Culinaire reis in Frankrijk

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming met een minibus
  • Reisbegeleiding door agogische travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Toeslag Single kamer
  • Andere maaltijden

Bijzonderheden

Asturië ligt in het groene noorden en dat biedt voordelen. In de zomer wordt het er niet verstikkend warm en in het najaar kleedt de regio zich in zacht oranje tinten. De bossen en natuurparken zijn dan echte plaatjes, als uit een sprookje!

Laat je verrassen en meevoeren en volg ons op onze route (zie ook de kaart onderaan dit artikel) langs de mooiste dorpjes en steden in het ruige Asturië, vol adembenemende landschappen, mooie tradities en een rijke gastronomische cultuur. 

We starten onze route in een van de belangrijkste steden van de streek, die toch de ziel van het vissersdorp dat het ooit was, heeft weten te behouden.

Een van de grootste troeven van de stad is de heerlijke paseo marítimo of zeepromenade. Het voert wandelaars langs de Cantabrische zee aan de centrale playa de San Francisco tot aan het schiereiland van Cimadevillahet historische hart van de stad, waar overblijfselen van meer dan tweeduizend jaar oud gevonden zijn.

Gijón biedt de perfecte uitstap voor het hele gezin, dankzij tal van parken, musea en gezellige pleinen. Heerlijk is het om er enkele dagen door te brengen, zeker als je ervoor kiest een vakantiehuis in Gijón te huren. ‘s Avonds is er veel sfeer, vooral in de straatjes vol bars in Cimadevilla.

Vergeet ook niet het indrukwekkende gebouw van de Laboral Ciudad de la Cultura te bezoeken, met allerlei tentoonstellingen en een enorme botanische tuin van meer dan 25 hectare. 

Ribadesella is een verborgen juweeltje in Asturië. Het heeft alles om je favoriete dorpje te worden. Het ligt in een schitterende natuurlijke omgeving: in de baai waarin de Sella rivier in zee uitmondt, omringd door hoge bergen en kliffen, verleidelijke stranden en kostbare natuurlijke schatten.

Zo zijn er in Ribadesella de grotten ‘Cueva de Tito Bustillo’ en ‘Cuevona de Argüelles’. De grotschilderingen die er zijn ontdekt behoren tot de oudste ter wereld. Ze zijn wel meer dan 14.000 jaar oud!

En dan zijn er nog de ‘Cuevonas de las Cuevas de Agua’: grotten die Ribadesella verbinden met het dorpje ‘Cuevas de Agua’. Je kunt er te voet door of zelfs met de wagen.

Ribadesella verkennen doe je het best langs haar lange zeepromenade. Die begint bij de dinosaurus-sporen, verborgen in de kliffen van het Santa Marina strand. Vervolgens loopt ze parallel aan het strand en enkele ‘Casas de Indianos’, de typische huizen van Spanjaarden, die in de 19de eeuw naar de oude kolonies van Amerika trokken er fortuin maakten en naar Spanje terugkeerden.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Culinaire reis in Frankrijk

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende