Cornwall – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overzet Calais – Dover

Niet inbegrepen

  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Dranken
  • Persoonlijke uitgave

Bijzonderheden

   

De Scilly-Eilanden zijn een groep van vijf bewoonde en zo’n 140 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van Cornwall in Engeland. Het is beroemd bij duikers en snorkelaars die hier met grijze zeehonden kunnen zwemmen.

Staan de Isles of Scilly op je to-do lijst? Plan je reis bij voorkeur in april, mei, juni, september of oktober. In juli en augustus is het vanwege de schoolvakanties een stuk drukker. De eilandengroep kun je het beste bereiken met de Skybus, die je binnen een kwartiertje van het zuidwestelijkste puntje van het vasteland van Engeland naar St. Mary’s brengt. Je kan ook met de ferry gaan, maar de ervaring van de Skybus is uiteraard een pak leuker.

Dat Groot-Brittannië over heel wat archipels beschikt, dat wisten we wel. Maar een subtropische eilandengroep zoals de Scilly-eilanden? Dat was nieuw voor ons. De eilanden zijn alleszins (voorlopig) nog een van de best bewaarde geheimen van het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben door hun gunstige ligging in de Golfstroom, even ten zuidwesten van Cornwall, een heel mild klimaat. De Golfstroom vindt zijn oorsprong in de Golf van Mexico en zorgt voor een continue toevoer van warm water. Op de Scilly-eilanden sneeuwt of vriest het dan ook nooit. Lucky Scillonians, geen wonder dat ze zo’n olijke bevolking zijn.

De ‘subtropiek’ waar we zo naar verlangden liet nog eventjes op zich wachten, want het was geen evidentie om op de eilanden te geraken. Het mag dan wel Groot-Brittannië zijn (dat valt toch onder de noemer ‘dichtbij’?), maar dan wel de meest westelijke uithoek ervan, waarbij je de vlucht naar de eilanden niet mag vergeten. Na een lange autorit door de Eurotunnel, langs Stonehenge (een mooie bonus) en geheel Zuid-Engeland (Jurassic Coast) stonden we gepakt en gezakt aan de luchthaven van Penzance. Trappelend stonden we in de minuscule vertrekhal, tot we al snel hoorden dat we niet konden opstijgen wegens het stormweer. Het gaat nog altijd over Brits grondgebied en dan kan het natuurlijk wel eens regenen.

De Isles of Scilly staan bij de meeste vakantiegangers helemaal niet op de radar. De grootste groep toeristen komt dan ook uit Engeland zelf en dan met name de wat oudere Britten. Dat neemt niet weg dat het vanwege de natuur een uitstekende outdoor bestemming is en je er volop actief kunt zijn als je even genoeg hebt van luieren op de mooie stranden. Verder kan het op St. Mary’s behoorlijk druk worden in de zomermaanden, probeer daarom de maanden juli en augustus te vermijden als dat kan. Heel goedkoop is de bestemming helaas niet, vooral als het gaat om de reis en de accomodaties. Ga daarvoor uit van de Britse prijzen maar dan net iets hoger, zeker in de zomermaanden.

Misschien reist u liever per veerboot naar de Scillies. Onze ferry, de Scillonian, vaart u in ongeveer drie uur tijd van Penzance naar St. Mary’s, afhankelijk van de weersomstandigheden en het tij. De tocht voert langs enkele van de vele iconische landelijke monumenten die Cornwall rijk is: het vissersdorpje Mousehole, het Minack Theatre (een openluchttheater in de rotsen vlakbij Land’s End) en het eiland St Michael’s Mount. Zelfs de beroemde vuurtoren, Wolf Rock, kunt u van dichtbij bewonderen. En als u goed kijkt, ontwaart u misschien wel een dolfijn, zeehond of reuzenhaai in het water. , afhankelijk van de weersomstandigheden en het tij. De tocht voert langs enkele van de vele iconische landelijke monumenten die Cornwall rijk is: het vissersdorpje Mousehole, het Minack Theatre (een openluchttheater in de rotsen vlakbij Land’s End) en het eiland St Michael’s Mount. Zelfs de beroemde vuurtoren, Wolf Rock, kunt u van dichtbij bewonderen. En als u goed kijkt, ontwaart u misschien wel een dolfijn, zeehond of reuzenhaai in het water.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Cornwall – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende