Op verkenning in Rüdesheim – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Reis-en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. In de omgeving van Rüdesheim kunt u wandelen, fietsen en kastelen bezoeken. Rüdesheim am Rhein is een romantisch wijnstadje aan de Rijn met ongeveer 10.000 inwoners.

Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze mooie, 65 km lange, Rijnvallei ligt tussen Rüdesheim en Koblenz. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Wij verblijven in het mooie hotel:

ALTDEUTSCHE WEINSTUBE – SUPERIOR

Grabenstraße 4, 65385 Rüdesheim am Rhein, Duitsland 

Het Altdeutsche Weinstube – Superior wordt is een familiehotel en ligt dicht bij de rivier de Rijn. Dit hotel beschikt over gezellig ingerichte accommodaties. U vindt hier ook een landelijke wijnbar en een restaurant, waar regionale gerechten worden geserveerd. WiFi is gratis in alle ruimtes. De kamers beschikken over een televisie, een zithoek en een eigen badkamer. Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

U kunt te voet de bezienswaardigheden van de stad verkennen. Het is eveneens mogelijk om fietsen te huren bij het hotel, zodat u het dichtbijgelegen landschapspark Niederwald kunt ontdekken.

Na een lange dag is het genieten van de typische gerechten uit de regio Rheingau in het traditionele restaurant. U kunt ook plaatsnemen in de wijnbar van het Altdeutsche Weinstube – Superior. Deze wijnbar heeft antieke versieringen en dateert uit het eind van de 19e eeuw.

Het middeleeuwse centrum van Rüdesheim am Rhein is goed bewaard gebleven. Hier vindt u eeuwenoude vakwerkhuizen. In het centrum zijn veel terrasjes, restaurants, wijnlokalen en cafés te vinden. In de smalle Drosselgasse zijn heel veel souvenirwinkels waar het dan ook een drukte is van toeristen.

In de avond hebben veel cafés in het voorjaar en in de zomer live muziek. Als u van authentieke Duitse schlagers en blaasmuziek houdt of wilt beleven dan kunt u hier eens uitgaan.

De Deutsche Weinstrasse loopt over een lengte van 85 kilometer en verbindt de 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen aan de grens met de Elzas. De Pfalz is met ruim 23.000 hectare wijngaarden het op één na grootste Duitse wijngebied. Het bestaat uit de districten Mittelhaardt-Deutsche Weinstrasse en Südliche Weinstrasse. 

Het zwaartepunt in de Pfalz ligt bij klassieke druiven, met voorop Riesling. De Koning van de witte wijnen is er inmiddels de onbetwiste nummer 1 met ruim 5000 hectare wijngaard. Ook Weiss- en Grauburgunder zijn aan een sterke opmars bezig. Verder horen onder meer Silvaner, Müller-Thurgau, Scheurebe, Gewürztraminer, Kerner en Morio-Muskat tot het veelzijdige witte wijnaanbod van de Pfalz.

Rode wijnen worden steeds belangrijker. Er is frisse Weissherbst van Portugieser en fruitige Spätburgunder. Het grote succesverhaal van de Pfalz is de Dornfelder, die er sinds enkele jaren furore maakt. De dieprode, meestal droge wijn overtuigt met zijn bijna zuidelijke charme. Hetzelfde geldt voor de nieuwkomer Regent. Ondertussen zijn blauwe druiven goed voor een aandeel van 40%. De Pfalz is daarmee het grootste Duitse rode wijngebied.

Rüdesheim ligt in het mooie gebied Rheingau en de omgeving bestaat uit heuvels, wijngaarden en bossen. Hier kunt u uitstekend wandelen en fietsen. In Rüdesheim kunt u fietsen huren bij o.a. Radkranz.Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan en op de promenade langs de Rijn kan het erg druk zijn met toeristen die via een cruise op de Rijn in Rüdesheim zijn terechtgekomen.

Vanaf de kade in Rüdesheim vertrekken veel veerboten naar andere mooie plaatsen langs de Rijn. Een veerboot doet vaak meerdere plaatsen langs de Rijn aan. Vanaf een boot op de Rijn heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn. Het Taunus Gebergte is een middelgebergte in de buurt van Frankfurt am Main, Mainz, Wiesbaden en Bad Homburg. Er zijn thermen in plaatsen als Bad Homburg en Wiesbaden. De kuuroorden, de bergen en de mooie steden trekken zowel in de winter als in de zomer veel bezoekers.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Op verkenning in Rüdesheim – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende