Zakynthos

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel naar Zakynthos
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Huur van een wagen ter plaatse

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Zakynthos is het zuidelijkste Ionische eiland en een fijne vakantiebestemming. Het westelijke gedeelte van het eiland bestaat uit kalkachtig rotsgesteente, dat ongeveer 100 miljoen jaar geleden gevormd is, en waar de erosie van het water grotten en grote ondergrondse holtes heeft gevormd. Zakynthos staat bekend om zijn grillige westkust, hoge kliffen met daartussen onbereikbare verlaten strandjes, zoals het beroemde witte Navagio beach met het scheepswrak.

 Zakynthos is, met een oppervlakte van ruim 406 km2, het op twee na grootste Ionische eiland, na Kefalonia en Corfu. De hoofdstad van Zakynthos, Zakynthos-stad, is een mooie oude stad die bekend staat om zijn Italiaanse invloeden. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Byzantijns museum welke is geopend van dinsdag tot en met zondag, het Solomos museum (dagelijks geopend), de kerk Agios Dionysos en het Venetiaanse Kastro dat hoog boven de stad uitsteekt met een prachtig uitzicht.

 

Laganas is de meest toeristische plaats van het eiland. Hier vind je talloze bars, terrassen, restaurants, tavernes en souvernirshops. Deze vrij grote badplaats is populair bij Britse toeristen. Andere bekende badplaatsen zijn Argassi en Agios Sostis. Tsilivi en Alykes zijn vooral bestemmingen voor families en echtparen. De beste reistijd voor een vakantie naar het Griekse eiland hangt af van het klimaat op Zakynthos.

De “Caretta Caretta” of “Loggerhead” schildpadden leven voornamelijk in het beschermde marinepark in de golf van Laganas. Het beschermde natuurgebied is verdeeld in drie zones te weten A, B en C. Zone A is de oostzijde van de baai en de kust van Kalamaki naar Gerekas met veel belangrijke broedplaatsen van de schildpadden als de stranden van Sekania en Dafni. Zone B is het middelste gedeelte met de badplaats Laganas en het eiland Marathonissi en Zone C is het westelijke kustgebied van Agios Sostis tot het strand van Keriou. De Griekse regering heeft het nationale marine park gecreëerd om de zeldzame schildpadden te kunnen beschermen.

 

 

Laganas – is de bekendste vakantiebestemming van het eiland en in de zomermaanden is het druk. Het zandstrand is ongeveer 9 kilometer lang en één van de langste stranden van het eiland. Op verschillende plaatsen is het strand afgezet voor de broedplaatsen van de Caretta Caretta zeeschildpadden. Op het strand zijn, net als op vrijwel heel Zakynthos, weinig mogelijkheden voor watersporten, maar wel genoeg om te zonnebaden en zwemmen. Restaurants zijn er in Laganas meer dan voldoende. Voor de Griekse keuken zijn Akropolis, Panos en Mambos eetgelegenheden.

Argassi – is de badplaats ligt vlakbij de hoofdstad, Zakynthos-stad, van het eiland in het zuidoosten van het eiland direct aan zee. Langs de hoofdstraat, die het dorp in tweeën deelt, vind je veel winkeltjes, bars en restaurants. Langs de smalle kuststrook kun je zonnebaden op het 800 meter lange strand. Hier zijn ook de meeste hotels en appartementen gelegen. Restaurants vind je in Argassi genoeg. Voor de Griekse keuken kun je terecht bij Peppermint, Zorbas taverne en Athina.

Agios Sostis – is een vakantiebestemming en ligt vlakbij Laganas op ongeveer 10 kilometer van Zakyntos-stad. Agios Sostis is een kleinere badplaats en heeft prima restaurants en tavernes langs het strand. Het zandstrand is kindvriendelijk en loopt geleidelijk af in zee. Met een boot kun je schildpadden gaan spotten bij het eiland Marathonissi.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Zakynthos

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende