Dompel je onder in de wonderlijke wereld – Japie Swings

Inbegrepen

 • Vervoer met de minibus richting Duitsland
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Heen- en terugreis in twee dagen
 • Maaltijden tijdens de heen- en terugreis in op basis van ontbijt
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travenbutler

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen
 • Dranken
 • Reis en annulatieverzekering

Bijzonderheden

   

Ontsnap aan de hectiek van het dagelijks leven en laat je onderdompelen in de serene schoonheid van de Mecklenburgische Schweiz, waar glooiende heuvels begroeid met kleurrijke flora je verwelkomen voor rustige wandelingen en panoramische vergezichten. De charme van pittoreske dorpjes weerspiegelt de tijdloze tradities van de regio, terwijl historische kastelen en landhuizen een glimp bieden van vervlogen tijden.

Aangrenzend aan deze betoverende regio ligt de Seenplatte, een uitgestrekt netwerk van kristalheldere meren dat een waar paradijs is voor watersportliefhebbers en natuurfanaten.

Het stadje Güstrow heeft een gezellig, historisch stadscentrum dat bestaat uit smalle geplaveide straatjes, felgekleurde of pastelkleurige vakwerkhuizen en een stukje van de rijke geschiedenis van Güstrow op elke straathoek. Bistro Derzscher Hof is één van de oudste gebouwen in Güstrow, in typische baksteengotiek. Enkele andere bezienswaardigheden die de moeite zijn om hier te ontdekken zijn de Heilig-Geist-Kirche waarin het Norddeutsches Krippenmuseum werd geopend.

Maar waar je zeker moet stoppen, is aan de Dom: een gotisch kerkgebouw uit de 14e eeuw. Ooit was de Dom de hofkerk van de hertogen van Mecklenburg: ze bevat dan ook nog enkele praalgraven. De belangrijkste bezienswaardigheid in de kerk dateert van na WO II en hangt aan het plafond: ‘Der Schwebende’ van lokale kunstenaar Ernst Barlach. De zwevende engel werd oorspronkelijk gemaakt ter nagedachtenis aan de slachtoffers van WO I: een zwevende vrouw die kijkt in de richting van de Franse slagvelden. Güstrow dateert uit de 12e eeuw, en was tussen de 16e en 18e eeuw de zetel van de hertogen van Mecklenburg. Aan de rand van de historische binnenstad van Güstrow ligt het 16e-eeuwse Schloss Güstrow, één van de belangrijkste renaissancekastelen van Noord-Europa.

Hertog Ulrich von Mecklenburg maakte zeker dat bezoekers onder de indruk waren van de Mecklenburgse macht en rijkdom: zo is het plafond van de feestzaal versierd met exotische jachtscenes, vind je overal schitterende plafondschilderingen, stucwerk en kunstwerken. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen. 

Drie grote meren zijn deel van het Mecklenburgse Zwitserland: het grote Kummerower-see in het oosten, het middelgrote Malchiner See in het zuiden, en een klein meer in het westen: de Teterower See. De Teterower See is heeft een oppervlakte van 3,36 vierkante kilometer en is een populaire bestemming bij toeristen. Er is een klein zandstrandje en je kan er heerlijk zwemmen, zonnen en vissen.

Midden het meer van Teterow ligt het Burgwallinsel, een Slavische nederzetting op een eiland dat UNESCO Werelderfgoed is sinds 2010De Amazone van het Noorden, is hoe de rivier de Peene hier genoemd wordt. Het Naturpark Flusslandschaft Peenetal is met zijn meer dan 300 km² één van de grootste moerasgebieden van Europa. Je vindt er bevers, otters, zeldzame planten en een Europees vogelreservaat met verschillende soorten adelaars.

Vlak bij het stadscentrum vind je één van de oudste en grootste eikenbossen van Europa. De Ivenack-eiken zijn tot 1000 jaar oud met een omtrek van meer dan 11 meter. Je ontdekt alles over het bos op het boomkroonpad, dat onderdeel is van de dierentuin: 600 meter lang wandel je tot op het uitzichtplatform 40 meter hoog tussen de bomen, en leer je op 14 informatiebordjes over deze bijzondere plek.

Het Hutewald ligt aan het Ivenacker See: je kan er zwemmen aan het strand, of rond het meer wandelen met zicht op de eiken en het kasteelcomplex. Want naast het natuurlijke erfgoed in de bossen, vind je in Ivenacker ook een barok 16e-eeuws kasteel met stallen, kerk en oranjerie – die wordt verbouwd als café en toekomstig toeristisch infocentrum. Het Kummerowmeer is het grootste meer van de drie in de buurt: 10 km lang en ongeveer 3 km breed. Het meer ligt aan de noordelijke rand van de Mecklenburgische Schweiz in de driehoek Teterow, Malchin en Demmin. Het barokke Kasteel Kummerow ligt aan de zuidelijke oever van het meer, en is nu een publiek toegankelijke kunstgalerie, met een museum voor hedendaagse fotografie.

Het Mecklenburgs Merengebied (Mecklenburgische Seenplatte) heeft meer dan 1000 meren. Krakow am See is een pittoresk stadje bekend om zijn landschappen, historische charme en de nabijgelegen Krakower See, ons eerste en meteen één van de grootste meren in de regio. Het meer is er erg helder en perfect voor wateractiviteiten, zoals zwemmen, varen, vissen en kajakken.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Dompel je onder in de wonderlijke wereld – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende