Het romantische Silbertachdal – Rudy Putseys

Inbegrepen

  • Transfer van de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van  twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden en dranken
  • Uitstappen
  • Dranken en persoonlijke uitgaven

Het Teutoburger Wald / Eggegebirge ligt in Noord-Rijn Westfalen, niet ver van Münster en Bielefeld. Het is een gebied met bossen, rotsen en kleine stadjes.

Het stadje Horn-Badmeinberg ligt in één van de mooiste delen van het Teutoburger Wald. Het stadje is een goed beginpunt voor een wandeling door de bergen en de beukenbossen en langs kabbelende beekjes met helder water.

De bekende Externsteine en het romantische Silberbachtal met de riviertjes en bossen liggen vlakbij Horn-Bad Meinberg.

Onze vaste stek

Pension Zur Alten Schule***

Niederschlag 18 c, 09471 Bärenstein, Duitsland

Pension zur alten Schule ligt in Bärenstein. Er is een barbecue en u kunt gebruikmaken van gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Alle kamers van het pension zijn voorzien van een kledingkast en een flatscreen-tv. Pension zur alten Schule serveert elke ochtend een continentaal ontbijt. 

Het romantische Silberbachtal.

In het zuiden van het stadje Horn-Bad Meinberg stroomt het beekje de Silberbach. Het beekje heeft een lengte van 11 km en stroomt door een beukenbos.

In het romantische Silberbachtal loopt u langs het beekje door het bos. Hier werd vroeger naar zilver gezocht.

Beginpunt voor een wandeling door het Silberbachtal: Parkplaats Silbertachtal, Horn-Bad Meinberg.

U kunt ook hotel Waldhotel Silbermühle als startpunt nemen voor een wandeling door het Silberbachtal. Dit hotel staat in het bos bij een vijver aan de voet van de Silverbach.

De thermen van Bad Meinberg.

De warmwaterbronnen van Bad Meinberg worden gebruikt om de baden van het kuurcentrum in de stad te vullen. Behalve zwembaden en stoombaden zijn er in het wellness centrum ook sauna’s.

De Externsteine

De Externsteine zijn typische formaties van zandstenen die oprijzen in een mooi parkachtig landschap. Bij de rotsen is een meertje met een beekje dat door de bossen stroomt. Op het grasveld kunt u zonnen. U kunt tegen betaling de rotsen beklimmen via trappen.

Het kuuroord Bad Salzuflen staat bekend om zijn zoute bronwater vol mineralen. Het water wordt al sinds de 19de eeuw in deze stad gedronken, geïnhaleerd en u kunt er in baden.

Bad Salzuflen ligt in een mooi, parkachtig, landschap waar u kunt wandelen en fietsen. De gezonde lucht waar de streek bekend om staat doet wonderen. Het stadje Bad Salzuflen heeft met smalle zijstraten en de vele historische gebouwen veel bezienswaardigheden.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het romantische Silbertachdal – Rudy Putseys

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende