Kreta – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar Kreta
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering

Kreta is het grootste en bekendste eiland van Griekenland. Het totale oppervlakte van dit Griekse eiland bedraagt 8.303 km2. De afstand van oost naar west is meer dan 260 kilometer en mede hierdoor heeft Creta een kustlijn van maar liefst 1.046 kilometer. Het is onderverdeeld in vier departementen. Van oost naar west zijn dat Lassithi, Heraklion, Rethymnon en Chania. Het scheidt de Egeïsche van de Libische zee en fungeert als grenspaal tussen Europa en Afrika.

Onze vaste stek:

Kreta is rijk aan historie en heeft veel monumenten, kastelen en archeologische bezienswaardigheden. Voorbeelden van deze historische trekpleisters zijn Knossos, Phaistos en Frangokastello. In het oosten van Kreta is een heus palmenbos met een prachtig zandstrand; Vai genaamd. ’s Zomers is het strand uit de vroegere Bounty reclame vooral in trek bij toeristen. In het westen zijn Balos beach en Elafonisi twee fraaie stranden. Het eiland heeft een aangenaam Mediterraan klimaat. In de wintermaanden is de gemiddelde dagtemperatuur 17°C en schijnt de zon gemiddeld vier uur per dag. In de zomermaanden regent het minimaal, loopt de temperatuur overdag op tot gemiddeld 30°C. De zon schijnt in juli gemiddeld 14 uur per dag. Daardoor is het een prima vakantiebestemming voor vrijwel het hele jaar door.

Agia Galini – is een kleine badplaats aan de zuidkust van het eiland Kreta. Een gezellige badplaats met veel terrasjes en restaurants. Maak mooie wandelingen door de natuur in de omgeving. Het centrum en boulevard met zijn vele tavernes is autovrij. Het dorpsstrand bestaat voornamelijk uit grote kiezels. De zandstranden van Agios Pavlos en Preveli en de Paximadia-eilanden kun je bezoeken per boot. Door de centrale ligging van de kustplaats kun je een groot deel van Kreta gaan ontdekken hiervandaan.

JPS TOURS en Slow Travel gaan hand in hand, KRETA is genieten van een land met zoveel culinaire rijkdom

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Kreta – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende