Wonderland van versteend zand – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner

Niet inbegrepen

  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Dranken
  • Persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

   

 

Daaraan ontleent het Fransche departement Zee-Alpen (Alpes Maritimes) zijn naam. Het bestaat uit de te voren Sardinische, maar in 1860 aan Frankrijk afgestane provincie Nizza, het voormalig vorstendom Monaco (met uitzondering van het stadsgebied) en het weleer tot het departement Var behoorende arrondissement Grasse, grenst in het noorden en oosten aan het koningrijk Italië, in het zuiden aan de Middellandsche Zee, in het westen aan de departementen Var en Basses-Alpes, en telt op 71,62 □ geogr. mijl omstreeks 204000 inwoners. Het departement is gedeeltelijk bedekt met de Zee-Alpen en de uitlopers van dit gebergte, welks hoofdketen over een korten afstand zijne grens vormt naar de zijde van Italië. De grond is er voorts boschrijk en de voornaamste rivier de Var met drie aanzienlijke zijrivieren. Het klimaat is er zacht en de gemiddelde warmtegraad te Nizza, Cannes en Mentone 16° C.

Onze vaste stek:

RCN Camping Les Collines de Castelane***

Route de Grasse/D4085
04120 La Garde

Je bent van harte welkom in onze brasserie op RCN les Collines de Castellane. Voor een verkoelend drankje, een overheerlijke lunch of om ’s avonds lekker aan te schuiven voor het eten. Op ons terras onder de Franse zon is het heerlijk genieten met vrienden en familie van de lekkerste gerechten, sorbets en pizza’s.

In het begin van de negende eeuw na Christus woonden er naar verluid slechts 84 mensen in de omgeving waar nu het prachtige plaatsje Castellane ligt. Om zichzelf te beschermen tegen invasies van de Saracenen, en plunderingen door rovers, besloten zij zich te vestigen op de top van een hoge rots, en op de iets lager gelegen terrassen. Op deze manier konden zij de gehele vallei overzien, zodat ze de vijand al ruim van tevoren konden zien aankomen. Later in de geschiedenis vestigden deze mensen zich aan de voet van de rots. Dit was praktischer met het oog op de landbouw en de handel.
Uitgebreid slenteren over de markt, door de smalle steegjes van een Provencaals dorpje of toch liever een van de mondaine badplaatsen bezoeken in de omgeving van RCN les Collines de Castellane? Het kan allemaal. Ook voor de echte avonturiers is er genoeg te doen, want actie en ontspanning gaan hier hand in hand. Door de ruige natuur in de omgeving is dit de perfecte uitvalsbasis voor een actieve, uitdagende vakantie.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Wonderland van versteend zand – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende