Calabrië – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken en uitstappen

Bijzonderheden

 

Helemaal in het zuiden van Italië ligt de regio Calabrië. In deze ‘teen van Italië’ maak je kennis met lokale tradities

Van pittoreske vissersplaatsjes tot ongerepte baaien, en van hoog gelegen bergdorpjes en indrukwekkende natuurgebieden: de regio Calabrië heeft elk type reiziger iets te bieden. Benieuwd wat te doen in dit zuidelijke stukje van Italië? Een overzicht van de bekendste bezienswaardigheden.
De bekendste kustplaats van Calabrië is het fotogenieke Tropea, dat is gelegen aan de Tyrrheense Zee. Dit beeldschone dorpje staat bekend om haar steile rotspartijen langs de kust en de pastelkleurige huisjes die daar weer bovenop staan. Een geweldig mooi plaatje om te zien en een van de meest gefotografeerde plekjes in de hele regio. Wat je er zoal kan doen? In het oude centrum kun je je laven aan het goede Italiaanse leven en gaan achter de mooie gevels de beste restaurants, delicatessenwinkels en ijszaken schuil, maar het is ook zeker goed toeven aan het strand. Vanuit de binnenstad kun je via een lange trap afdalen naar het goudgele zandstrand en een duik nemen in de azuurblauwe zee.
Een leuke halte tijdens deze reis door Calabrië is het plaatsje Stilo. Stilo is prachtig gelegen in de bergen en het hoogtepunt is een bezoekje aan het bijzondere kerkje La Cattolica. Dit unieke bouwwerk met haar vijf koepels ligt een stukje boven het oude centrum en werd al in de tiende eeuw gebouwd. De buitenkant van de kerk heeft de tand des tijds bijzonder goed doorstaan, maar neem ook zeker even een kijkje aan de binnenkant van het gebouw voor een kijkje bij de originele fresco’s.

Parco Nazionale della Sila

Behalve stranden en erfgoed kun je tijdens een vakantie naar Calabrië ook de natuur in. In de regio zijn een aantal mooie natuurgebieden te bezoeken die nog nauwelijks zijn aangetast door het toerisme. Een goed voorbeeld is Parco Nazionale della Sila, dat zich concentreert rondom een bergketen met toppen van bijna 2000 meter hoog. Je kunt hier fantastisch wandelen door een gebied dat wordt gekenmerkt door dichte naaldbossen en felblauwe meertjes. Het park is daarnaast het leefgebied van de wolf, dus met een beetje geluk zie je een exemplaar in de verte voorbij sluipen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Calabrië – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende