De Elzas – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming met een minibus
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Heen – en terugreis op basis van ontbijt
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

De Elzas is de meest zuidoostelijk gelegen regio van Duitsland en grenst in het noorden en oosten aan Franrijk. In het zuiden grenst de regio aan Zwitserland en in het westen aan de regio Lotharingen. De Elzas is eeuwenlang onderdeel geweest van het Duitse Keizerrijk totdat het aan het einde van de achttiende eeuw door Frankrijk werd ingelijfd. Hierdoor doet de streek vaak wat Duits aan en klinken de namen van de meeste dorpen en steden eerder Duits dan Frans. De streek staat bekend om zijn heerlijke Elzas wijn en om de Munster kaas. De Elzas wijn kun je hier natuurlijk gewoon in de supermarkt halen maar veel leuker is het om bij een lokale wijnboer eerst wat soorten te proeven voordat je uiteindelijk je keuze maakt. In de Elzas komen er meerdere microklimaten voor. Hierdoor zijn sommige delen van de regio uitermate geschikt om je zomervakantie door te brengen.

Het gebergte de Vogezen strekt zich voor een groot deel uit in de regio Elzas. Het gebergte begint bij de Zwitserse stad Bazel en loopt door tot de Duitse stad Mainz. De hoogste top van het gebergte is met 1424 meter de Grand Ballon. Andere bekende bergtoppen in de Vogezen zijn de Strockenkopf, Hochneck, de Petit Ballon en de Ballon d’Alsace. Over een aantal van deze bergtoppen loopt de beroemde Route des Crêtes die alle hoge toppen van de Vogezen met elkaar verbindt. De Vogezen is tevens een zeer geliefd fietsgebied. De Tour de France is al meerdere malen door het gebied getrokken en amateurfietsers kunnen hier de beroemde “Trois Ballon”fietsen.

De Elzas is de meest noordelijk gelegen wijnstreek van Frankrijk en ligt in het gebied tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. De Elzas wijn staat ook wel bekend als de ‘vin de Alsace’. In de wijnstreek worden voornamelijk witte wijnen geproduceerd en een kleine hoeveelheid rode wijnen. De rode wijn heeft vaak een wat frisse smaak en het ontbreekt hier vaak wat aan diepte. De witte wijnen van de Elzas zijn beroemd en gelauwerd over de hele wereld. Ze zijn er in verschillende kwaliteit en prijscategorieën te verkrijgen. Er zijn in de streek drie verschillende AOP’s de Alsace, de Alsace Grand Cru en de Crémant d’ Alsace. De laatste geldt alleen voor mousserende wijnen. De mousserende wijn uit de Elzas heeft de laatste jaren net als cava en prosecco erg aan populariteit gewonnen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De Elzas – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende