Het keizerlijke Lotharingen – Rudy Putseys

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming met een minibus
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Heen – en terugreis op basis van ontbijt
  • Dranken
  • Uitstappen

De Elzas is de meest zuidoostelijk gelegen regio van Duitsland en Frankrijk en grenst in het noorden en oosten aan Franrijk. In het zuiden grenst de regio aan Zwitserland en in het westen aan de regio Lotharingen. De Elzas is eeuwenlang onderdeel geweest van het Duitse Keizerrijk totdat het aan het einde van de achttiende eeuw door Frankrijk werd ingelijfd. Hierdoor doet de streek vaak wat Duits aan en klinken de namen van de meeste dorpen en steden eerder Duits dan Frans. De streek staat bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas. De Elzas wijn kun je hier natuurlijk gewoon in de supermarkt halen maar veel leuker is het om bij een lokale wijnboer eerst wat soorten te proeven voordat je uiteindelijk je keuze maakt. In de Elzas komen er meerdere microklimaten voor. Hierdoor zijn sommige delen van de regio uitermate geschikt om je zomervakantie door te brengen.

 

Onze vaste stek:

Stiftsgut Keysermühle***

 

Bahnhofstraße 1

76889 Klingenmünster

Telefon: 0 63 49 99 39 – 0

Telefax: 0 63 49 34 52

 

Het gebergte de Vogezen strekt zich voor een groot deel uit in de regio Elzas. Het gebergte begint bij de Zwitserse stad Bazel en loopt door tot de Duitse stad Mainz. De hoogste top van het gebergte is met 1424 meter de Grand Ballon. Andere bekende bergtoppen in de Vogezen zijn de Strockenkopf, Hochneck, de Petit Ballon en de Ballon d’Alsace. Over een aantal van deze bergtoppen loopt de beroemde Route des Crêtes die alle hoge toppen van de Vogezen met elkaar verbindt. De Vogezen is tevens een zeer geliefd fietsgebied. De Tour de France is al meerdere malen door het gebied getrokken en amateurfietsers kunnen hier de beroemde “Trois Ballon”fietsen.

Ontdek Colmar, het centrum van de Elzaswijnen, en zijn levenskunst! Trakteer uzelf op een cultureel uitstapje in het Unterlinden Museum, of geniet van een boottocht over het water in de romantische wijk van La Petite Venise. De stadskern, in het hart van de Route van de Elzaswijnen, schittert met zijn rijke erfgoed: beschermde gebouwen, gotische architecturale schatten en de afwisselende traditionele huizen… een waar genot voor uw ogen!

De Elzas is de meest noordelijk gelegen wijnstreek van Frankrijk en ligt in het gebied tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. De Elzas wijn staat ook wel bekend als de ‘vin de Alsace’. In de wijnstreek worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd en een kleine hoeveelheid rode wijnen. De rode wijn heeft vaak een wat frisse smaak en het ontbreekt hier vaak wat aan diepte. De witte wijnen van de Elzas zijn beroemd en gelauwerd over de hele wereld. Ze zijn er in verschillende kwaliteit en prijscategorieën te verkrijgen. Er zijn in de streek drie verschillende AOP’s de Alsace, de Alsace Grand Cru en de Crémant d’ Alsace. De laatste geldt alleen voor mousserende wijnen. De mousserende wijn uit de Elzas heeft de laatste jaren net als cava en prosecco erg aan populariteit gewonnen.

Geniet in Mulhouse, het creatieve centrum van de Elzas, van het authentieke, bruisende culturele leven. De stadskern heeft het rijke industriële verleden talentvol getransformeerd. Dit kunt u ontdekken in de vele technische musea: het grote avontuur van de spoorwegen, de prestigieuze bolides, de ontwikkeling van textiel en kostbare stoffen, … Mulhouse vereert zowel de ambachten als de kunst die u in het stadscentrum zult ontdekken.

Met bloemen versierde dorpen, uitzonderlijke streken, glooiende wijngaarden, kelders met vele soorten ‘grands crus’, middeleeuwse steden, gepassioneerde wijnmakers: kom en ervaar al deze ontdekkingen langs de Route van de Elzaswijnen! U zult over meer dan 170 kilometer talrijke ervaringen op deze route beleven. Neem de wandelpaden langs de wijngaarden en maak kennis met het proeven van de wijnen van onze zeven traditionele druivenstokken: de ‘dolce vita’ is van de Elzas op onze Route van de Elzaswijnen!

Begeef u op de toppen met een uitzonderlijke route: de route over bergkammen van het Vogezische massief. Geniet van opmerkelijke panorama’s en van wandeltochten tussen de meren en bossen met als beloning: een adembenemend uitzicht op de vlakte van de Elzas, het Zwarte Woud of bij helder weer zelfs de Alpen. Trek er op uit en wandel door gevarieerde landschappen met hooggelegen stoppelvelden en bergbloemen over circa 73 km.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het keizerlijke Lotharingen – Rudy Putseys

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende