Op het schop bij de boer – Japie Swings

Inbegrepen

  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Transfer naar de plaats van bestemming

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Alle dranken en lunch
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 
What do you want to do ?
New mail

Groot grasveld met goaltjes, speelbos met boomhut met glijbaan,speelhuisje,trampoline,schommels,klimrek,wipwap,kabelbaan enz. Bij terras accommodatie jeu de boulesbaan.
Diversen buitenspellen en binnenspellen aanwezig.

Direct gelegen aan ons verblijf wandelknooppuntroutes en fietsknooppuntroutes. Wij beschikken over fiets- en wandelkaarten, evenals regio-informatie. Ook hebben wij enkele fietsen voor de verhuur.

Natuur en recreatie gebieden De Maashorst Uden, Sint Anthonis en de
Tongelaar Mill zijn op op 7 km afstand.

Fietsroutes aanwezig die door deze natuurgebieden lopen.

Ook is er een mogelijkheid tot het bezichtigen van ons museumpje dat ingericht is met oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen

Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony. Luister en ga!

Onze vaste stek

RCN Camping Chaamse Bossen

Chaam

Ons overnachtingsverblijf “In ’t groen ” is landelijk gelegen aan een rustige zandweg, te midden van prachtige natuur in Odiliapeel met rust en ruimte, geniet van deze bosrijke omgeving.

Ons overnachtingsverblijf is rolstoelvriendelijk gelijkvloers en biedt plaats aan 12 personen.

Wandel over de paden door de weilanden en langs de akkers, ga op avontuur door de weelderige begroeiing en begroet de loslopende boerderijdieren. Deze wandelroute is een heus avontuur dat je leidt naar bijzondere plekken. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de omgeving! 

Ooit stroomde de Maas door het oergebied. Maar door een breuk in de aardkorst kwam de bodem steeds meer omhoog. Hierdoor werd de Maas naar het oosten gedrukt en kwam het land hoger te liggen. Dat hoge stuk land heet een horst. Vandaar de naam Maashorst. Het lager gelegen gebied wordt een slenk genoemd.

Inmiddels kan je het hoogteverschil niet meer zien, maar de bodem laat nog wel sporen van de breuk zien. Op de horsten zie je grind en soms grote keien liggen. In de ijstijd zijn deze afgezet door de toen nog breed meanderende Maas. De slenken herken je aan fijn dekzand.

Ooit stroomde de Maas door het oergebied. Maar door een breuk in de aardkorst kwam de bodem steeds meer omhoog. Hierdoor werd de Maas naar het oosten gedrukt en kwam het land hoger te liggen. Dat hoge stuk land heet een horst. Vandaar de naam Maashorst. Het lager gelegen gebied wordt een slenk genoemd.

Inmiddels kan je het hoogteverschil niet meer zien, maar de bodem laat nog wel sporen van de breuk zien. Op de horsten zie je grind en soms grote keien liggen. In de ijstijd zijn deze afgezet door de toen nog breed meanderende Maas. De slenken herken je aan fijn dekzand.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Op het schop bij de boer – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende