Cultuur snuiven in de buurt van Imst

 • Reiscode: 0407202001M
 • Zaterdag 4 juli 2020 tot zaterdag 11 juli 2020
 • € 995
 • 8 dagen / 7 nachten

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Zakgeldadvies € 50 per dag

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis – en annulatieverzekering
 • Dranken en andere maaltijden

Iedereen die ooit gewandeld heeft in de bergen, weet dat het prachtige uitzicht, de frisse lucht en de lichaamsbeweging zorgt voor een goede eetlust. Met dit gegeven in het hoofd hebben drie experts negen culinaire wandelingen ontworpen die zich richten op een bepaald thema. In de categorie ‘Wandelingen voor fijnproevers’ staat kookkunst op het hoogste culinaire niveau centraal. Het thema ‘Almen met eigen productie’ richt zich op de traditionele productie van kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten en ‘Wandelingen voor families’ op de belevenis en kindvriendelijke restaurants.

In Tirol is niet alleen het berglandschap te bewonderen, ook vele andere bezienswaardigheden zijn het bezoeken meer dan waard. Snuif cultuur in Wenen, Kufstein of Lienz. Bewandel de pittoreske steegjes in het middeleeuwse Rattenberg of bewonder het Gouden Dak in Innsbruck. Voor meer avontuur zijn er ook nog verschillende themaparken met uitdagende klimparadijzen hoog in de bomen, sneeuwwitte rodelbanen of snelle waterglijbanen. Maar er is ook veel te leren, in de verschillende musea maakt men kennis met het verleden en heden van Tirol. Om nog maar te zwijgen over de indrukwekkende uitzichtpunten, woeste watervallen en de idyllische meren in de bergen. Kortom Tirol heeft veel te bieden.

De Rosengartenschlucht in het Tiroler Oberinntal is een van de mooiste kloven van Oostenrijk. Hier graaft de rivier Schinderbach door de rotsachtige rand van het middelgebergte van Imst. De kloof is 2 kilometer lang en leidt van Johannes kerk in Imst naar de blauwe grot in Hoch-Imst. Het is een van de meest waardevolle leefomgevingen van Tirol. In de kloof met een ongelooflijke rijkdom aan bloemen, dieren en stenen zijn miljoenen jaren van geologische geschiedenis terug te vinden. Het vochtige en koele klimaat is bevorderend voor de unieke vegetatie. Op uw weg door de wilde en romantische kloof passeert u in de rotsen gebouwde huizen, promenades, stenen trappen en rots-tunnels en baant u zich uw weg door de indrukwekkende kloof.

Uiteraard zijn de bergen en het alpine landschap dé blikvangers van Tirol. Maar wat zou de vakantieregio zijn zonder de rijke geschiedenis, de culturele bezienswaardigheden en de bijzondere architectonische bouwwerken? Dompel uzelf onder in de geschiedenis van Tirol met een bezoek aan het 800 jaar oude fort in Kufstein, de zilvermijn in Schwaz en het Tiroler panorama bij het Kaiserjägermuseum. Of geniet met de hele familie tijdens een uitstapje naar de fonkelende wonderwereld van de Swarovski Kristallwelten. Hieronder leest u welke attracties u tijdens uw vakantie in Tirol niet mag missen

Voor volwassenen is een bezoek naar een dierentuin of boerderij een leuk uitstapje. Ontdek de veelzijdige dierenwereld van Tirol en ervaar de natuur van dichtbij. Sommige dieren kunt u aaien en voeren, andere dieren zijn schuwer en laten zich liever van een afstandje bekijken.

De Tiroler Alpen laten zich van hun beste kant zien tijdens een wandelreis. Met 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden zijn de wandelgebieden in de bergen van Tirol een waar Walhalla. Met verschillende wandelroutes is er voor ieder wat wils. Voor de echte bergbeklimmers zijn er avontuurlijke routes uitgestippeld van verschillende niveaus. Voor degene die op zoek zijn naar een wandelvakantie in Oostenrijk met kinderen of met de hond, is Tirol tevens ‘the place to be’. Voor families zijn er lichtere wandelpaden en themawandelingen georganiseerd met speciale speeltuinen en avonturenparken waar kinderen zich prima vermaken. Hondenbezitters genieten samen met hun trouwe viervoeter van een zorgeloze wandelvakantie dankzij de vele speciale hondenhotels die Tirol rijk is.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Oostenrijk

Cultuur snuiven in de buurt van Imst

 • Zaterdag 4 juli 2020 tot zaterdag 11 juli 2020
 • € 995
 • Reiscode: 0407202001M

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende