Een vakantie in de Eifel is een bijzondere belevenis. Dit Duitse middelgebergte biedt een rijk scala aan mogelijkheden voor een korte of langere vakantie. Omdat het dichtbij ligt is het bij uitstek geschikt voor een lang weekend of een midweek. Door zijn lange geschiedenis die al begint voor de Romeinen, is het een met cultuur beladen gebied. Maar dat niet alleen; ook voor natuurliefhebbers is hier uitzonderlijk veel te beleven. Of u nu van wandelen, fietsen, varen, skiën, musea, architectuur, natuurparken, kratermeren en andere vulkanische verschijnselen houdt, iedereen vindt in de Eifel wel iets van zijn gading. Ontspanning en avontuurlijk zijn de sleutelwoorden die een vakantie in de Eifel kenmerken.
Onze vaste stek:
Hotel Koch-Schilt***
Prumzurlayer Strasse 1
54666 Irrel
Het 3-sterren Hotel Restaurant Koch-Schilt wordt als 1919 gerund door een familie
Het traditierijk hotel is gekend voor gastvrijheid en modern comfort. De keuken van het hotel biedt een kleine snack tot een uitgebreid menu voor kleine of grote groepen. Het hotel staat erop om gerechten te bereiden met ecologisch geteelde producten uit de regio. De menukaart wordt per seizoen aangepast en met wisselende specialiteiten. Enkele van die specialiteiten zijn ‘Döppekooche’ (ovengerecht met aardappel) en ‘Bohneschlupp’ (bonensoep). Het ontbijtbuffet zorgt voor verse brood van de dorpsbakker, dagelijks zelfgebakken brood, vleeswaren van de lokale slager, plaatselijk geroosterde koffie, lokale kaas, honing, enz.
Kyllburg wordt al aan het begin van de negende eeuw in oorkondes vermeld. De Kyllburg werd in 1239 door de aartsbisschop van Trier gebouwd om de noordgrens van zijn gebied tegen de invallen van de heren van Malberg te beschermen. Een deel van de burcht bestaat nog en daar tegenaan werd in 1912 een school gebouwd. Met deze sterke burcht en een markt verwierf Kyllburg het aanzicht van een middeleeuwse stad. Dit werd voltooid met de bouw van een stadsmuur. Met de bezetting door de Franse revolutionaire troepen in 1794 van de gebieden op de linker Rijnoever, werd ook Kyllburg Frans. Met het Weens congres kwam Kyllburg onder Pruisisch bestuur. De Tweede Wereldoorlog heeft wel enige offers gevergd van Kyllburg, maar de stad is er toch redelijk ongeschonden doorheen gekomen.
