Clairmarais

 • Reiscode: 1105202001M
 • Maandag 11 mei 2020 tot vrijdag 15 mei 2020
 • € 495
 • 5 dagen / 4 nachten

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Overnachtingen op basis van twee persone  per kamer
 • Zakgeldadvies € 50 per dag
 • Singletoeslag € 40 per nacht

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Uitstappen
 • Andere maaltijden
 • Dranken

De Clairmarais is een moerassig gebied waarbij akkers gescheiden zijn door watergangen. Het vervoermiddel bij uitstek zijn platte schuiten of “les bachoves”. De Clairmarais bevatten vooral groentepercelen waar bloemkolen zeer succesvol groeien door de vele kalkfosfaten die in het water aanwezig zijn. 

In Wizernes, dichtbij St-Omer, ligt La Coupole. Deze voormalige lanceerbasis is nu omgebouwd tot een modern en multimediaal museum. Dit moet je zeker bezocht hebben tijdens je vakantie Noord-Frankrijk! Trek er een halve dag voor uit. In La Coupole krijg je niet alleen het verhaal van de vliegende bommen maar ook het verband met de ruimtevaart. Talloze fimpjes, foto’s, maquettes, diashows en zelfs twee heuse filmzalen tonen je de geschiedenis van de ontwikkeling van deze raketten, het menselijk leed dat ze hebben veroorzaakt en de basis die ze legden voor de ruimtevaart.

In Eperlecques, ten noorden van St-Omer, staat de bunker, “le Blockhaus” uit de Tweede Wereldoorlog, die werd vernield door de geallieerden en tenslotte opgegeven door de Duitsers omwille van de talloze bombardementen. Deze plaats, waar talloze burgers de dood vonden als opgevorderden, is ingericht als herdenkingsplaats. Een rondleiding vertelt je meer over de lancering van de V2-bom en de horror die de Franse, Belgische en Nederlandse dwangarbeiders ondergingen.

Het overweldigend mooie landschap van de Kaap Blanc-Nez kunt u zich bijna niet voorstellen in het vlakke land van Noord Frankrijk. Net als de Mont Saint-Michel behoort de Kaap Blanc-Nez tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk (‘les Grands Sites de France’). De steile, witte klif is zo’n 100 miljoen jaar oud en is prachtig versierd met heide dat wordt blootgesteld aan de zoute nevel van de zee.

 

 

Als de enige kalkstenen klif  langs de kust van Nord-Pas-de-Calais vindt u hier een prachtige originaliteit aan flora. Wanneer u de klif tussen mei en september bezoekt staat het in volle bloei. Met een hoogte van wel 134 meter heeft u, vooral op heldere dagen, bovendien prachtige uitzichten. Als u goed kijkt kunt u in de verte zelfs de kliffen van Dover waarnemen!

De rivier de Somme zet zijn koers van de Aisne naar het kleurrijke dorpje Saint Valery sur Somme in de majestueuze Baai van de Somme. Rustig stromend door een groen lint vormt het de ruggengraat van dit stukje Noord Frankrijk. In de vallei vindt u mooie bezienswaardigheden en wandelpaden vanwaar u schitterende uitzichten heeft op de meanderende rivier. Wandelend door de vallei zult u zich zo af en toe even wanen in een schilderij van de Franse impressionist Renoir. Naast het vinden van de rust van de natuur kunt u in de vallei de leukste outdoor-activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld kanoën, kajakken en mountainbike

Een mozaïek van leuke badplaatsjes en mooie landschappen en bezienswaardigheden; de Opaalkust strekt zich uit van het badplaatsje Berck sur Mer tot aan de Belgische grens. Vooral de lichtval in dit stukje Noord Frankrijk, waar vele schilders dankbaar gebruik van hebben gemaakt, is hier overweldigend. Geniet van zijn fijne zandstranden, neem een frisse duik of ervaar de romantiek van de mooiste zonsondergangen. De Opaalkust is de perfecte plek voor rust, ruimte en ontspanning!

Laat u verleiden door de onmiskenbare charme van het kleurrijkste dorpje van Noord Frankrijk. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van de Somme is Saint Valery sur Somme een prachtig dorpje om te bezoeken. Binnen de stadsmuren vindt u mooie bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en huizen met kleurrijke gevels.

 

Geliefd om zijn heerlijke visgerechten en zeevruchten vindt u ten zuiden van Calais vindt u het charmante badplaatsje Wissant. Van oorsprong een klein vissersdorpje wordt het omgeven door een fijn zandstrand. De kust van dit stukje Noord Frankrijk leent zich perfect voor een lange dag aan zee. Het dorpje zelf kenmerkt zich door een aantal mooie bezienswaardigheden. Vooral de kerk Sint Nicolas is een bezoekje waard. Met een mix van verschillende bouwstijlen is de kerk het oudste bouwwerk van het dropje.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Frankrijk

Clairmarais

 • Maandag 11 mei 2020 tot vrijdag 15 mei 2020
 • € 495
 • Reiscode: 1105202001M

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende