De pittoreske vallei van de Luznice – Japie Swings

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Bijzonderheden

 

 

Het pad langs de rivier de Lužnice in Zuid-Bohemen leidt door een schitterend rivierlandschap, valleien en aangeslibde weides, ruïnes en oude molens, en loopt door tal van historische stadjes. Zo kom je bijvoorbeeld door Tábor of Bechyně. De route staat op de lijst met de beste routes in Europa – “Leading Quality Trails Best of Europe”. Het pad is 55 kilometer lang en verdeeld in vier dagelijkse gedeeltes. Het start in Planá nad Lužnicí in Zuid-Bohemen en eindigt bij het punt waar de rivieren Lužnice en Vltava samenkomen.
In het zuiden van Tsjechië vind je de ongerepte natuur van Zuid-Bohemen. Het landschap heeft met diepe bossen, wilde bergbeken, meren, weiden en veengebieden bijna iets magisch. Het Tsjechisch-Beierse grensgebied was jarenlang ontoegankelijk door het IJzeren Gordijn, waardoor de natuur een ongerept karakter heeft gekregen. Zo vind je in Zuid-Bohemen onder andere het Boheemse Woud, het grootste nationale park van Tsjechië en het grootste aaneengesloten bosgebied van Midden-Europa.

Penzion Modrý jelen

Lipno nad Vltavou 17

382 78 Lipno nad Vltavou

Lipno is een dorp in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen, in het zuiden van het land. Het dorp ligt aan het kunstmatig aangelegde stuwmeer het Lipnomeer en is ideaal voor een actieve vakantie. Zo kun je hier zwemmen, surfen en zeilen, maar ook wandelen en fietsen in Nationaal Park Boheemse Woud (Tsjechisch: Šumava). Vooral fietsen is hier populair. Er zijn tal van prachtige fietsroutes en er is een bikepark. Ben je met het gezin op vakantie? Breng dan een bezoekje aan de Lipno Treetop Walk, een gaaf parcours tussen de boomtoppen, met een spectaculair uitzicht en een glijbaan. De Treetop Walk biedt een panoramisch uitzicht over het Lipnomeer en bij mooi weer kun je zelfs de Alpen zien.

Zuid-Bohemen is een droomparadijs voor vakanties. Of je nu wilt ontspannen of juist een actieve vakantie wilt, er is voor ieder wat wils. Het platteland biedt eindeloze mogelijkheden om te genieten van de natuur, maar heeft ook veel historische monumenten en uitstekende omstandigheden om te fietsen en watersporten. De regio in het zuiden van Tsjechië grens aan Duitsland en Oostenrijk en is hierdoor ideaal te combineren met een reis naar Linz of Beieren.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De pittoreske vallei van de Luznice – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende