Coimbra – Japie Swings

 • Reiscode: 2709202001V
 • Zondag 27 september 2020 tot zondag 4 oktober 2020
 • € 1250
 • 8 dagen/7 nachten

Inbegrepen

 • Vlucht vanuit Brussel naar Portugal
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Zakgeldadvies € 50 per dag
 • Singletoeslag € 40 per nacht

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Andere maaltijden
 • Dranken
 • Uitstappen

De Portugese stad Coimbra heeft tijdens de middeleeuwen gefungeerd als hoofdstad. Destijds stond de stad bekend als Aeminium. De plaats ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de stad Porto vandaan. In Coimbra zijn veel waardevolle herinneringen bewaard gebleven die ons meer kunnen vertellen over de afgelopen zeven eeuwen. De universiteit heeft hier een groot aandeel in gehad. De vele studenten die de stad telt zorgen dat de plaatselijke horeca niets te kort komt. Er zijn dan ook veel gezellige clubs, bars, terrassen en restaurants te vinden. Qua festivals doet de stad Coimbra het ook erg goed. Massaal trekken bezoekers richting de stad als de ‘Festa das Latas of Queima das Fitas’ de stad lijken over te nemen. De studenten houden de historische volle stad Coimbra goed in leven. De rust vind je vooral in de groene delen van de stad. Parken zoals Penedo da Saudade, Santa Cruz Park, Mata Nacional do Choupal en de botanische tuin van de universiteit worden dan ook veelvuldig bezocht door zowel gasten als de lokale bevolking zelf 

Machado de Castro Museum

Pas omstreeks 1965 is dit museum, die gehuisvest is in een voormalige paleis, erkend als Nationaal Museum. Het bestaat uit meerdere oude en nieuwe panden waarin oude kenmerken goed bewaard zijn gebleven. Met name het deel waarin de Cryptoporticus (een overdekte galerij uit de Romeinse tijd) zijn van onschatbare waarde. Naast deze bijzondere archeologische bevindingen zijn er nog heel veel andere bezienswaardigheden te ontdekken zoals beeldhouwkunst, keramiek, juwelen en schilderijen. 

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Coïmbra is Sé Velha. Deze oude kathedraal, gebouwd in het midden van de 12de eeuw, wordt niet overheerst door barok dat bij de meeste kathedralen wel terug te zien is. Een bezoek aan Sé Velha is dan ook zeker de moeite waard. De nieuwe kathedraal, Sé Nova, is vlakbij deze oude kathedraal te vinden. Sé Nova werd in 1772 ondergebracht in een kerk die gebouwd was in het einde van de 16de eeuw. In deze kathedraal zijn wel kenmerken van de barok terug te vinden.

De ‘geboortestreek’ van Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je vindt er eindeloze wijngaarden, historische steden, rustige stranden en imposante natuurgebieden. Beleef hier het verleden tijdens een overnachting in een historisch landhuis of een bezoek aan het Middeleeuwse Guimarães. Pousadas horen bij de cultuur van Portugal. De luxe en charmante hotels vormen een netwerk door het hele land. Een pousada houdt de regionale tradities en gerechten in ere.

Het is een bergachtig gebied met steile hellingen begroeid met bladrijke vegetatie, met rivieren en natuurparken. Uit dit gebied komt het graniet waarmee in deze regio vele religieuze en historische monumenten zijn gebouwd. Religieuze monumenten als de Romaanse kapellen en Baroktempels, en historische overleveringen zoals die in Guimarães – waar de wieg stond van de “vader” van Portugal – in de vorm van talloze herenhuizen en paleizen met het wapen des vaderlands, waar de bezoeker ontvangen wordt met aristocratische gastvrijheid.

De saudade, dat is het typische gevoel van weemoed dat alleen echte Portugezen kennen. Het is het eeuwige gemis, het rusteloze verlangen, het heimwee van de zeevaarder die terugdenkt aan zijn tochten naar verre continenten. Een sentiment dat perfect wordt vertaald in de fadomuziek. Begeleid door twee gitaristen schreeuwt een aanstormend talent haar smarten uit in het legendarische Café Luso, waar ooit ook de fadokoningin Amalia Rodriguez debuteerde. Het is zaterdagavond in het hartje van de uitgaansbuurt Bairro Alto en aan de deur van het café is het drummen geblazen om een plaatsje te bemachtigen. In deze overdag zo rustige oude volkswijk is het een drukte van jewelste. De kleine steegjes herbergen restaurants, kunstgalerijen, bars met grote televisieschermen waarop de Portugezen hun geliefde voetbal volgen en boetieks die tot een stuk in de nacht open blijven.

Albufeira  

Door haar ideale ligging aan de kust is de badplaats Albufeira zeer gewild onder de vele toeristen. Het bekende uitgaansleven van Albufeira ligt voornamelijk aan “de strip”. Dit is een gebied met veel bars, clubs en andere vormen van entertainment. De gezellige jachthaven heeft veel te bieden, zoals verschillende boottochten langs de vele prachtige baaien van de Algarve. De mooiste stranden vind je bij Praia dos Pescadores, Fischerman’s strand en Praia do Tunel. De laatst genoemde is op een bijzondere manier te bereiken, namelijk via een tunnel door de rotsen. Vlakbij Albufeira, op ongeveer 8 kilometer afstand, ligt het Paderne kasteel met stukken van de deels overgebleven stadswallen. 

Bairro Alto ligt op één van de zeven heuvels waarop Lissabon is gebouwd en is één van de weinige wijken die niet verwoest werden tijdens de aardbeving van 1755. Het aanpalende Chiado had minder geluk, maar het werd snel weer heropgebouwd waardoor het nu kan pronken met 19de eeuwse gevels, waarachter chique bars en boetieks schuilgaan. Het is hier, in art-nouveaucafé A Brasileira, dat schrijver en nationaal icoon Fernando Pessoa zijn saudade met liters vinho verde wegspoelde. Hij zit er nog steeds op het terras.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Portugal

Coimbra – Japie Swings

 • Zondag 27 september 2020 tot zondag 4 oktober 2020
 • € 1250
 • Reiscode: 2709202001V

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende