Kamperen in de buurt van de Gorges du Sierroz

Inbegrepen

  • Transfer van de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Reisbegeleiding door ervaren Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden

Dit departement is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. De overige zeven departementen zijn: Ain, Drôme, Isère, Ardèche, Loire, Rhône en Haute-Savoie. De naam Savoie zou zijn afgeleid van het Latijnse woord Sapaudia of Sabaudia, wat ‘land met berken’ betekend. Het department grenst aan de departementen Ain, Isère, Haute-Savoie en Hautes-Alpes. In het oosten grenst het departement aan Italië. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Chambéry, Aix-les-Bains en Albertville.

Uit verschillende vondsten is gebleken dat dit schitterende gebied dat vandaag de dag tot dit departement in de regio Rhône-Alpes behoort, al in de prehistorie bewoond is geweest. Het departement werd, in tegenstelling tot vele andere departementen in Frankrijk, niet gecreëerd in het jaar 1790. Dit departement behoorde, samen met het departement Haute-Savoie op 24 maart 1860 gecreëerd uit delen van het gebied van het door Frankrijk geannexeerde Hertogdom Savoye. Het gebied was eerder, tussen de jaren 1792 en 1815 al bezet geweest door Frankrijk. Destijds werd het gebied toegewezen aan het oude departement Mont-Blanc. Pas sinds 1860 behoort het gebied officieel tot Frankrijk.

Het departement staat vandaag de dag vooral bekend vanwege haar prachtige skigebieden. Het is dan ook een geliefde vakantiebestemming tijdens de wintermaanden. Ook voor de fanatieke fietsers onder ons is dit departement een prima vakantiebestemming. Met uitdagende en zware beklimmingen als de Col du Galibier, Col du Télégraphe en de Alpe d’Huez, valt er voor de fanatieke fietsers onder ons genoeg te genieten in dit departement. Tot slot zijn ook steden als Chambéry, Aix-les-Bains en Albertville erg leuk om eens met een bezoekje te vereren. Dit departement is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in de Franse Alpen!

Vandaag de dag staat deze mooie plaats aan het meer van Bourget bekend als een van de mooiste plaatsen in de Alpen. Aix-les-Bains staat, naast haar thermale wateren, ook bekend om haar prachtige oude stadscentrum. Dankzij haar vele oude straatjes, gezellige terrasjes en winkels kunt u hier gerust een middag doorbrengen, zonder dat u zich hoeft te vervelen. In en rondom deze kuurplaats is genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u er voor kiezen om heerlijk te genieten aan de rand van het meer van Bourget, of om heerlijk tot rust te komen in het spa resort. De cultuurliefhebbers onder ons kunnen er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan het Musée Faure, in het hart van de stad. Hier kunt u een uitgebreide collectie van impressionistische kunst bewonderen. Ook kunt u er voor kiezen om een gokje te wagen in het prachtige casino. Het moge duidelijk zijn: in deze plaats is genoeg te doen!

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Kamperen in de buurt van de Gorges du Sierroz

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende