Verborgen pareltjes in het hartje van Soomaa – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar Tallin.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Toeslag Single
  • Uitstappen
  • Dranken

Estland, een prachtig land in het noordoosten van Europa

Estland is één van de drie Baltische Staten en er valt van alles te zien en te beleven. De noordelijkste Baltische staat heeft tal van prachtige middeleeuwse steden, schilderachtige kustlijnen en een fascinerende geschiedenis! Wist je trouwens dat Estland ook bekend staat om haar prachtige natuur waar je kan genieten van mooie bossen en pittoreske meren?

 

Tallinn, de prachtige hoofdstad van Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland en is een interessante stad, waar je meteen het verschil tussen oud en nieuw opmerkt. De grootste troef van Tallinn? Dat is ongetwijfeld de goed bewaarde middeleeuwse stadskern. Wanneer je hier op citytrip bent of op doorreis moet je zeker een kijkje nemen bij de indrukwekkende Alexander Nevski-kathedraal, het kasteel van Toompea en de Viru-poort. Ook de verschillende kerken en musea zijn zeker een bezoekje waard.

Nationaal park Soomaa, een verborgen juweeltje

Het nationaal park Soomaa is het op een na grootste natuurpark in Estland. Het natuurpark is een groot moerasgebied en een fascinerende plek voor natuurliefhebbers. Er werden hier verschillende paden uitgestippeld waarlangs bezoekers de vijf grote moerasgebieden en de overstroomde en beboste weides kunnen verkennen.

Dankzij de ongerepte natuur maakt Soomaa deel uit van het Europese Wildernisnetwerk. Het gemakkelijk toegankelijke beverpad is een must, maar alle andere wandelpaden zijn ook zeker de moeite waard!

Pärnu, de zomerhoofdstad van Estland

Pärnu is een badplaats aan de oevers van de rivier de Pärnu met een mooi uitzicht op de gelijknamige baai. Het stadje staat vooral bekend om haar lange witte zandstrand, de levendige promenade en het ondiepe water, ideaal voor gezinsvakanties. De karaktervolle stenen aanlegsteigers en houten villa’s die het stadje haar typische charme geven, dateren uit de 19e eeuw.

Het strandpark van Pärnu leent zich dan weer uitstekend voor wandelingen onder de bomen, langs de fonteinen en tussen grote neoklassieke kuurgebouwen. In 2020 werd Pärnu uitgeroepen tot de duurzaamste bestemming in de Baltische landen. De schilderachtige weides naast het strand worden onderhouden door grazend vee en je kan al dat moois verkennen via een natuurpad.

Saaremaa, het grootste eiland van Estland

Estland telt maar liefst 1500 eilandjes, waarvan het Saaremaa eiland het grootste is! Het eiland is enorm populair en is zeker een bezoekje waard. Het is een eiland met een prachtige natuur en een lange geschiedenis. In de loop der eeuwen werd het eiland geregeerd door Denen, Zweden, Duitsers en Russen. Het is nu een populaire vakantiebestemming met schilderachtige vissersdorpjes, bijna verlaten stranden, uitgestrekte sparrenbossen en pittoreske windmolens.

De vuurtoren van Hiiumaa

Hiiumaa is een andere Estse bestemming op de top 100-lijst van duurzame bestemmingen voor 2020. Het eiland staat bekend om de ongerepte natuur en de belangrijkste bezienswaardigheid is de 16e-eeuwse vuurtoren van Kõpueen van de oudste vuurtorens ter wereld.

Een wandeling langs de kustlijn en door de natuur van Hiiumaa is een uitstekende manier om deze bestemming te verkennen en even aan de bewoonde wereld te ontsnappen. Dit is het dichtst beboste gebied van Estland. Tussen al die bomen verschuilen zich historische bezienswaardigheden uit de oorlogstijd.

De hoogste waterval van Estland, Valastewaterval

De Valastewaterval is de hoogste waterval van het land en bevindt zich in een mooi natuurpark ten noordoosten van Estland. De 26-meter hoge waterval stroomt voort uit de Valasterivier en bevindt zich tussen de groene bomen en rotsen. Je kan de waterval bereiken door middel van verschillende wandeltochten die hier zijn uitgestippeld.

Vooral in de winter is de waterval een absolute aanrader. Door de vorst verschijnen er in die periode allemaal mooie ijssculpturen wat zorgt voor een prachtig plaatje. Tegenover de waterval bevindt zich een platform, waar je het perfecte uitzicht op de waterval hebt. Vergeet dus zeker je fototoestel niet!

Het nationaal park Lahemaa

Het Nationaal park Lahemaa is een van de belangrijkste beschermde bosgebieden in Europa. Het is een adembenemende oase van groen vol schilderachtige dennenbossen en stijle, beboste kliffen. De stenige en zanderige oevers, kronkelende rivieren en dramatische kalkstenen rotsformaties maken het plaatje compleet. Ten zuiden van dit nationaal park ligt het grote bosgebied Kõrvemaa waar wilde zwijnen, bruine beren, elanden, lynxen, vossen en heel wat andere wilde dieren leven.

Natuurliefhebbers kunnen hier dus hun hart ophalen. Van de wandelroute langs het Viru-moeras tot de prachtige natuur op het Juminda-schiereiland en het populaire zandstrand van Võsu: hier valt heel wat te beleven en te bewonderen. Dit is een regio om te onthaasten, te ontspannen en te genieten van de natuur!

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Verborgen pareltjes in het hartje van Soomaa – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende