Paardrijden in de Duitse Eifel – Wilfried Meganck – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
What do you want to do ?
New mail

Niet inbegrepen

  • Reis-en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen – paardrijden en huifkar
What do you want to do ?
New mail

Bijzonderheden

 
What do you want to do ?
New mail

Voor deze vakantie zijn wij te gast niet ver van België, namelijk in de Duitse Eifel. Net over de Duitse grens ligt de Eifel, een prachtige streek met talrijke meren, uitgestrekte bossen en groene valleien die ooit gevormd werden door het natuurgeweld van exploderende en lavaspuwende vulkanen. Nu bieden de vele pittoreske dorpjes een zeldzame rust en charme en vormen ze door de uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden, sport- en wandelmogelijkheden een toeristische trekpleister voor ons. Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden zoals Daun en Gerolstein. Deze laatste doet nog denken aan het bruisende bronwater. Steden zoals Monschau, Althenar en Bad Munstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de grote toeristische trekpleisters. Maar er is meer in de Eifel. Hellenthal is een groot wildpark met roofvogels, gelegen in de bossen en vrij rustig.

Onze verblijfplaats:

Hotel Restaurant Haus Zwicker

Hotel Restaurant Haus Zwicker ligt in Bleialf en beschikt over een restaurant, een bar, barbecuefaciliteiten en gratis WiFi. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer. Tegen een toeslag is er privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Gasten van het hotel kunnen genieten van een ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangenmenu

De Schneifel is een gebied, een heuvelrug, in de Eifel dichtbij de Belgische grens in het natuurgebied Hoge Venen-Eifel. Het gebied bestaat uit een smalle strook van circa 20 kilometer die loopt van het plaatsje Brandscheid (dichtbij Prüm), in noordoostelijke richting, naar Ormont. De doorgaande weg L20 loopt dwars door het gebied heen.

De naam Schneifel is samengesteld uit twee woorden; “Schnee” (sneeuw) en Eifel. Het gebied heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier in de wintermaanden vaak sneeuw voorkomt en het doorgaans langer ligt dan in de rest van de Eifel. Dit komt door de vochtige luchtstroom uit westelijke richting én de hoge ligging van de Schneifel.

De Schneifel vormt de hoogste heuvelrug van de Eifel, met een top van 697,3 meter. Dit is de top van de Schwarzer Mann, de op drie na hoogste berg van de Eifel. De Hohe Acht (747 meter) en Ernstberg (698,8 meter) zijn de hoogste bergen waarvan de Ernstberg tevens de hoogste vulkaan is van de (west) Eifel.

De Eifel is uitermate geschikt voor een sport vakantie met haar boslandschap. Men kan hier goed watersporten zoals raften. De bosgebieden zijn ideaal voor mountainbiken en ook voor ontspannende wandelvakanties. Het gebied is lang geleden geologisch gevormd door vulkanische activiteit, de kraters hebben zich naar verloop van tijd gevuld met grond en regenwater. De laatste activiteit is meer dan 1000 jaar geleden maar is ondergronds nog altijd actief.

Deze vulkanische activiteiten hebben als bijkomend nevenverschijnsel dat er koolzuurbronnen ontstonden. Meteen zijn we dan aangekomen bij het eerste stadje dat je in de Vulkaaneifel zeker moet bezoeken: Gerolstein. Die naam klinkt je al niet onbekend in de oren al was het maar door het bronwater dat je kan kopen met dezelfde naam.

De vele mooie bezienswaardigheden en romantische steden zorgen voor een gevarieerd landschap. Vanuit uw verblijf in het Eifel gebied is het een echte aanrader om de natuur op te zoeken en te genieten van het landschap. De door vulkanische activiteit gevormde meren zijn een absolute must see. De steden hebben nog sporen na lang geleden zoals van de tijden van de Kelten en de Romeinen.

What do you want to do ?

New mail

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Paardrijden in de Duitse Eifel – Wilfried Meganck – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende