Neuzen in de wind aan de Opaalkust – Rudy Putseys

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden
  • Dranken

Bijzonderheden

 

Wissant is met voorsprong onze favoriet langs de Opaalkust. Het dorpje ziet er nog uit zoals een kustdorpje er 100 jaar geleden moet uitgezien hebben (en we bedoelen dit echt niet negatief). Er is nog geen spoor van grote immo-projecten, integendeel, heel wat huizen liggen er verlaten en vervallen bij en schreeuwen bij wijze van spreken om een opknapbeurt. Misschien heeft het gebrek aan interesse te maken met het ontbreken van een ‘maagdelijk’ zandstrand.

Het overweldigend mooie landschap van de Kaap Blanc-Nez kunt u zich bijna niet voorstellen in het vlakke land van Noord Frankrijk. Net als de Mont Saint-Michel behoort de Kaap Blanc-Nez tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk, ‘les Grands Sites de France’. De steile, witte klif is zo’n 100 miljoen jaar oud en is prachtig versierd met heide dat wordt blootgesteld aan de zoute nevel van de zee.

Als de enige kalkstenen klif  langs de kust van Nord-Pas-de-Calais vindt u hier een prachtige originaliteit aan flora. Wanneer u de klif tussen mei en september bezoekt staat het in volle bloei. Met een hoogte van wel 134 meter heeft men bovendien prachtige uitzichten. Als men goed kijkt kan men bij helder, mooi weer in de verte zelfs de kliffen van Dover waarnemen!

Onze vaste stek

Hotel de la Plage**

1 Place Edouard Houssin, 62179 Wissant,

HOTEL de la PLAGE ligt in Wissant, op 300 meter van het strand van Wissant en op 1,1 km van het strand van Dune Amont. Het beschikt over een restaurant, een bar, een tuin en gratis WiFi. Deze accommodatie biedt familiekamers en een terras. Sommige kamers hebben een patio met uitzicht op de rivier. Het hotel verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt.

De omgeving is populair om te wandelen en te fietsen, en u kunt fietsen huren bij HOTEL de la PLAGE.

Het strand van Aval ligt op 1,5 km van de accommodatie, en Cap Blanc Nez bevindt zich op 6,5 km afstand. 

 

Audresselles is goed gelegen voor een wandeling, ofwel via het pad bovenop de krijtrotsen naar Cap Gris Nez (en verder Wissant en Cap Blanc Nez) ofwel zuidwaarts langs het strand naar Ambleteuse en verder via les Dunes de la Slack naar Wimereux. Terugkeren kan je ofwel via het openbaar vervoer. Wij staken enkele keren onze duim in de lucht om te liften en het lukte wonderwel.

Een mozaïek van leuke badplaatsjes, mooie landschappen en bezienswaardigheden, de Opaalkust strekt zich uit van het badplaatsje Berck sur Mer tot aan de Belgische grens. Vooral de lichtval in dit stukje Noord Frankrijk, waar vele schilders dankbaar gebruik van hebben gemaakt, is hier overweldigend. Geniet van de fijne zandstranden, neem een frisse duik of ervaar de romantiek van de mooiste zonsondergangen. De Opaalkust is de perfecte plek voor rust, ruimte en ontspanning!

Laat u verleiden door de onmiskenbare charme van het kleurrijkste dorpje van Noord Frankrijk. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van de Somme is Saint Valery sur Somme een prachtig dorpje om te bezoeken. Binnen de stadsmuren vindt u mooie bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en huizen met kleurrijke gevels.

Geliefd om zijn heerlijke visgerechten en zeevruchten vindt u ten zuiden van Calais het charmante badplaatsje Wissant. Van oorsprong een klein vissersdorpje omgeven door een fijn zandstrand. De kust van dit stukje Noord Frankrijk leent zich perfect voor een lange dag aan zee. Het dorpje zelf kenmerkt zich door een aantal mooie bezienswaardigheden. Vooral de kerk Sint Nicolas is een bezoekje waard. Met een mix van verschillende bouwstijlen is de kerk het oudste bouwwerk van het dorpje.

Wij gaan zeker een Fruit de Mer eten, schelpdieren op zijn Frans, heerlijk

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Neuzen in de wind aan de Opaalkust – Rudy Putseys

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende