Praktische reisinformatie

Wat je zeker moet weten voor je vertrek

Ga snel naar

Europese handicapkaart of European Disability Card (EDC)

De European Disability Card (EDC) is een Europese handicapkaart waarmee u als persoon met een handicap voordelen kunt genieten bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. De kaart is geldig in België en in zeven andere deelnemende Europese landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië , Malta, Slovenië en Roemenië. De kaart is strikt persoonlijk en bewijst dat u een handicap hebt.

De European Disability Card (EDC) aanvragen

Als u erkend bent door het VAPH, kunt u de kaart aanvragen bij het VAPH. U kunt deze kaart enkel digitaal aanvragen via het digitale loket mijnvaph.be(opent in nieuw venster). In uw persoonlijk dossier gaat u naar de tab ‘profiel’. Op deze pagina hebt u de mogelijkheid om verschillende attesten aan te vragen. Bij ‘European Disability Card (EDC)’ kunt u de EDC-kaart aanvragen door op de knop ‘aanvragen’ te klikken. U moet dan nog een tweede keer klikken op ‘Bevestig aanvragen nieuwe kaart’. Daarna krijgt u de melding dat de kaart succesvol werd aangevraagd. De status van uw aanvraag kunt u hier opvolgen. De kaart wordt met de post naar uw persoonlijk adres verstuurd.

Gezondheid & inentingen

Als je op reis vertrekt, contacteer je best je huisarts voor persoonlijke informatie over te nemen gezondheidsmaatregelen. Voor meer algemene informatie kan je ook altijd terecht op:

Reisdocumenten & reisadvies

Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich heeft en op de hoogte is van de nodige reisformaliteiten in binnen- en buitenland.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering is absoluut noodzakelijk als je reist. Mocht je geen bijstands- en/of annulatieverzekering hebben, vraag er ons zeker naar. We helpen je graag.

Meer vragen?

Mocht je nog meer vragen hebben of extra informatie wensen, geef ons dan zeker een seintje. We helpen je graag persoonlijk verder.