Over ons

JPS Tours organiseert aangepaste vakanties voor reizigers met mentale en motorische beperkingen.

Aangepaste reizen voor mensen met een

Passie en professionalisme voor georganiseerde reizen

Inclusief en verantwoord reizen zijn maar enkele van onze beweegredenen. Gegroeid vanuit sociale sector organiseren wij georganiseerde reizen vanuit Oostende. Ons doelpubliek zijn jongeren vanaf zestien jaar en volwassenen met een mentale of motorische beperking.

Verantwoord reizen

Verantwoord reizen is uiteraard onze norm en dit vloeit voort uit wat wij belangrijk vinden: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Vrijheid om uw reis in elkaar te steken zoals u dit wilt, echtheid omdat we de wereld zien zoals die is en goed zijn voor de mensen omdat we graag ons steentje bijdragen waar het kan om de wereld een beetje beter te maken.

Sociale wortels

Het idee om georganiseerde reizen te organiseren voor deze doelgroep ontstond bij onze stichter Japie Swings. Als opvoeder bij MPC Terbank in Heverlee en opvoeder-groepchef in het bezigheidstehuis ‘De Egel’ in Sint-Niklaas,vroeg hij zich regelmatig af: “Welke activiteiten kunnen wij zelf aanbieden? Hoe kan de verlofperiode worden ingevuld of op welke diensten moeten wij een beroep doen buiten de muren van de instelling?”. Onder andere uit de antwoorden van deze vragen ontstond JPS Tours in Oostende. Wij organiseren boeiende reizen, te gekke weekends en gerichte dagtrips in samenwerking met Het Aksent vzw.

JPS tours biedt ook reizen op maat voor leefgemeenschappen, leefgroepen, woonhuizen

Wij zorgen voor de aangepaste hotel, de maaltijden, de reservaties, de vliegtuigtickets en nog veel meer.

Travelbutlers

JPS TOURS staat voor reizen voor cliënten met een beperking. Hiervoor zijn wij steeds op zoek naar TravelButlers. Wil je graag de wereld zien? Wil je proeven van verschillende culturen? Zie je het zitten om een groot gedeelte van het jaar in één of ander exotisch land te vertoeven? Misschien werk je al binnen een reisorganisatie en kan je niet wachten om net als je collega’s je koffers te pakken?

Een gouden regel : Het is niet belangrijk wat je doet maar HOE je het doet.

Als Travelbutler van vzw Het Aksent kan je steeds uw kennis bijschaven binnen de werking van Het Aksent vzw. Zowel naar dagreizen als naar een meerdaags aanbod. Je kan dit bij wijze van spreken gebruiken als een database. Hier kan je meegaan met een oudere rot in het vak om u wegwijs te maken in de wereld van cliënten met een beperking. Wie zijn zij? Hoe denken zij? Medicatie? Zakgeldbeheer?

Een Travelbutler is het aanspreekpunt van de cliënten. Zijn/haar doelstelling is om ze de vakantie van hun leven te bezorgen. Een Travelbutler heeft een heel uiteenlopend takenpakket. Afwisseling is hier het sleutelwoord! De taken gaan van het voorbereiden en de praktische uitvoering van de planning van de reis tot de verworven kennis over de streek door te geven aan de cliënten of het oplossen van conflicten.

1. Vooreerst ben je de man of vrouw die de medicatie in het oog houdt.
2. Opvolgen van het zakgeld, stipt
3. Opvolgen van de persoonlijke hygiëne van de cliënten.
4. Een luisterend oor bieden.
5. Inschatten van mogelijke conflicten.
6. Rust inbouwen in uw aanbod
7. Genieten van de reis.

Als Travelbutler kan je altijd gratis mee op reis. Ongeacht de bestemming. Het aantal reizen dat je wil of kan begeleiden dat kan je zelf bepalen. Wij zoeken met u naar een gepast evenwicht tussen vliegtuigreizen en minibusreizen.

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende