Lunenburger Heide

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Reis- en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

     

Het uitgestrekte heidegebied ten zuiden van Hamburg ligt tussen de rivieren Elbe en Aller. Het Naturschutzpark Lüneburger Heide is een van de grootste Duitse natuurparken. Rondom de Wilseder Berg wordt de dieren- en plantenwereld sinds 1921 volledig beschermd. Overal in het landschap staat de typische Nedersaksen-boerderij. Maar ook buiten het park hebben de heidedorpjes weinig van hun oude charme verloren: typisch voor de streek zijn de vrijstaande houten klokkentorens van de dorpskerkjes die door grote bomen worden omringd.

Onze vaste stek

Kartoffel Hotel****

Wellnessdorf Sagasfeld & 1. Deutsches Kartoffel-Hotel
OT Lübeln 1

29482 Küsten 

Bij het 1e Duitse Aardappelhotel op de Lüneburger Heide draait veel om de aardappel. In het restaurant worden heerlijke aardappelrecepten geserveerd en in het wellness hotel wordt u verwend met klassieke wellness & beauty behandelingen en aardappel wellness.

Het Kartoffel Hotel is gelegen in het Rundlingsdorf Lübeln, ook wel bekend als het trouwdorp. Onze regio Wendland in de oostelijke Lüneburger Heide staat bekend om zijn biosfeerreservaat Elbtalaue, de Nemitzer Heide en zijn romantische ronde dorpjes. Het aardappelhotel is gehuisvest in een oude boerderij, die we liefdevol hebben gerestaureerd en omgebouwd tot hotel. In het Kartoffel-Hotel vind je knusse kamers, heerlijk eten en ontspannende wellnessbehandelingen. Het ideale hotel voor uw vakantie op het platteland.

Bijna synoniem voor de Lüneburger Heide is het Naturschutzpark Lüneburger Heide rondom de Wilseder Berg. Undeloh, Döhle, Nieder- en Overhaverbeck zijn ideale uitgangspunten voor een heerlijke wandeling of ontspannende fietstocht. Ook vanuit steden als Celle en plaatjes als Örtze, Faßberg, Hermannsburg, Unterlüß in het Naturpark Südheide kunt u het oude cultuurlandschap ontdekken. Vooral van begin augustus tot midden september, als de heide bloeit en het hele landschap in een paars licht wordt gedompeld, is het hier hoogseizoen.

Op de rond 2000 kilometer aan fietspaden zijn 3 langeafstandsroutes, zoals de Lüneburger Heide-Radweg of de Allerradweg, en een heleboel thematische lokale routes uitgezet, zodat er voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser een geschikt aanbod is. Een wandeling is ongetwijfeld de optimale manier om het landschap intensief te beleven. De kleine heuvels vormen ook voor de ongeoefende wandelaar en gezinnen met kinderen geen noemenswaardig obstakel.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Lunenburger Heide

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende