Peloponnessos – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar Athene
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering

Bijzonderheden

     

De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Aanvankelijk was het een eiland. Door de ingrijpende geologische veranderingen in dit gebied werd het tot twee keer toe gescheiden en weer herenigd met het overige vasteland. Het reliëf is ruw en het binnenland bestaat uit compacte bergmassa’s. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat in tegenstelling tot het landklimaat van het binnenland

Als je de streek moet omschrijven dan zijn het beelden en muziek, geuren van de zee, de bergen waar op elke plek onze gedachten uitgaan naar een Griekse Mythe. Steden, provinciale stadjes, badplaatsen, belangrijke centra uit de oudheid tot het heden dat is de Peloponnesos. Het Epidaurus amfitheater is uniek even als het Kanaal van Korinthe, het oude Korinthe, Olympia en Mycenae. Dit is slechts een greep uit de tientallen archeologische bezienswaardigheden van het gebied. Vakantiebestemmingen zijn hier o.a. Tolo, Stoupa en Kalamata.

Onze vaste stek

Hotel Tolo***

Hotel Tolo is de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van meerdere bekende historische plaatsen in de omgeving. De eigenaar is ontzettend aardig, het hotel ligt aan zee en het is bekend bij Nederlanders.

Het hotel ligt aan zee en naar het strand is het maar een klein stukje wandelen. Op dit fijne adresje begin je iedere ochtend met een ontbijt in het restaurant. Proosten doe je gezellig samen bij de bar. En na een dag de mooie omgeving ontdekken kom je weer heerlijk tot rust in je comfortabele kamer. Fijne vakantie!

De meeste vakantiebestemmingen op de Peloponnesos liggen in de streek Messinië in het zuiden het schiereiland. Het internationale vliegveld van Kalamata fungeert als aanvliegroute voor de badplaatsen hier in de omgeving.

Stoupa – is de drukste en volgens velen de gezelligste badplaats van de Peloponnesos. De vakantiebestemming ligt op 40 kilometer rijden van de stad Kalamata en heeft meerdere fraaie stranden en een gezellige boulevard. In het achterlandschap kun je mooie wandelingen maken en met een huurauto ben je zo bij de typische stenen toren van de Mani. Appartementen en hotels zijn er genoeg te vinden en aan de boulevard vind je genoeg tavernes, restaurants, terrasjes en winkeltjes.

Tolo – is een vakantiebestemming in het noordoosten van de Peloponnesos. Een prima uitvalsbasis om Epidaurus, Nafplion en het wijngebied Nemea te gaan ontdekken. Reisorganisaties bieden vakanties aan naar Tolo vanaf Athene met een huurauto. Rondom Tolo mooie stranden en niet te vergeten ligt hier ook de villa van onze koning in de buurt.

Op sommige plaatsen is het strand minder dan drie meter breed en de golven van de zee spatten soms op de muren van deze gebouwen. Gelukkig is het strand in oostelijke richting wel helemaal open en daar is het echt heerlijk om te zwemmen. Het water is erg schoon en helder en de zee is erg ondiep, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand heeft alle faciliteiten, men kan zich hier zeker goed vermaken.  Er is ook een mini waterpretpark in zee met glijbanen, springkussens en klimmuren waar kinderen het zeker leuk zullen vinden.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Peloponnessos – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende