Op wandel in de vallei van de Rijn – Eric Clauw

Inbegrepen

  • Heen en terugreis met de minibus
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van half pension
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen

Bijzonderheden

   

Fiets- en wandelvakanties worden populairder dan ooit. Sinds de lockdown hebben we het wel gehad met al dat binnenzitten. Tijd voor actie! De behoefte aan beweging in de buitenlucht is nog nooit zo groot geweest. Volgens de nieuwe reistrends hebben we zin in een actief avontuur in de natuur: een vakantie waarin we eindeloos kunnen fietsen, wandelen, suppen of kajakken in de gezonde buitenlucht. Lekker genieten van het buitenleven dus!

De romantische Midden-Rijn is een rivierdal recht uit een prentenboek, met duizelingwekkende kliffen, sterk hellende wijngaarden, een kasteel op vrijwel elke heuveltop en mooie dorpjes. Mythen en legenden zijn hier in overvloed aanwezig, zoals het verhaal van Loreley, de prachtige sirene van de rotsen. Het landschap is droomachtig en kleine stadjes als Bacharach, Boppard, St. Goar en Linz belichamen de charme van dit opmerkelijke gebied met zijn rijke culturele erfgoed. De UNESCO heeft het Boven Midden-Rijndal tot werelderfgoed verklaard. Een riviercruise op de Midden-Rijn maakt een blijvende indruk. Nippend aan een glas wijn uit de wijngaarden die u passeert, genietend van de zon op het bovendek van de boot en de kastelen waar u voorbijkomt, weet u wat er zo bijzonder is aan de Rijn.

In Duitsland is het bosbaden nog maar pas ontdekt, maar in Japan is het al meer dan 30 jaar een vast onderdeel van de preventieve gezondheidszorg. Shinrin-yoku wordt het daar genoemd: Een bad in de atmosfeer van het bos nemen. Lichaam en psyche hebben er baat bij, terwijl onze geest een time-out neemt door niet voortdurend alles te willen evalueren, verklaren of weten. Dit helpt om de innerlijke spanning te verminderen en kan bijvoorbeeld in het geval van tinnitus nuttig zijn om van het vervelende suizen in de oren af te komen.

De wijnfeesten rond Rijn en Moezel zijn gewoonweg fantastisch en net zo divers als de druiven die hier worden verbouwd en geperst. Straten, lanen en pleinen zijn versierd met bladeren en de kramen zijn getooid met gekleurde linten. Overal klinkt er muziek en ruikt het naar wijn. Vaak zijn er kleurrijke optochten door de dorpjes ter ere van de geneugten van de wijn en de tradities van de wijnbouw. Het hoogtepunt van een wijnfeest is natuurlijk de kroning van een wijnprinses, een wijnkoningin of soms zelfs van een Bacchus, de god van de wijn.

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Op wandel in de vallei van de Rijn – Eric Clauw

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende