Op het schop bij de boer – Japie Swings

Inbegrepen

  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Transfer naar de plaats van bestemming

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Alle dranken en lunch
  • Uitstappen
  • Dossierkosten

Bijzonderheden

In het gebied Gilze-Chaam-Ulvenhout-Alphen liggen de Chaamse Bossen. De Ulvenhoutse bossen, Alphense Bergen en de Generaalsbossen bij Alphen horen hier ook bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Landbouwgebieden worden in deze regio weer in oude staat teruggebracht. Hierdoor ontstaan opnieuw vennen en moerasgebieden met open plekken, die voor de prachtige uitzichten zorgen. Talloze gemarkeerde wandel- en fietsroutes leiden je langs de mooiste plekjes. Ook met je paard en hond ben je van harte welkom in de Chaamse Bossen en omgeving. Er is volop keuze in ruiterroutes en er zijn diverse hondenlosloopgebieden

Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony. Luister en ga!

Onze vaste stek

RCN Camping Chaamse Bossen

Chaam

Ons overnachtingsverblijf “In ’t groen ” is landelijk gelegen aan een rustige zandweg, te midden van prachtige natuur in Odiliapeel met rust en ruimte, geniet van deze bosrijke omgeving.

Ons overnachtingsverblijf is rolstoelvriendelijk gelijkvloers en biedt plaats aan 12 personen.

Wandel over de paden door de weilanden en langs de akkers, ga op avontuur door de weelderige begroeiing en begroet de loslopende boerderijdieren. Deze wandelroute is een heus avontuur dat je leidt naar bijzondere plekken. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de omgeving! 

Inmiddels kan je het hoogteverschil niet meer zien, maar de bodem laat nog wel sporen van de breuk zien. Op de horsten zie je grind en soms grote keien liggen. In de ijstijd zijn deze afgezet door de toen nog breed meanderende Maas. De slenken herken je aan fijn dekzand.

In de bossen van Alphen, aan de rand van Gilze, ligt recreatiegebied ’t Zand verscholen. Naast bossen vind je hier ook graslanden, heidevelden en vennetjes. ’t Zand wordt het hele jaar door druk bezocht voor een wandeling of fietstocht. In de zomer kun je er zwemmen in de natuurplas en lekker luieren op het zandstrand. Daarnaast wordt het recreatiegebied regelmatig gebruikt voor diverse evenementen zoals wieler-, mountainbike-, en paardenwedstrijden, openluchttheater en de jaarlijkse nieuwjaarsduik.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Op het schop bij de boer – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende