Op stap in het Westerwald – Eric Clauw – Maria Michels

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van Ontbijt en diner
 • Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Uitstappen
 • Andere maaltijden

Bijzonderheden

 

Het recreatiegebied Westerwald is prachtig ongerept, gelegen tussen de grote steden Keulen en Frankfurt. Het veelzijdige middelgebergte is onderverdeeld in zeven natuurgebieden: Westerwald-Sieg, Hessischer Westerwald, Hachenburger Westerwald / Westerwälder Seenplatte, Hoher Westerwald, Kannenbäckerland, Südlicher Westerwald en Naturpark Rhein-Westerwald, die een grote verscheidenheid aan sport- en vrijetijdsactiviteiten bieden voor uw vakantie in een adembenemend natuurlandschap.

Onze vaste stek:

Gasthof Koch GmbH & Co. KG

Mittelstraße 1-3

57567 Daaden

 

Rossbach is een klein stadje in het Wiedtal, de vallei van de Wied, een kronkelend riviertje tussen de heuvels. Een prachtig wandelgebied dat spreekt voor zich. Duitsland is sowieso gekend voor zijn prachtige wandelwegen die dan ook nog eens perfect uitgepijld zijn. Enkele mogelijkheden:

 • De Wäller Tour Bärenkopp, een prachtige wandeling met als hoogtepunt ‘Het Weisse Kreuz’, het witte kruis, een prachtig uitkijkpunt.
 • De Kloster Wanderweg – we bewandelen de Abdijwandeling en passeren de Waldbreidbacher Klosterberg – alleen voor de naam al zou je het doen!!!
 • Een stukje van de Wiedweg is ook best mogelijk. De Wiedweg is een bewegwijzerd lange-afstandspad, maar daar kan je natuurlijk een stukje uit nemen. Het pad volgt zowat de rivier de Wied en het voordeel is dat je alsmaar daalt.
 • De Westerwaldsteig is ook zo’n lange-afstandspad en daar kunnen we heel gemakkelijk de 15de etappe van doen want die passeert door Rossbach

’s Avonds verpozen we – na een verdiende douche – in de kruidentuin van ons hotel en daarna proeven we van de lekkernijen die Christoph en Martina voor ons bereiden.

Dit is duidelijk een 5-daagse voor actieve mensen. Enige wandelervaring (wandeltochten van 12 tot 15 km) is wel vereist. Wel passen  we ons tempo aan zodat iedereen gemakkelijk kan volgen.

Rossbach ligt tussen Bonn en Koblenz, dus niet zo heel ver van de Belgische grens. En voor de prijs moet je het ook al niet laten!

Het Westerwald is een gebied van ongeveer 3000 vierkante kilometer, net over de grens met Nederland, dat zich uitstrekt over de deelstaten Hessen, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. In het hoge Westerwald komen hun grenzen samen. Op deze pagina’s presenteren wij tien aantrekkelijke uitjes in het Westerwald, die het hele gezin zeker zullen bevallen.

De kleiafzettingen in het Westerwald zijn 30 miljoenjaargeleden gevormd. Het zijn de grootste aaneengesloten kleigebieden van Europa. Men vindt hier 15 verschillende kleisoorten, waaronder het “wittegoud”, de witte klei. Sinds 1979 wordt de geschiedenis van de klei en de daaruit vervaardigde keramiek in het museum gepresenteerd en voortdurend uitgebreid. Het fantastische materiaal inspireert ook hedendaagse kunstenaars tot het maken van prachtige kunstwerken, die ook herhaaldelijk in het museum tentoongesteld worden. Wie even wil pauzeren, kan zich versterken in het eigen café van het museum en genieten van het uitzicht op de tentoongestelde voorwerpen, die perfect opgesteld staan in ruime zalen.

Zeven meren vormen samen het Westerwaldse merengebied. Deze reservoirs zijn een prachtige bestemming voor excursies die u op elk moment van het jaar kunt doen. Grote delen van de meren zijn al uitgeroepen tot natuurreservaat, maar in sommige is het mogelijk om in de zomer te zwemmen of andere watersporten te doen, zoals waterfietsen, surfen of roeien. Als u de meren te voet wilt verkennen, kunt u de Sieben-Weiher-Weg in afzonderlijke stukken bewandelen of over de hele route (32 kilometer).

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Op stap in het Westerwald – Eric Clauw – Maria Michels

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende