Wendland an der Dumme

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van 2 persoon per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

   

Het uitgestrekte heidegebied ten zuiden van Hamburg ligt tussen de rivieren Elbe en Aller. Het Naturschutzpark Lüneburger Heide is een van de grootste Duitse natuurparken. Rondom de Wilseder Berg wordt de dieren- en plantenwereld sinds 1921 volledig beschermd. Overal in het landschap staat de typische Nedersaksen-boerderij. Maar ook buiten het park hebben de heidedorpjes weinig van hun oude charme verloren: typisch voor de streek zijn de vrijstaande houten klokkentorens van de dorpskerkjes die door grote bomen worden omringd.

Bijna synoniem voor de Lüneburger Heide is het Naturschutzpark Lüneburger Heide rondom de Wilseder Berg. Undeloh, Döhle, Nieder- en Over-haverbeck zijn ideale uitgangspunten voor een heerlijke wandeling of ontspannende fietstocht. Ook vanuit steden als Celle en plaatjes als Örtze, Faßberg, Hermannsburg, Unterlüß in het Naturpark Südheide kunt u het oude cultuurlandschap ontdekken. Vooral van begin augustus tot midden september, als de heide bloeit en het hele landschap in een paars licht wordt gedompeld, is het hier hoogseizoen.

Nigel Restaurant & Hotel im Wendland

Dit hotel is gelegen in Bergen an der Dumme, in het natuurpark Elbufer-Drawehn. Het hotel beschikt over comfortabel ingerichte kamers, gratis WiFi, een mooi terras in de tuin en een sauna.

Alle kamers van het Nigel Restaurant & Hotel zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer.

Het restaurant serveert een scala aan seizoensgebonden gerechten, vers bereid met kruiden uit de eigen kruidentuin van het hotel.

Parkeren is gratis bij het Nigel hotel. De omgeving leent zich bij uitstek voor wandelingen en fietstochten.

Op de rond 2000 kilometer aan fietspaden zijn 3 langeafstandsroutes, zoals de Lüneburger Heide-Radweg of de Allerradweg, en een heleboel thematische lokale routes uitgezet, zodat er voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser een geschikt aanbod is. Een wandeling is ongetwijfeld de optimale manier om het landschap intensief te beleven. De kleine heuvels vormen ook voor de ongeoefende wandelaar en gezinnen met kinderen geen noemenswaardig obstakel.

Nergensin Duitsland zijn op zo´n kleine oppervlakte zoveel attractieparken te vinden als in de Lüneburger Heide. Het Heidepark Soltau biedt meer dan 50 attracties, waaronder Colossos, de grootste houten achtbaan ter wereld, en Desert Race, naar eigen zeggen de snelste achtbaan ter wereld. In het Vogelpark Walsrode zijn zo´n 700 vogelsoorten uit de hele wereld te zien. Vliegshows met roofvogels en een ontdekkingstocht in de ‘middeleeuwse’ uilenburcht zorgen voor een afwisselend dagje uit voor de hele familie.

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Wendland an der Dumme

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende