Westerwald – Eric Clauw

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van Ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden
  • Keuken- en was/badhanddoeken meebrengen

Bijzonderheden

 

Het recreatiegebied Westerwald is prachtig ongerept, gelegen tussen de grote steden Keulen en Frankfurt. Het veelzijdige middelgebergte is onderverdeeld in zeven natuurgebieden: Westerwald-Sieg, Hessischer Westerwald, Hachenburger Westerwald / Westerwälder Seenplatte, Hoher Westerwald, Kannenbäckerland, Südlicher Westerwald en Naturpark Rhein-Westerwald, die een grote verscheidenheid aan sport- en vrijetijdsactiviteiten bieden voor uw vakantie in een adembenemend natuurlandschap.

Onze vaste stek:

Hotel Restaurant Zur Post***

Wiedtalstrasse 55

53547 Robbach

Dit historische 3-sterrenhotel in het kuuroord Roßbach biedt traditionele Duitse gerechten en een panoramisch terras. Hotel-Restaurant Zur Post is ideaal gelegen voor het verkennen van het schilderachtige Wiedtal. De lichte kamers bieden modern, landelijk meubilair en gratis vast internet. Op het grote dakterras van het hotel kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Het hotel heeft een sauna en tegen een toeslag kunt u ontspannen met een scala aan spabehandelingen. Het restaurant van Hotel-Restaurant Zur Post serveert verse, seizoensgebonden gerechten en originele specialiteiten uit het Westerwald. Het keukenteam maakt gebruik van natuurlijke kruiden en ingrediënten en voor mensen met voedselallergieën kunnen speciale maaltijden worden bereid

Het Westerwald is een gebied van ongeveer 3000 vierkante kilometer, net over de grens met Nederland, dat zich uitstrekt over de deelstaten Hessen, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. In het hoge Westerwald komen hun grenzen samen. Op deze pagina’s presenteren wij tien aantrekkelijke uitjes in het Westerwald, die het hele gezin zeker zullen bevallen.

De kleiafzettingen in het Westerwald zijn 30 miljoenjaargeleden gevormd. Het zijn de grootste aaneengesloten kleigebieden van Europa. Men vindt hier 15 verschillende kleisoorten, waaronder het “wittegoud”, de witte klei. Sinds 1979 wordt de geschiedenis van de klei en de daaruit vervaardigde keramiek in het museum gepresenteerd en voortdurend uitgebreid. Het fantastische materiaal inspireert ook hedendaagse kunstenaars tot het maken van prachtige kunstwerken, die ook herhaaldelijk in het museum tentoongesteld worden. Wie even wil pauzeren, kan zich versterken in het eigen café van het museum en genieten van het uitzicht op de tentoongestelde voorwerpen, die perfect opgesteld staan in ruime zalen.

Zeven meren vormen samen het Westerwaldse merengebied. Deze reservoirs zijn een prachtige bestemming voor excursies die u op elk moment van het jaar kunt doen. Grote delen van de meren zijn al uitgeroepen tot natuurreservaat, maar in sommige is het mogelijk om in de zomer te zwemmen of andere watersporten te doen, zoals waterfietsen, surfen of roeien. Als u de meren te voet wilt verkennen, kunt u de Sieben-Weiher-Weg in afzonderlijke stukken bewandelen of over de hele route (32 kilometer).

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Westerwald – Eric Clauw

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende