Fietsvakantie in het Teutoburgerwald – Japie Swings – Ilse Van De Velde

Inbegrepen

 
 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

 • Andere maaltijden
 • Inkomgelden
 • Drank
 • Toeristenbelasting
 • Uitstappen
 • Ophaalservice
 • Reis- en annulatieverzekering

Bijzonderheden

   

Fiets- en wandelvakanties worden populairder dan ooit. Sinds de lockdown hebben we het wel gehad met al dat binnenzitten. Tijd voor actie! De behoefte aan beweging in de buitenlucht is nog nooit zo groot geweest. Volgens de nieuwe reistrends hebben we zin in een actief avontuur in de natuur: een vakantie waarin we eindeloos kunnen fietsen, wandelen, suppen of kajakken in de gezonde buitenlucht. Lekker genieten van het buitenleven dus!

Gasten die meegaan moeten toch over een afstand van 40km kunnen fietsen, zelfstandig zonder of met ondersteuning

 

 

Het Teutoburgerwoud begint bij Rheine In Duitsland, op een kwartiertje vanaf de grens bij Twente en stop voorbij Bielefeld ruim 100km verderop. Het Teutoburgerwoud bestaat uit een aantal parallel verlopende heuvelruggen die zo’n 200-400 meter hoog zijn. Bekende plekken in het Teutoburgerwald zijn de Dörenther Klippen en de Externsteine, beide natuurlijke rotsformaties, en het bijzonder schattige vakwerkstadje Tecklenburg. Wat grotere steden en stadjes in of aan de rand van het Teutoburgerwald zijn o.a. Rheine, Bad Iburg, Halle en Detmold.

 

Onze vaste stek

Gasthaus Van Heesen***

Hansastraat 29

37671 Hoxter – Albaxen

 

Actief ontspannen en nieuwe energie opdoen. Geniet van een gezonde vakantie in de natuur met heerlijke landschappen. Beleef de schattige steden en dorpen, het rijke culturele erfgoed, de gastvrijheid van Westfalen en de omvangrijke historie. Heerlijke routes langs de Wezer, de Lippe en de Ems of sportieve tochten naar de uitkijkpunten van het Middelgebergte. Verken het Teutoburgerwoud op uw eigen manier. Met dagtochten, sterrentochten of uitgebreide fietsvakantie.
Ontspannen etappe van de TreinFietsRoute Teuto-Senne van Bielefeld naar Paderborn door het fascinerende landschap van de Senne. Deze tocht verbindt op een vlotte manier de twee steden van de regio OstWestfalenLippe, zonder noemenswaardige stijgingen.
Actief ontspannen en nieuwe energie opdoen. Geniet van een gezonde vakantie in de natuur met heerlijke landschappen. Beleef de schattige steden en dorpen, het rijke culturele erfgoed, de gastvrijheid van Westfalen en de omvangrijke historie in dit deel van Duitsland.
In de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland is de plaats Höxter te bezoeken. Deze stad is gelegen aan de rivier de Wezer en staat bekend om zijn historisch centrum. In het centrum zijn veel vakwerkhuizen te vinden die op een indrukwekkende manier versierd zijn. De omgeving is rijk aan natuur en goed te verkennen met de fiets of tijdens een wandeltocht. De plaats is goed te bereiken met de auto en binnen aan paar uur ben je vanuit Nederland op de plaats van bestemming. In de omgeving van Höxter zijn ook verschillende andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een ideale plaats voor een korte of lange vakantie.
De plaats heeft veel te bieden aan historische gebouwen en natuur in de omgeving. Het centrum zelf is als de moeite waard om te bekijken. Deze is opgebouwd uit historische gebouwen die de geschiedenis van de plaats vertellen. Buiten de poorten van het plaatsje ligt de Abdij van Corvey. Dit klooster is in 815 gesticht en is tegenwoordig beschermd werelderfgoed. Het complex staat op de erfgoed lijst van UNESCO. Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Höxter is de porseleinfabriek Fürstenberg. Met een boot heb je de mogelijkheid om een vaartocht te maken over de rivier de Wezer die langs deze plaats stroomt.
De plaats is een ideale stad voor een korte vakantie. Niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving van deze plaats is er genoeg te beleven. Zo vind je veel natuur in de wijde omtrek en zijn er verschillende andere historische plaatsen die een bezoekje waard zijn. De bosrijke omgeving is zeer de moeite waard voor een wandeling of een fietstocht. Wil je overnachten in deze plaats of in de omgeving, dan kun je daarvoor een hotel, een bed & breakfast, een vakantiewoning of een andere geschikte accommodatie voor enkele dagen boeken. De stad ligt op ongeveer drie uur rijden met de auto vanaf de Belgische grens, dus je bent binnen korte tijd op jouw vakantiebestemming als je naar Höxter af wilt reizen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Fietsvakantie in het Teutoburgerwald – Japie Swings – Ilse Van De Velde

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende