Citytrip Oostende – Ilse Van de Velde en Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Transfer naar de plaats van bestemming

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice € 10 x 2
  • Een natje en een droogje

In de bekende badplaats Oostende is genoeg te doen en te beleven, zelfs voor de iets wat verwende toerist. En natuurlijk kan de Bourgondiër onder ons hier in Vlaams België voldoende goede eetgelegenheden vinden. Visrestaurants voeren wel de boventoon. Doordat Oostende een vestingstad betreft is er qua geschiedenis wel het een en ander te vinden of te beleven. Zo is er een schip te bezoeken ‘de Mercator’ uit 1932 en het Fort van Napoleon. Naast de prachtige kust heeft deze badplaats een aantal zeer fraaie groene parken te bieden. Zo vind je hier het Oostendse Koningspark met zijn prachtige Japanse tuinen of het Leopoldpark met zijn fraaie waterpartijen. Kortom genoeg te zien en te beleven.

Fort Napoleon

Zoals iedere vestingstad heeft ook Oostende zijn eigen fort. Het fort werd in 1811 in opdracht van Napoleon gebouwd omdat men een aanval vanuit Engeland vreesden. Het vijfhoekige fort heeft daarnaast vooral gediend als wapenopslagplaats en verblijfplaats van militairen. Tegenwoordig is het een museum met een goed cultureel en educatief vermogen waar veel geheimen uit het verleden te vinden zijn.

Noordzeeaquarium 

Aan de Visserskaai bevindt zich een zeeaquarium met ruim zestig soorten waterdieren. De dieren zijn verdeeld over een aantal aquaria waardoor je ze goed kunt bekijken. De dieren zijn aangeleverd door lokale vissers. Het gebouw zelf deed voorheen dienst als Garnaalmijn. Sinds 1977 is dit Noordzeeaquarium er gevestigd. 

Atlantikwall

Ooit tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze verdedigingslinie gebouwd om het land te verdedigen tegen aanvallen. De strategische punten waren voornamelijk havens, vandaar dat er in Oostende delen zijn terug te zien. Tegenwoordig is de Atlantikwall van Oostende een openluchtmuseum. Hier zie je onder andere de militaire verdedigingswerken en verblijven. De ondergrondse loopgraven en bunkers zijn goed gereconstrueerd en brengen je zo terug in de tijd. 

Chinese Tuin 

Shin staat voor diep, Kai voor zee, Tei voor tuin. Deze Diepe Zee Tuin is in Kaiyushiki-stijl: je wandelt door de tuin en ontdekt verschillende landschappen. Deze tuin ligt in de Koningin Astridlaan

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Citytrip Oostende – Ilse Van de Velde en Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende