Sfeer snuiven in het Zwarte Woud – Wilfried Meganck – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

Het Zwarte Woud is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Duitsland. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Wandelaars kunnen in het Zwarte Woud mooie wandelingen maken langs kletterende watervallen. Tussen die uitgestrekte bossen liggen ook enkele sprookjesachtige kastelen verstopt en in de regio kan je ook gezellige dorpjes verkennen en interessante musea bezoeken.

Onze vaste stek:

Hotel Bären**

Dorf 35, 77784 Oberharmersbach, Duitsland

Het 2-sterrenhotel Bären staat in het centrum van het Duitse Oberharmersbach in het Zwarte Woud. In dit schilderachtige plaatsje ervaart men het Zwarte Woud met alle zintuigen. Hotel Bären, bestaande uit 4 aparte gebouwen, is dan ook een ideale uitvalbasis om de dichte bossen, magnifieke bergen en de romantische valleien van het Zwarte Woud te verkennen. Ontdek dit unieke stukje Duitsland in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg. Bent u met kinderen op pad, dan is het Europapark – het meest populaire attractiepark van Duitsland – wellicht een leuk uitstapje waard. Het ligt op circa 52 kilometer van uw logeeradres!

Vlakbij het stadje Hechingen prijkt het indrukwekkend Burg Hohenzollern bovenop een bergtop van 850 meter hoog. Dit kasteel torent al sinds de 11e eeuw boven de omgeving uit. Het grootste deel van het kasteel dat je vandaag ziet, stamt wel uit de 14e eeuw. Toen werd het bouwwerk grotendeels herbouwd en uitgebreid nadat het verschillende keren verwoest werd. Burg Hohenzollern zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen en dat maakt het één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio.

De universiteitsstad Freiburg im Breisgau is de grootste stad en ook het historische centrum van de regio. In Freiburg is vooral het oude stadsgedeelte een bezoekje waard. Je zal in de smalle straatjes heel wat gootjes opmerken. Die Freiburger Bächle dienden vroeger om de bewoners van water te voorzien, maar vandaag zijn ze eerder kleine beekjes die het straatbeeld sieren.

Aan het begin van de achttiende eeuw werden in het Zwarte Woud de koekoeksklokken uitgevonden. Nog steeds zijn de klokken het symbool van de regio. In Furtwangen kan je zelfs een museum over de bijzondere klokken bezoeken. Je kan er niet alleen enkele van de oudste Duitse koekoeksklokken bewonderen, ook andere soorten uurwerken uit verschillende delen van de wereld kregen hier een plaatsje.

De Donau, de op één na langste rivier van Europa, begint in het dorpje Donaueschingen in het Zwarte Woud. Daar komt het water uit de bron in Donaueschingen samen met twee kleinere rivieren, de Brigach en de Breg, om samen de Donau te vormen. Eigenlijk geldt de bron van de Breg bij het dorpje Furtwangen als de officiële bron van de Donau, maar rondom de bron in Donaueschingen werd een mooi monument opgetrokken om daar het begin van de rivier te vieren.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Sfeer snuiven in het Zwarte Woud – Wilfried Meganck – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende