Slow Travel in de Eiffel – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travel Butlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen op een kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden.

De Hoge Venen, het westelijke gedeelte van Natuurpark Hoge Venen Eifel, is uniek veengebied in Europa. Doordat het gebied de Hoge Venen een jaarlijks hoge gemiddelde neerslag heeft zorgt het gebied voor een enorme watervoorraad in de regio. De 15 stuwdammen / stuwmeren in de Hoge Venen Eifel  hebben een gezamenlijke inhoud van ruim 350 miljoen kubieke meter water!

 

Onze vaste stek

Wolff Hotel ***

Birresbornerstr.8 • 54574 Kopp • Tel: 06594-92090

In een prettige ambiance wordt u bediend door ons vriendelijke personeel. Onze keuken serveert smakelijke en gevarieerde gerechten, samengesteld uit door ons met zorg gekozen producten. Wij arrangeren voor u familie- en bedrijfsfeesten met persoonlijke menukeuze van snack tot en met buffet, of een klassiek menu.

Hoge Venen Eifel, het Natuurpark Hohes Venn Eifel, is een groot natuurgebied in de Eifel. Hoge Venen Eifel is een grensoverschrijdend gebied dat niet alleen in de Duitse Eifel ligt maar ook voor een deel in België, het natuurpark Hoge Venen.

Een groot gedeelte is beschermd natuurgebied. De natuur is er bijzonder en zeer gevarieerd. Er komen zeldzame plant- en diersoorten voor in de Hoge Venen Eifel.  Voor de natuurliefhebbers en wandelaars het perfecte gebied.

Het Natuurpark Hoge Venen Eifel bestrijkt zoals gezegd 2 landen; Duitsland en België, in de gebieden; Vennvorland, Hohes Venn, Rureifel, Kalkeifel, Hocheifel en het Ourtal. In België hebben de Hoge Venen een oppervlakte van 700 vierkante kilomter, In Duitsland heeft het Naturpark Hohe Venn Eifel in Nordrhein-Westfalen een oppervlakte van 1600 vierkante kilometer en in Rheinland-Pfalz 400 vierkante kilometer.

De Hoge Venen zijn ongetwijfeld één van de meest ongerepte stukjes natuur van de Ardennen en de Eifel. Door het strenge klimaat van deze streek, de hevige neerslag, de lange koude winters en een lage gemiddelde temperatuur (6,1°) zijn uiterst zeldzame plantensoorten uit Noord-Europa, de bergstreken en het Atlantische gebied hier behouden gebleven.  

Het huidige veenlandschap is grotendeels ontstaan onder invloed van de mens. De oude landbouw- en veeteeltpraktijken, zoals het weiden, het bestrijden van kreupelhout, het binnenhalen van hooi en de ontginning van turf hebben geleid tot de vorming van open ruimten. Tot in de middeleeuwen daarentegen waren de Hoge Venen nog voor 90% bebost. Vanaf omstreeks 1840 (in de Pruisische periode) werd heel wat heideland herbeplant met sparren.

Mogelijke uitstappen :

De Laacher See, een prachtig kratermeer in de Eifel

De Laacher See is een prachtig kratermeer in de Eifel. Behalve dat het een prachtig stukje natuur is, heeft het kratermeer ook nog een andere en spannende kant. In het oosten van de Eifel in Duitsland, gelegen in de Vulkaaneifel, ligt de Laacher See. Een imponerend meer midden in de prachtige natuur van de Eifel. De Laacher See is adembenemend mooi om te zien en tegelijkertijd heeft het kratermeer ook iets mysterieus. De Laacher See ligt niet ver van bekende plaatsen als Mayen en Koblenz. Het meer heeft een omtrek van circa 8 kilometer en is hiermee het grootste meer van Rheinland-Pfalz. Het is omgeven door prachtige beboste heuvels.

Schalkenmehrener Maar. Het grootse maar van de Dauner Maren.

Het Schalkenmehrener Maar is het grootste maar van de Dauner Maren. Het ligt bij het plaatsje Schalkenmehren. Een prachtig meer om te gaan bekijken wanneer je in de Eifel bent. Met een oppervlakte van bijna 22 hectare is het Schalkenmehrener Maar het grootste maar van de drie Dauner Maren. De Dauner Maren bestaan uit het Schalkenmehrener Maar, het Gemünder (Gemündener) Maar en het Weinfelder Maar. Deze groep maren zijn de bekendste maren in de Eifel.

Romeinse Villa Holsthum. Een mooie bezienswaardigheid in het Prümtal.

De Romeinse Villa Holsthum is een mooie bezienswaardigheid in het Prümtal bij het gelijknamige plaatsje Holsthum. In het prachtige dal van de Prüm is een oude Villa Rustica te vinden uit de Romeinse tijd. De prachtige locatie en het interessante verleden van de villa maken dit tot een populair uitje in het zuiden van de Eifel.

Met de trein door de Eifel: De Oleftalbahn

Met de trein door de Eifel: De Oleftalbahn. Dit prachtige spoorwegtraject ligt in Duitsland, in het noorden van de Eifel. Hier kun je met een historische trein een prachtige rit maken door het betoverende Eifel landschap. De Oleftalbahn is een oud spoorwegtraject dat loopt van Kall naar Hellentahl. De lengte van de spoorbaan is 17,8 kilometer en voert door de mooie natuur van de Eifel en de dalen van de Olef en de Urft. De Oleftalbahn staat onder bescherming en is een officieel beschermgoed geworden. Over de Oleftalbahn wordt gereden met een oude ” Schienenbus ” een soort van bus op rails. Deze treinen werden door Man (bekend van de vrachtwagens) gebouwd in de jaren 50 en 60 en veelal verkocht aan kleine private spoorwegtrajecten.

Dierentuinen in de Eifel: Het Hochwildpark Rheinland in Mechernich

Het Hochwildpark Rheinland in Mechernich – Kommern is een leuke dierentuin of wildpark in de Eifel, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Eifel.Zoals veel dierentuinen of wildparken in de Eifel, is ook Hochwildpark Rheinland in Mechernich een dierenpark waar veel locale diersoorten te zien zijn in hun natuurlijke omgeving. Geen dierentuin dus met leeuwen, tijgers, beren of olifanten maar veel roodwild, zwartwild en kleinere diersoorten.

Dinosaurierpark Teufelsschlucht

Dinosaurierpark (Dinopark) Teufelsschlucht is een leuke, leerzame en interessante bezienswaardigheid in de Eifel. Een leuk uitje voor het hele gezin, voor jong en oud. Dinosaurierpark Teufelsschlucht is een nieuwe bezienswaardigheid in de Eifel geopend in het voorjaar van 2015 (opening 4 april 2015).

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow Travel in de Eiffel – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende