Het Bloemeneiland – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel Zuid – Charleroi naar Chisinau
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Andere maaltijden
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Ophaalservice
  • Dranken

Madeira is één van ’s werelds bekendste drijvende tuinen. Met zijn uitzonderlijke combinatie van een zacht klimaat, spectaculaire landschappen en prachtige subtropische plantengroei is het niet verwonderlijk dat natuurliefhebbers Madeira het allermooiste plekje van Europa noemen.

De beste manier om de gezellige hoofdstad Funchal te ontdekken, is ongetwijfeld met de ‘tobogans’, sleeën uit hout en riet. Neem eerst een kabellift naar het hoog gelegen Monte en geniet van de onweerstaanbaar mooie tropische tuinen. Van hieruit maak je al glijdend een fantastische afdaling door de straten van de stad. Vergeet ook zeker niet de overdekte markthallen, de sfeervolle promenade langs zee en de bodega van de befaamde wijnfamilie Blandy te bezoeken.

Funchal: de grootste stad van Madeira

De haven

Funchal is de grootste stad van Madeira en ook de hoofdstad van het eiland en de hele archipel. De stad wordt omgeven door groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en de Atlantische oceaan. In Funchal ligt een haven waar je een bootexcursie kan maken of de luxueuze jachten kan bewonderen. Vlakbij de haven prijkt ook het okergele São Tiago-fort uit de zeventiende eeuw dat tegenwoordig een kustmuseum huist.

Het oude stadscentrum

De Zona Velha is het oudste gedeelte van de stad. Je wandelt er in smalle straatjes tussen schattige vissershuisjes. Verder vind je in de stad ook de indrukwekkende kathedraal Sé do Funchal, een mix van de gotische en romaanse stijl. De kathedraal staat vooral bekend om het houten plafond dat met de hand uitgehouwen werd. Ook de kerk Igreja de São João Evangelista staat bekend om het prachtige houtsnijwerk en de gouden versieringen.

De klim naar Monte

Iets wat je verder ook zeker moet doen in Funchal is een bezoek brengen aan het Monte-paleis. Daarvoor ga je met de kabelbaan naar de wijk Monte, waar je door de botanische tuin van het paleis kan wandelen.

Je kan daarna met de lokale mandenslee weer naar beneden zoeven. Je stapt daarvoor in een soort rieten mand die op ski’s staat en onder begeleiding van een bestuurder glijd je de berg weer af naar het centrum van Funchal. Een superervaring

Dolfijnen spotten tijdens een boottrip rond Funchal

Iedereen, jong en oud, droomt er wel eens van om dolfijnen te spotten, dus hoog tijd om die droom waar te maken! Rondom Madeira is het onderwaterleven ongelooflijk mooi: er zwemmen dolfijnen, walvissen, waterschilpadden en nog heel wat andere zeezoogdieren. Het is werkelijk magisch om deze dieren allemaal eens van dichtbij te zien in hun natuurlijke leefomgeving.

Of je nu in de zomer of winter gaat, hoe dan ook heb je een grote kans om de dieren te spotten. In de zomer kan je zelfs een duik nemen en met een snorkel de onderwaterwereld bewonderen! Daarom raden we aan om je avontuur al op voorhand al vast te leggen, zodat je zeker in alle comfort zal kunnen genieten tijdens je boottrip rond de kust van Madeira, die vertrekt vanuit Funchal.

Pico Ruivo: de hoogste piek van Madeira

Wandel naar het hoogste punt van Madeira

De Pico Ruivo is de hoogste berg van het eiland. Vanop de top van 1861 meter hoog heb je een indrukwekkend uitzicht over het hele eiland. Je bereikt het hoogste punt van Madeira na een mooie wandeling van een zevental kilometer.

Porto Moniz: ga zwemmen in vulkanische baden

Porto Moniz is een stadje in het noordwesten van het eiland tussen Ribeira da Janela en Achadas da Cruz. Het plaatsje is vooral bekend door de idyllische natuurlijke zwembaden tussen de zwarte lavarotsen. Deze piscinas naturais zijn gevuld met zeewater en zijn erg populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Santana en z’n traditionele huisjes (Palheiros)

Santana is een klein dorp aan de noordoostelijke kant van het eiland. Het stadje staat bekend om de traditionele driehoekige huisjes met rieten daken (Palheiros). Dit zijn typische kleine A-frame huisjes (driehoekig) en meestal geschilderd in de kleuren rood, wit en blauw. Sommige huisjes zijn omgebouwd tot ambachtelijke winkeltjes, maar aan de rand van het dorp worden een aantal huizen nog steeds bewoond.

De kliffen van Ponta do Rosto

De Ponta do Rosto is een landtong vlakbij de luchthaven van Madeira. In dit stukje Madeira vind je ruige kliffen in bruin-oranje tinten waar hoge golven op inbeuken. Er werd hier ook een korte wandeling uitgestippeld die je zeker eens moet maken.

We raden je verder ook aan om naar het uitkijkpunt Miradouro de Ponta do Rosto te gaan. Je hebt er een onvergetelijk uitzicht op de ruige kliffen.

Walvissen en meer in Caniçal

Caniçal is een plaatsje in het oosten van Madeira. Je kan hier het walvismuseum Musea da Baleia bezoeken waar je via filmfragmenten, voorwerpen en projecties de Atlantische Oceaan induikt. Het museum richt zich helemaal op de walvissen en dolfijnen die in de oceaan rondom het eiland gespot kunnen worden. Je komt er ook alles te weten over de walvisjacht die tot halverwege de twintigste eeuw een belangrijke bron van inkomsten was voor het eiland.

Nog zo’n hoogtepunt – maar dan in figuurlijke zin – is het Parque Natural de Madeira, dat maar liefst 2/3 van het eiland inneemt. Langs de prachtige ‘levadas’ (minikanalen) verken je op een unieke manier het binnenland van Madeira.

Funchal is de grootste stad van Madeira en ook de hoofdstad van het eiland en de hele archipel. De stad wordt omgeven door groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en de Atlantische oceaan. In Funchal ligt een haven waar je een bootexcursie kan maken of de luxueuze jachten kan bewonderen. Vlakbij de haven prijkt ook het okergele São Tiago-fort uit de zeventiende eeuw dat tegenwoordig een kustmuseum huist.

De Zona Velha is het oudste gedeelte van de stad. Je wandelt er in smalle straatjes tussen schattige vissershuisjes. Verder vind je in de stad ook de indrukwekkende kathedraal Sé do Funchal, een mix van de gotische en romaanse stijl. De kathedraal staat vooral bekend om het houten plafond dat met de hand uitgehouwen werd. Ook de kerk Igreja de São João Evangelista staat bekend om het prachtige houtsnijwerk en de gouden versieringen.

De klim naar Monte

Iets wat je verder ook zeker moet doen in Funchal is een bezoek brengen aan het Monte-paleis. Daarvoor ga je met de kabelbaan naar de wijk Monte, waar je door de botanische tuin van het paleis kan wandelen.

Je kan daarna met de lokale mandenslee weer naar beneden zoeven. Je stapt daarvoor in een soort rieten mand die op ski’s staat en onder begeleiding van een bestuurder glijd je de berg weer af naar het centrum van Funchal. Een superervaring!

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het Bloemeneiland – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende