Jutland, het land van de Lego – Wilfried Meganck

 • Reiscode: 1907202001M
 • Zondag 19 juli 2020 tot zondag 26 juli 2020
 • € 1115
 • 8 dagen / 7 nachten
Denemarken - Legoland

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt, lunchpakketten en diners
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Zakgeldadvies € 50 per dag
 • Singletoeslag € 40 per nacht

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis en annulatieverzekering
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen

De stadjes in Noord-Jutland hebben door de eeuwen heen vele kunstenaars geïnspireerd. Maak kennis met deze fascinerende plaatsen tijdens een verblijf in een van de populaire vakantiebestemmingen.

Aalborg is de belangrijkste stad van Noord-Jutland en op drie na grootste stad van Denemarken. Deze veelzijdige en bruisende havenstad ontwikkelt zich snel, en je kunt hier dan ook goed de modernisering van de stad zien. Aan de haven ligt het nieuwe Utzon Centrum, ontworpen door de wereldberoemde architect uit Aalborg Jørn Utzon, die ook het Sydney Opera House heeft ontworpen.
Bij Skagen komen het Kattegat en het Skagerak samen, waardoor de uiterste punt van Jutland, Grenen, een ‘wandelende’ zandvlakte is. Het midden van Jutland wordt gekenmerkt door een wat hoger gelegen merengebied rond Silkeborg. Oude bossen, steile heuvels, waaronder het hoogste punt van Denemarken, waartussen rivieren meanderen, vormen hier een aantrekkelijk landschap voor de actieve toerist.

Een streek die bijna net zo groot is als Nederland, kent natuurlijk tal van bijzondere bezienswaardigheden. Van zuid naar noord kunnen we de volgende, enigszins willekeurig geselecteerde, hoogtepunten noemen: het vikingstadje Ribe, Legoland in Billund, het leeuwenpark in Givskud, de runenstenen van Jelling, het openluchtmuseum van Aarhus, het middeleeuwse kasteel Spottrup, de vikingbegraafplaats Lindholm Høje bij Aalborg en het Kunstmuseum van Skagen. Met hetzelfde gemak kunnen zo acht andere hoogtepunten genoemd worden, zo gevarieerd is Jutland.

Onze vaste stek :

HOTEL PENSION SIRIUS***

Het kleinschalige Hotel-Pension “Sirius” van Willem en Yvonne Duit is gelegen bij het dorpje Glud op het schiereiland Bjerre Herred aan de oostkust van Jutland.

Bjerre Herred heeft een overwegend licht glooiend landschap met weilanden, heide, enkele bossen, korenvelden, kleine dorpjes en vergezichten over land en zee. Het Hotel ligt enkele kilometers verwijderd van de kindvriendelijke stranden. Rondom Glud, dat bekendheid geniet vanwege haar lokale openluchtmuseum en het Ferguson tractormuseum, zijn volop mogelijkheden om te wandelen en fietstochten te maken. Fiets- en wandelkaarten zijn bij “Sirius” verkrijgbaar. Fietsen zijn in Glud te huur.
Golfliefhebbers kunnen terecht op drie nabijgelegen 18-holes golfcourses en/of gebruik maken van het speciale Golf-arrangement dat Hotel-Pension Sirius aanbiedt. Het bekende familiepark ‘Legoland’ in Billund en het safaripark ‘Givskud Zoo’ liggen op slechts een uurtje rijden van het hotel.

Het familiaire Hotel-Pension “Sirius” beschikt over 10 eenvoudig maar goed ingerichte tweepersoonskamers, voorzien van televisie. Het hotel wordt omringd door een grote, parkachtige tuin met diverse zitjes, een reuzentrampoline en andere speelattributen voor kinderen en . WiFi beschikbaar.

Naast LEGOLAND, één van de belangrijkste attracties van Denemarken, biedt Midden Jutland vele mogelijkheden op het gebied van een actieve vakantie. De heuvels en bossen in het noorden lenen zich voor prachtige wandeltochten en, voor de geoefende fietser, fietstochten. Silkeborg, Skanderborg en Ry zijn gezellige plaatsjes en het merengebied in deze regio is zeer geliefd onder sportvissers en kanoërs.  De oostkust is vlakbij, dus een dagje aan zee is goed mogelijk. Ook de winkelstad Århus met diverse bezienswaardigheden zoals Kunstmuseum ARoS en openluchtmuseum ‘Den Gamle By’ is makkelijk te bereiken.

Het binnenland van Jutland kent vele landschappen. Het vlakke zuiden heeft veel naaldbossen, vlakke akkers en kleine dorpjes zoals Givskud en Billund (LEGOLAND). In het noorden ligt het merenhoogland waar zich tussen de heuvels en rondom de rivier de Gudenå vele idyllische meren gevormd hebben. Het merenhoogland is een bosrijke omgeving. Dit gebied is ideaal voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, sportvisser en kanoërs.
Midden Jutland heeft vele bezienswaardigheden op het gebied van kunst en cultuur. Het Silkeborg Kunstmuseum toont de collectie van Asger Jorn (COBRA). In het Silkeborg Museum ziet u het bijzondere veenlijk de ‘Tollundman’ en een bijzondere tentoonstelling over de IJzertijd in de regio. Vanaf pasen t/m eind september rijdt tussen Bryrup en Vrads een oude stoomtrein

Het veelzijdige Oost-Jutland heeft een glooiend landschap, kindvriendelijke stranden, veel attracties en interessante musea. Zuidoost Jutland wordt gekenmerkt door handelssteden als Kolding, Åbenrå en Vejle. Het schiereiland Als is rustig en biedt een afwisselend landschap met veel wandel- en fietspaden. De tweede stad van Denemarken, Århus, is onlangs uitgeroepen tot meest aantrekkelijke winkelstad van het land. Het gebied Djursland wordt ook wel de neus van Denemarken genoemd en is heel geschikt voor vakanties met kinderen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Denemarken

Jutland, het land van de Lego – Wilfried Meganck

 • Zondag 19 juli 2020 tot zondag 26 juli 2020
 • € 1115
 • Reiscode: 1907202001M
Denemarken - Legoland

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende