Slow motion in de Chaamse Bossen – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Reisbegeleiding door ervaren Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Dranken en persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

 

In Chaamse Bossen in Baronie van Breda groeien naaldbomen met open plekken daartussen. Langs de randen grazen in de schemer vaak reeën. Je kunt parkeren in de buurt van pannenkoekenrestaurant De Steengroeve.

Kom naar Natuurspeelplek De Heksenberg van Staatsbosbeheer voor een fijne middag buiten. In dit oude dennenbos waken wortelwakers en uilen over je. Dan kan jij intussen het klimtoestel beklimmen, door de heuvels rennen of hutten bouwen. Moegespeeld? Vertel elkaar verhaaltjes in de vertelhoek of kom lekker luieren in de duinen, met je blote voeten in het zand! Pas je wel op voor de heks?

De Baronie van Breda, gelegen in het westen van Noord-Brabant, kent de mooiste en oudste bossen in de omgeving. De bossen zijn aangelegd door 16e-eeuwse stadsbaronnen, met lange lanen, heide, vennetjes en beken. En een lange geschiedenis van prinsen, stropers en smokkelaars.

Onze overnachtingsplaats

Vakantiepark “De Flaasbloem”

Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam

In Noord-Brabant geniet je optimaal van je vakantie op een RCN Vakantiepark. Ervaar onze beroemde Brabantse gastvrijheid! Op onze vakantie- en bungalowparken is van alles beleven en in Noord-Brabant zijn ook allerlei leuke uitstapjes te maken. Brabantse steden en attracties zijn dichtbij en prachtige natuurgebieden vind je in Noord-Brabant in alle richtingen, van bossen en zandverstuivingen tot de Brabantse Biesbosch. Kom genieten op het RCN Vakantiepark de Flaasbloem in Brabant!

In de stille Chaamse Bossen grazen reeën en vliegen roofvogels over de toppen van bomen. Het Liesbos is het grootste zomereikenbos van ons land, met monumentale lanen die de adel in de 17e eeuw gebruikte tijdens de jacht naar reigers. Het Ulvenhoutse Bos is in het voorjaar bezaaid met witte bosanemonen. Pronkstuk is het Mastbos: een statig bos met lange lanen, vijvers, vennetjes en 500 jaar oude bomen.

Maar de Baronie bestaat niet uit bossen alleen. Tussen de bomen vind je ook heidevelden, veenmoerassen en oude leemputten, zoals in de boswachterij Dorst. Ten noorden van Breda vind je de Vuchtpolder; een oude polder met veel weidevogels. En langs de meanderende Mark is het heerlijk wandelen en fietsen, of genieten van een zomerse picknick.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow motion in de Chaamse Bossen – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende