Slow Biken in het Land van de Peel – Japie Swings – Marc Joos

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Reis- en annulatieverzekering

Kom dwalen door de mysterieuze natuur, laat je meevoeren langs kastelen en musea en proef van het bourgondische leven. In het Land van de Peel prikkelen onontdekte paden je nieuwsgierigheid en dagen je uit tot steeds een nieuw avontuur. Kom verwonderen, genieten en pionieren. Maak magische herinneringen in het Land van de Peel.  Een kennismaking met het Land van de Peel is er eentje vol hoogtepunten. Kom naar het zuidoosten van Brabant om te wandelen over vlonderpaden in Nationaal Park de Groote Peel of fiets langs de bloeiende heide op de Strabrechtse Heide. Stap door de poorten van eeuwenoude kastelen en proost op het goede leven. Prikkel je zintuigen in de vele musea en verken de sfeervolle dorpen vol bezienswaardigheden. Ontdek onze top 10 van dingen die je gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf in de Peel!

 

 

Hou je voeten droog en wandel over de vlonderpaden en knuppelbruggen in de Peel. Genieten van de weidse uitzichten in Nationaal Park de Groote Peel, bewonder de bloeiende heide vanaf het vlonderpad op de Strabrechtse Heide en sta oog in oog met Schotse Hooglanders bij het vlonderpad op Landgoed de Stippelberg. Ook op de Strabrechtse Heide heb je grote kans dat je de kudde tegenkomt.

Verspreid in het Land van de Peel liggen mysterieuze kastelen en statige landgoederen. Van Nederlands grootste vierkante waterburcht, Kasteel Helmond tot het landelijk gelegen romantische Landgoed Croy. Van de roerige geschiedenis van de Duitse Ridders bij Kasteel Gemert tot bombardementen bij Kasteeldomein Haageind en Kasteel Asten. Ze vertellen je het verhaal van toen en nu.

In de Peel wordt volop genoten van het leven. Dat proef én beleef je. Verwen jezelf en een ander met een exclusief diner bij sterrenrestaurant de Rozario of verwen jezelf op een wellness weekendje weg bij Glundr.   Proef de pure smaken van het land en tap zelf melk of pluk een prachtig veldboeket! Verse groenten kopen, rechtstreeks van het land? De boeren in de Peel nodigen je uit op hun erf om zelf te komen proeven. In het Land van de Peel wordt de rijke historie levend gehouden. Eeuwenoude kastelen en prijswinnende musea vertellen je het verhaal van toen en nu. Stap in de wereld van ridders en kasteelvrouwen of duik in de legendes van de Peelgeschiedenis. Sfeervolle dorpskernen met monumenten worden in de Peel met elkaar verbonden door een weids landschap vol culturele blikvangers.

Welkom bij Natuurpoort Vennenhorst!

Deze entreepoort tot de Somerense natuur is onderdeel van het gebied De Heihorsten, een ontwikkelingsgebied voor allerlei toeristische en recreatieve functies.  Diverse bedrijven vullen deze doelstelling in dit gebied al in met allerlei soorten (sportieve) dag- en verblijfsrecreatie.Vanuit deze natuurpoort kun je kennismaken met de veelzijdige natuurlijke recreatieve omgeving van gastvrij Someren. Je kunt te voet de natuur in via bewegwijzerde routes voor themawandelingen, of een wandeling maken via een route van de wandelknooppunten. Met de fiets ontdek je de prachtige omgeving en de recreatiebedrijven in het gebied via bewegwijzerde themafietsroutes of via de fietsknooppunten. Ook terreinfietsers kunnen er hier mooi op uit via de bewegwijzerde mountainbikeroutes. Tenslotte is de natuur voor de ruiters toegankelijk via de aangegeven ruiterroutes. Centraal ontmoetings- en verblijfpunt is Boscafé De Soete Inval: een pleisterplaats voor alle bezoekers. Je vind er toiletten, aanvullende toeristische informatie en natuurlijk een fijne plek om te genieten van het horeca-aanbod. Rondom het boscafé zijn nog diverse voorzieningen in ontwikkeling en al gerealiseerd zoals het Arboretum van de Stichting Bomen Peelland, een minigolfbaan, een paar vennetjes en speelvoorzieningen, objecten van landkunst, een uitkijkpunt, een heemtuin en ook nog extra paden voor korte ommetjes voor wie niet ver wil of kan gaan. Natuurpoort Vennenhorst is een van de 32 Brabantse Natuurpoorten.

Kasteel Helmond

De grootste waterburcht van Nederland. Kasteel Helmond staat al bijna 700 jaar in het centrum van Helmond. Tegenwoordig kun je er verschillende tentoonstellingen bezoeken en ervaren hoe het was om honderden jaren geleden in een kasteel te wonen. Laat je meeslepen door het spannende kasteelverhaal of de zoldertour. Aansluitend kun je een wandeling maken door de mooie kasteeltuin.

Deurnese Peel

De Deurnese Peel en de Mariapeel rond de voormalige veenkolonies Griendtsveen en Helenaveen zijn restanten van dit eens zeer uitgestrekte hoogveengebied. Het zijn prachtige, grotendeels toegankelijke natuurgebieden met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 2.500 hectare.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow Biken in het Land van de Peel – Japie Swings – Marc Joos

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende