Knallen met de Sterren – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming met overzet
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diners.
 • Overnachtingen op basis van twee personen.
 • Heen en terugreis op basis van twee dagen
 

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen
 • Reis en annulatieverzekering
 • Toeslag Single kamer
 

Bijzonderheden

Het eiland Møn is een van de bekendste eilanden van Denemarken en heeft zoveel te bieden dat je er makkelijk een week vakantie kunt vieren. Het eiland ligt op ongeveer 650 kilometer van Belgie en is goed in een dag te bereizen. De kortste route loopt via het Duitse Puttgarden, waar je de Scandlines ferry neemt naar Rødby in Denemarken, voor kinderen een avontuur op zich.

De regio Zuid Seeland en het eiland Mon in Denemarken staan bekend om haar prachtige natuur. Je vindt er ruige kustlijnen, fijne stranden, hoge kliffen en krijtrotsen, kastelen en kleine havenplaatsjes.

Onze Vaste stek

FEMØ KRO ANNO 2022

Askhavnsvej 66 & 69, 4945 Femø

Een gezellig en klein pension op het eiland Femo,

Femø Inn and Holiday Centre ligt op Femø, dicht bij Zeeland. Het is verdeeld in de herberg aan de ene kant van de weg en het hotel/cursuscentrum aan de andere kant van de weg. De herberg dateert uit 1659 en heeft een eigen ingang, restaurant, taverne en feestzaal. Het cursuscentrum dateert uit 1986 en 1999 en beschikt over diverse cursusfaciliteiten en 24 hotelkamers. In ons hotel hebben alle kamers een eigen douche en toilet, en er is de mogelijkheid om extra bedden te plaatsen in 14 van de kamers. Dit kan het aantal huurders verhogen tot 76. Alle kamers zijn volledig gerenoveerd en ingericht in Scandinavische stijl. Alle 24 kamers zijn rookvrij!

Een van de hoogtepunten in Seeland Denemarken is Møns Klint. Deze imposante kliffen, die 70 miljoen jaar geleden gevormd werden, liggen aan de oostkust van het eiland Mon in Denemarken. De krijtrotsen rijzen maar liefst 128 meter boven de turquoise zee uit, en de uitzichten zijn werkelijk prachtig. Je kunt een wandeling over het strand maken of wat verkoeling zoeken in de omliggende bossen.

 

 

Het in Oost-Denemarken gelegen eiland staat bekend om de imposante krijtrotsen, die zich uitstrekken langs de kust. Met een hoogte van 128 meter zijn ze ronduit spectaculair te noemen. Wat moet je hier zeker doen en zien?

Bezoek de krijtrotsen vanuit het Geo Center Møns Klint

Je brengt met gemak een dag door met:

 • het afdalen van de 494 treden naar de voet van de krijtrotsen
 • wandelen langs de ‘rand’ van de krijtrotsen met fantastische vergezichten
 • snorkelen in zee voor de krijtrotsen*
 • klimmen* & klauteren
 • fossielen zoeken aan de voet van de krijtrotsen*
 • mountainbiken door de bossen bij de kliffen (vanaf 12 jaar)*
 • een 3D film kijken in het Geo Center
 • het museum en de exposities bezoeken

Er is meer te ondernemen dan je in 1 dag kunt doen.

Wist je dat Seeland in Denemarken een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Møns Klint is het eerste Dark Sky Park van Scandinavië, samen met het nabijgelegen Nyord. De kliffen zorgen voor minimale lichtvervuiling, iets wat zorgt voor een bijzondere duisternis. Op een heldere avond is de kans dan ook groot om de Melkweg, de maan, planeten en vallende sterren voorbij te zien komen.

Maak een boottocht langs de krijtrotsen

Vanuit Klintholm Havn maak je een prachtige boottocht langs de krijtrotsen. In het hoogseizoen vertrekt er elke twee uur een boot. Heerlijk ontspannend om aan boord van de Discovery de krijtrotsen vanaf het water te bewonderen. Doen!

Bezoek de fijne zandstranden

Langs de kust van Møn liggen prachtige zandstranden. Zelfs in het hoogseizoen is het niet druk op het strand, heel fijn! Sommige stranden, zoals bij Klintholm Havn lopen geleidelijk de zee in, wat prettig is met kinderen. Uren vertier zonder vermaak!

Bezoek het idyllische dorpje Stege op marktdag (dinsdag)

Het stadje Stege

Stege is het grootste stadje van Møn. Groot is het er niet, maar Stege is zeker een sfeervol stadje. Je vindt er gekleurde pandjes, leuke pleintjes en een aantal winkeltjes. Wij struinden er rond en lunchten bij David’s Café voordat we naar Møns Klint reden. Ga fietsen, wandelen, paardrijden…Rijd langs de Margrietroute en verzamel onderweg je avondeten. Overal langs de weg worden lokale groente & fruit verkocht in stalletjes. Proef van de beroemde Deense zuurtjes in de mooiste vormen: Bolcher Møn.

Rødvig is een klein kustplaatsje gelegen aan de Oostkust van Seeland in Denemarken. Leuk is het om hier een korte stop te maken. De kustlijn nodigt uit voor een wandeling en de haven is een goede plek voor foto’s of een plekje op het terrein.

Op zoek naar een authentieke plek in een natuurlijke setting? Jungshoved Præstegaard is een landhuis, gelegen in Præstø, in het oosten van Seeland in Denemarken. Het ligt direct aan de zee en wordt omringd door uitgestrekte velden, waar je mooi kunt wandelen en ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Tijdens je verblijf maak je bovendien kennis met het Deense wildlife. De omgeving van Jungshoved Præstegaard is namelijk de woonplaats van talloze herten, egels, hazen en fazanten.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Knallen met de Sterren – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende