Culinair genieten in Piemonte

  • Reiscode: 2908202001M
  • Zaterdag 29 augustus 2020 tot zaterdag 5 september 2020
  • € 1150
  • 8 dagen / 7 nachten

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Zakgeldadvies € 50 per dag
  • Singletoeslag €40 per nacht

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Als thuisland van recreatie is het aanbod hier van de bovenste plank. Vooral op het gebied van smaak, met eeuwen aan culinaire traditie en nauwgezette aandacht voor ingrediënten en de kwaliteit van lokale teelten. Maar de echte ster van de Piemontese keuken is zonder twijfel de witte Alba truffel. Piemonte’s witte goud wordt vooral gevonden in de Langhe, maar ook in het overige heuvelachtige grondgebied van de regio. Geschaafd in dunne plakjes om “gewoon” voedsel op te smukken zoals gepocheerde eieren of rijst (een andere lekkernij van Piemonte) en een schotel van “tajarin” (verse handgemaakte pasta) of rauw rundvlees kan veranderen in iets exquisiets. Deze smaakreis kan niet worden beëindigd zonder vermelding van chocolade, in het bijzonder de combinatie van cacao en hazelnoten die aanleiding gaf tot de onnavolgbare gianduiotto van handgemaakte traditie en een ander beroemd product, Nutella.

Maar recreatie is niet alleen eten en drinken. Piemonte biedt ook veel andere mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Genieten van de charmante gastvrijheid in een bergchalet temidden van een bos of in de elegante sfeer van een achttiende-eeuwse villa aan het meer. Ontspannen in een spa en jezelf verwennen met een wijntherapie sessie. Je laten gaan onder de lokale bevolking van Turijn’s Movida (nachtleven) of jezelf wijden aan een sportieve activiteit.
52.000 hectaren aan wijngaarden op de hellingen van Piemonte produceren de wijnen die deze regio wereldberoemd hebben gemaakt. Beroemde witte en rode wijnen zoals Nebbiolo, Dolcetto, Gavi en Asti Spumante verkopen elk jaar miljoenen flessen over de hele wereld. Twee van de meest prestigieuze wijnen, de Barolo en Barbaresco, zijn niet alleen internationale symbolen van deze streek, maar van heel Italië.
Typische streekproducten uit Piemonte zijn truffels, kaas, hazelnoten en wijn. Elk gebied van de regio heeft zijn eigen palet van smaken en elke vallei zijn eigen harmonie voor het gehemelte.
De culinaire traditie van Piemonte biedt onbeperkte mogelijkheden voor fijnproevers. Geen toeval, want de regio is de thuisbasis van de Slow Food beweging en de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen, die gezonde voeding verdedigt en bevordert, onderwijs verzorgt voor goed eten en traditionele recepten behoudt. Het behoud van het erfgoed is inderdaad zeer groot en de moeite waard. De sterren van de lokale tafels zijn witte truffels, 9 DOP kazen, 16 DOCG wijnen en 42 DOC wijnen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
  • Italië

Culinair genieten in Piemonte

  • Zaterdag 29 augustus 2020 tot zaterdag 5 september 2020
  • € 1150
  • Reiscode: 2908202001M

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende