Rondrit doorheen Madeira – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel Zuid – Charleroi naar Chisinau
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Ophaalservice
  • Dranken

Bijzonderheden

 

Madeira is één van ’s werelds bekendste drijvende tuinen. Met zijn uitzonderlijke combinatie van een zacht klimaat, spectaculaire landschappen en prachtige subtropische plantengroei is het niet verwonderlijk dat natuurliefhebbers Madeira het allermooiste plekje van Europa noemen.

De beste manier om de gezellige hoofdstad Funchal te ontdekken, is ongetwijfeld met de ‘tobogans’, sleeën uit hout en riet. Neem eerst een kabellift naar het hoog gelegen Monte en geniet van de onweerstaanbaar mooie tropische tuinen. Van hieruit maak je al glijdend een fantastische afdaling door de straten van de stad. Vergeet ook zeker niet de overdekte markthallen, de sfeervolle promenade langs zee en de bodega van de befaamde wijnfamilie Blandy te bezoeken.

Nog zo’n hoogtepunt – maar dan in figuurlijke zin – is het Parque Natural de Madeira, dat maar liefst 2/3 van het eiland inneemt. Langs de prachtige ‘levadas’ (minikanalen) verken je op een unieke manier het binnenland van Madeira.

Funchal is de grootste stad van Madeira en ook de hoofdstad van het eiland en de hele archipel. De stad wordt omgeven door groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en de Atlantische oceaan. In Funchal ligt een haven waar je een bootexcursie kan maken of de luxueuze jachten kan bewonderen. Vlakbij de haven prijkt ook het okergele São Tiago-fort uit de zeventiende eeuw dat tegenwoordig een kustmuseum huist.

De Zona Velha is het oudste gedeelte van de stad. Je wandelt er in smalle straatjes tussen schattige vissershuisjes. Verder vind je in de stad ook de indrukwekkende kathedraal Sé do Funchal, een mix van de gotische en romaanse stijl. De kathedraal staat vooral bekend om het houten plafond dat met de hand uitgehouwen werd. Ook de kerk Igreja de São João Evangelista staat bekend om het prachtige houtsnijwerk en de gouden versieringen.

De klim naar Monte

Iets wat je verder ook zeker moet doen in Funchal is een bezoek brengen aan het Monte-paleis. Daarvoor ga je met de kabelbaan naar de wijk Monte, waar je door de botanische tuin van het paleis kan wandelen.

Je kan daarna met de lokale mandenslee weer naar beneden zoeven. Je stapt daarvoor in een soort rieten mand die op ski’s staat en onder begeleiding van een bestuurder glijd je de berg weer af naar het centrum van Funchal. Een superervaring!

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Rondrit doorheen Madeira – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende