Wandelvakantie in Zuid Kennemerland

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken en andere maaltijden
 

Bijzonderheden

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het steeds verrassende duingebied, van landgoederen langs de buitenrand, via woeste duinen naar het Noordzeestrand, is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten.

In de tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ vertellen vijf personages hun verhaal over de oorlogsperiode in en rond Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het kind, de begrafenisondernemer, de Duitse soldaat en de journalist waren op verschillende manieren verbonden aan het Nationaal Park, toen nog bekend als de Kennemerduinen. Zij vertellen over de bouw van de Atlantikwall, de duinen als woon- en werkgebied, als verboden gebied voor omwonenden, en als laatste rustplaats van verzetsstrijders.

Onze vaste stek

BaseCamp***

Kennemerstrand 27, 1976 EK IJmuiden,

Basecamp ligt op 400 m van het strand van IJmuiden en biedt accommodatie met een tuin, een casino en een geldautomaat. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Het vakantiepark beschikt over een terras.

De jachthaven Seaport Marina IJmuiden ligt op 300 m van Basecamp, en de vuurtoren van IJmuiden bevindt zich op 1,7 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, op 29 km van de accommodatie.

Het personage van de boswachter laat zien waar de sporen nog zichtbaar zijn in het Nationaal Park en hoe groot de veerkracht van de natuur was na deze verwoestende periode.

In de Gouden Eeuw bereikte de economie een hoogtepunt. Om in de zomermaanden de stinkende stad te kunnen ontvluchten, investeerden rijke Amsterdamse kooplieden in luxueuze buitenverblijven met parkachtige tuinen in de bosrijke binnenduinen. Door het stelsel van trekvaarten en rivieren reisde je in een paar uur van Amsterdam naar Haarlem. Zo werd Kennemerland de bakermat van deze buitenplaatsen, elk met een unieke stijl. Een gordel van negen van deze buitenplaatsen, zoals Elswout, Duin en Kruidberg en Koningshof, vormt de oostelijke grens van het park. Wandel langs oranjeries, statige vijvers en beeldentuinen en proef de sfeer van het buitenleven in de Gouden Eeuw.

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Wandelvakantie in Zuid Kennemerland

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende