Moldavië

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel Zuid naar  Chisinau
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Ophaalservice
  • Dranken

Bijzonderheden

 

Met een oppervlakte van 33.700 km2 behoort Moldavië niet tot de grootste landen van Europa. Toch hebben de inwoners erg veel ruimte, omdat er slechts 4,5 miljoen mensen in Moldavië wonen. Op 1 km2 wonen 128 mensen, wat erg weinig is als je het gaat vergelijken met de bevolkingsdichtheid in Nederland. Hier wonen 401 mensen op 1 km2, dus je kunt wel na gaan hoeveel ruimte je hebt als je in Moldavië gaat wonen. De meerderheid van deze mensen is Oost-orthodox. Moldavië grenst aan 2 landen, Oekraïne en Roemenië. Oekraïne grenst in het noorden, oosten en zuiden aan Moldavië, terwijl Roemenië alleen grenst aan de westkant.

Als je zoekt naar een uitdaging, trakteer jezelf dan op een intensieve wandeling naar de oranje dieptes van de Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is Fish River met 160 kilometer de langste kloof ter wereld.

Deze veelzijdige 8-daagse reis door Moldavië en het niet-officieel erkende Transnistrië brengt je langs eeuwenoude cultuur en ongerepte natuur. Het land is authentiek en redelijk ongeschonden gebleven na de verschillende oorlogen en woelingen. Een bijzondere bestemming met een geheel eigen karakter, dat nog vrijwel niet ontdekt is door het toerisme. Moldavië staat bekend om zijn wijnen van wereldfaam en authentieke kloosters, zoals de klooster Noul Neamt. Proef de heerlijke Moldavische keuken, drink één van de lekkerste wijnen en geniet van de mix van verschillende culturen in dit bijzondere land.

Hoofdstad Chisinau. Deze plezierige, levendige maar ook groene stad is een bezoek meer dan waard: het Park Stefan cel Mare, de orthodoxe kathedraal, diverse interessante musea. Chisinau kent een aantal voortreffelijke traditionele restaurants, vaak met live muziek. Een absolute aanrader!

Op uitstap  met de bus van Chisinau naar Tiraspol, de hoofdstad van de in 1992 van Moldavië afgescheiden landstrook Transnistrië. Het is een merkwaardige ervaring om overal nog de Sovjet symbolen zoals de standbeelden van Stalin en Lenin te zien staan. Een boottocht over de Dnjestr is zeer de moeite waard.

Vanuit Butuceni rijden wij in zo’n 1,5 uur naar de noordelijke middeleeuwse stad Soroca, die befaamd is vanwege zijn Roma-bevolking en hun aparte bouwstijl. Ook is de stad bekend vanwege het uitstekende, verse eten en vooral het heerlijke fruit.

Vanuit Soroca rijdt u in ruim 2 uur terug naar de Hoofdstad Chisinau, waar u op de luchthaven uw huurauto afgeeft. U heeft voldoende tijd om onderweg nog een aantal kloostercomplexen te bezoeken, zoals het unieke Noul Neamt-Mannenklooster in de buurt van Bender en Tiraspol.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Moldavië

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende