Slow Walking in de Achterhoek – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming.
  • Overnachting op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van half pension.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler.

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

       

We kunnen er niet meer omheen. De dagen worden korter, het wordt kouder en natter en de blaadjes vallen zo langzamerhand van de bomen: het is herfst! De één houdt er van, de ander gruwelt ervan. In Rivierenland hoef je je ook in de herfst geen moment te vervelen. Want je maakt hier de mooiste boswandelingen, bezoekt hier prachtige musea of bezoek een gezellige stad waar je lekker opwarmt op een verwarmd terras.

Hotel Landgoed Ehzerwold

Ehzerallee 14
7218 BS Almen

Hotel Landgoed Ehzerwold ligt op een prachtige locatie in Almen en is een ideale keuze om van een ontspannen weekend weg te genieten. De comfortabele kamers zijn gelegen in twee hotelvleugels in de parktuin op het historische landgoed in de Gelderse Achterhoek. Vanuit Hotel Landgoed Ehzerwold is het heerlijk om in de omgeving te wandelen of te fietsen. Bijvoorbeeld in de Berkelvallei waar het landgoed zich bevindt of in het natuurgebied de Velhorst dat aan het landgoed grenst. Er starten vanaf het domein van het hotel verschillende fiets- en wandelroutes met uiteenlopende lengtes. In het sfeervolle restaurant met een serre die uitzicht biedt over het landgoed is het heerlijk genieten van een uitgebreide lunch of diner. Als het buiten mooi weer is, wordt aangeraden om op het terras plaats te nemen. In de gezellige bar met lounge kun je terecht voor een kopje koffie met appelgebak of voor een goed glas wijn. In de lounge staat een leestafel opgesteld en is een computer beschikbaar.

 

Maakt u een fietstocht door de Achterhoek, dan komt u langs pittoreske dorpjes, bijzondere landschappen en natuurlijk de kastelen Wijchen, Kasteel Doorwerth, Kasteel Rosendael, Kasteel Middachten, Jachthuis Sint-Hubertus, Paleis Het Loo, Kasteel Cannenburch, Bergh Kasteel, Kasteel Verwolde, Kasteel Ruurlo, Kasteel Ammersoyen, Slot Loevestein. Enkele van deze kunt u ook bezoeken.

Middenin het rivierenlandschap bouwde ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel. Eerst is dat niet meer dan een simpele toren, maar binnen tien jaar werd dat uitgebouwd tot een heus kasteel. De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat nu inmiddels 650 jaar en is in te delen in drie periodes: de middeleeuwen, de staatsgevangenis en de Hollandse Waterlinie. Iedere periode heeft zichtbaar zijn stempel gedrukt op het slot.

Kasteel Ammersoyen, gebouwd rond 1300 aan de Maas, is één van onze best bewaarde middeleeuwse kastelen en is een typische Hollandse waterburcht. Het kasteel heeft namelijk vier hoektorens, een voorburcht en is geheel omgracht. Het kasteel heeft regelmatig schade opgelopen door oorlog en brand, maar is in 1975 gerestaureerd en teruggebracht naar de Middeleeuwse staat.

Een van de meest karakteristieke streken van ons land met boomgaarden met prachtige bloesem in het voorjaar of vol heerlijk fruit in de zomer. Je vindt hier een groot aanbod van fiets- en wandelroutes, rustige landgoederen en stoere forten en kastelen. Ontdek Rivierenland zelf!

 

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow Walking in de Achterhoek – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende