Wandelvakantie in Zuid Kennemerland – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner. In zelfkook
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken en andere maaltijden
  • Uitstappen

 

Bijzonderheden

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het steeds verrassende duingebied, van landgoederen langs de buitenrand, via woeste duinen naar het Noordzeestrand, is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten.

In de tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ vertellen vijf personages hun verhaal over de oorlogsperiode in en rond Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het kind, de begrafenisondernemer, de Duitse soldaat en de journalist waren op verschillende manieren verbonden aan het Nationaal Park, toen nog bekend als de Kennemerduinen. Zij vertellen over de bouw van de Atlantikwall, de duinen als woon- en werkgebied, als verboden gebied voor omwonenden, en als laatste rustplaats van verzetsstrijders.

Onze vaste stek

 

Camping Bakkum
Zeeweg 31
1901 NZ Castricum aan Zee

Nu zomer voorbij is en de winter al bijna voor de deur staat, hebben Zep, Eeki en Ullie besloten om op reis te gaan. Ze hebben de afgelopen weken hun koffers en tassen zorgvuldig ingepakt en zijn er helemaal klaar voor. Zep gaat deze winter naar een sportkamp. Buikspieren trainen en gewichtheffen. Eeki gaat de wereld rondtrekken met zijn verrekijker opzoek naar de mooiste plekjes en de lekkerste nootjes. Ullie is na al het dansen in de zomer toe aan ontspanning. Zij gaat op spa-vakantie. Heerlijk genieten van massages, maskertjes en een fris nieuw kapsel. Als in maart de campings weer open gaan, staan ze jullie met open armen weer op te wachten. Zullen jullie ze nog herkennen na hun bijzondere reizen?

Het personage van de boswachter laat zien waar de sporen nog zichtbaar zijn in het Nationaal Park en hoe groot de veerkracht van de natuur was na deze verwoestende periode.

In de Gouden Eeuw bereikte de economie een hoogtepunt. Om in de zomermaanden de stinkende stad te kunnen ontvluchten, investeerden rijke Amsterdamse kooplieden in luxueuze buitenverblijven met parkachtige tuinen in de bosrijke binnenduinen. Door het stelsel van trekvaarten en rivieren reisde je in een paar uur van Amsterdam naar Haarlem. Zo werd Kennemerland de bakermat van deze buitenplaatsen, elk met een unieke stijl. Een gordel van negen van deze buitenplaatsen, zoals Elswout, Duin en Kruidberg en Koningshof, vormt de oostelijke grens van het park. Wandel langs oranjeries, statige vijvers en beeldentuinen en proef de sfeer van het buitenleven in de Gouden Eeuw.

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Wandelvakantie in Zuid Kennemerland – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende