Amalfi kust – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel – Rome
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken en uitstappen

Bijzonderheden

 

De Amalfikust is de zuidelijke kustlijn van het schiereiland Sorrento dat onder Napels en Pompeii ligt.
Officieel vormen 13 dorpjes samen de Amalfikust, namelijk Positano, Praiano, Furore, Conca dei Marini, Amalfi, Atrani, Ravello, Scala, Minori, Maiori, Tramonti, Cetara en Vietri sul Mare, maar in de praktijk beschouwt men de hele kustlijn tussen Sorrento en Salerno als de Amalfikust

De Amalfikust in Italië is synoniem voor steile kliffen, kleurrijke dorpjes en de heerlijke Italiaanse sfeer. Het is een groep van dorpen ten zuiden van de Golf van Napels. Die elk hun eigen identiteit hebben. De kleine steegjes lenen zich er prima voor om lekker te dwalen met een heerlijke gelato in je hand. Geniet van het goede leven en eet een verse pasta vongole op het terras met een goed glas wijn. Of bekijk het eens vanaf de andere kant en vaar langs de kust.

De Amalfikust (of Amalfi-Kust) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beroemde kleurrijke plaatsjes Positano en Amalfi liggen tegen de bergwand. Het is een heerlijke plek om te wandelen.

De kustlijn behoort bij de provincie Campanië. Sinds 1996 staat deze kust op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de rijke culturele geschiedenis en de ruige natuur. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten.

Positano is waarschijnlijk het meest bekende dorp aan de Amalfikust. Dit kleurrijke dorp ligt spectaculair op een rots, waardoor het veel smalle steegjes en straatjes kent. Het kan hier druk worden, waardoor het slimmer is om bijvoorbeeld vroeg in de ochtend te komen. En te genieten van een Italiaans ontbijt met een espresso of cappuccino.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Amalfi kust – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende