch ‘kasteelrots’ en is een rotsachtig schiereilandje bij het oude vissersdorpje Bermeo. Op de rost staat een kerk van San Juan welke je kunt bereiken door eerst steil af te dalen naar de zee en dan 241 traptreden omhoog te klimmen. Mede doordat San Juan de Gaztelugatxe een filmlocatie is geweest bij Game of Thrones trekt het eilandje veel toeristen en is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Baskenland Spanje geworden.

Heen en terugreis in twee dagen

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Baskenland – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende