Duitsland – Mmmmm het Bayerischer Wald – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Tijdens de heen en terugreis ( in twee dagen ) maaltijden alleen op basis van ontbijt

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Vakantie vieren in het Beierse woud is beleven. Ostbayern heeft diverse mooie steden zoals het uniek gelegen Passau en het middeleeuwse Regensburg, de stad die op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Prachtige natuur en diverse kastelen en kloosters.

Daarnaast leent Ostbayern zich, door de verschillen in hoogten, voor alle soorten activiteiten. En dat het hele seizoen door! Bijvoorbeeld voor wintersporters. Daarvoor zijn de hellingen van de hoger gelegen berggebieden uitstekend geschikt. Maar ook is het Beierse Woud een eldorado voor wandelaars en fietsers. Bovendien vind u hier de eeuwenoude traditie van het glasblazen. Tel daar de ongekende mogelijkheden voor wat betreft wellness en golf bij op en duidelijk is dat er genoeg te beleven valt in Ostbayern!

In het oude centrum van Passau komen 3 rivieren samen: de Donau, de Inn en de Ilz.
De van oudsher kunst- en cultuurstad heeft prachtig behouden barokke gebouwen. Deze zijn voor een groot deel beïnvloed door Italiaanse bouwkunst uit de 17e eeuw. Het heeft gezorgd voor een heerlijke oude stadssfeer met torens, pleinen, bruggen en gezellige straatjes. De dom Sint Stephan met het grootste kerkorgel ter wereld prijkt boven het midden van de oude stad uit. Een tochtje naar het bezienswaardige hooggelegen burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartkerk Maria Hilf wordt beloond met een schitterend vergezicht over de oude stad.
Passau staat bekend om de levendige theatertraditie, festivals en concerten.
Veel te genieten valt er ook in de meer dan 700 winkels, restaurants en cafés in het centrum. Tot slot is Passau dé plek van waaruit boottochten over de Donau kunnen worden ondernomen. Beleef de gezelligheid en schoonheid van Passau!

Een indrukwekkende bijna geheel ommuurd stadscentrum midden in een prachtig groen heuvelachtig landschap van natuurpark Hirschwald! Amberg geldt als één van de mooiste, best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het stadscentrum heeft een sprookjesachtige sfeer. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de bedevaartskerk op de berg, het stadstheater, het raadhuis, het klooster en het ‘kuurvorstelijk’ kasteel. Voor een diepere duik in de rijke geschiedenis van Amberg biedt de stad diverse rondleidingen. Overigens werd in Amberg in 1871 Joseph Friedrich Schmidt geboren, de uitvinder van Mens erger je niet!

Bezoek Amberg en beleef de sfeer van dit pareltje midden in het groen van Ostbayern.
Voor verbondenheid met de natuur is er geen beter natuurpark in Duitsland te bedenken dan het Beierse Woud. Het heeft een lengte van 100 km in het midden van de regio Ostbayern en maakt onderdeel uit van het grootste beschermde bosgebied van Midden-Europa. Dit is het oudste nationale park van Duitsland. Er is alles aan gedaan om bezoekers het hele jaar door optimaal te kunnen laten genieten van de ongerepte natuur. De hoogten in Ostbayern lopen van 300 tot 1.453 meter. Plezier, sport, ontspanning en inspiratie voor jong en oud, dat is het Beierse Woud. Een actieve, ontspannende vakantie voor iedereen.

Hotel Pension Lindenhof

Dit pension in Beierse stijl heeft een centrale ligging in de buurt van het marktplein in Prien am Chiemsee, de grootste stad aan het meer. Het ligt aan de rivier de Prien en op 8 minuten lopen van het treinstation, dat op de lijn tussen München en Salzburg ligt.

Hotel Pension Lindenhof biedt rookvrije kamers met gratis WiFi en een eigen badkamer. Ze zijn bovendien uitgerust met een kleine koelkast en satelliet-tv.

U kunt ontspannen in de tuin met limoen- en kastanjebomen of op het zonnige terras aan de rivier. In de zelfbedieningsbar kunt u terecht voor drankjes en diverse koffiespecialiteiten.

Er zijn verschillende cafés op slechts 200 m afstand.

Het hele jaar door kunt u een stoomboot nemen naar het eiland Herreninsel vanuit de haven van Prien am Chiemsee en een bezoek brengen aan het beroemde kasteel Herrenchiemsee van koning Ludwig II.

Een bekende wandelroute is de Goldsteig: ruim 600 km wandelpaden door het Beierse- en Oberpfalzer Woud. Goldsteig hoort bij de bekendste wandelroutes van Duitsland, met het hart van de route in het Beierse Woud. Idyllische dorpjes, prachtige vergezichten en alles wat de natuur te bieden kom je overal tegen. Museums met glas en bierbrouwerijen zijn de moeite waard om even van de route af te wijken. De Goldsteig hoort tot de ‘Top trails of Germany’ en daarmee tot de beste en mooiste wandelroutes van Duitsland. Aanraders voor de wandelaar zijn ook de Donaupanoramaweg en de Jurasteig. Deze routes worden gekenmerkt door een unieke combinatie van natuur en cultuur.

Er zijn standaard dagafstanden voor de diverse wandelrouten beschikbaar. Door de ruime aanwezigheid van gastenverblijven langs de routes kan ieder naar eigen wens dag etappes indelen.

Een puur ‘Oostbeierse’ toeristische autoroute is de Glasstraße. Deze themaroute loopt dwars door het Beierse- en Oberpfälzer Woud. De eeuwenoude traditie van glasblazen en de glasindustrie heeft grote invloed gehad op de economische ontwikkeling van Ostbayern. Naast de vele attracties welke te maken hebben met de geschiedenis en de huidige productie van glas, voert de 250 km als een contrast door een prachtig, rustgevend, groen landschap. Beleef mystiek en spanning in Beieren, beleef de glascultuur in Beieren!

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Duitsland – Mmmmm het Bayerischer Wald – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende