Suriname

Inbegrepen

 • Vluchten vanuit Amsterdam naar Parimaribo
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Overnachtingen – afhankelijk van
 • Programma ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Zakgeld
 • Identiteitskaart
 • Uitstappen
 • Andere maaltijden
 • Paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van inreis/aankomst.
 • E-Toeristenkaart voor een enkele (in)reis en maximaal verblijf van 90 dagen te bekomen,mits voorlegging terugkeer- of doorreisticket, online aan te vragen via https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/loginVisum bij ambassade/consulaat voor vertrek aanvragen ingeval van meerdere inreizen

Bijzonderheden

Een reis door Suriname kan niet anders dan gemoedelijk zijn. Haar vriendelijke inwoners – van Europese, Afrikaanse, Indische, Chinese en Indonesische afkomst – ontvangen reizigers met open armen. En met trots laten ze het land zien. Van de heerlijkste roti en pittigste curry tot de ongerepte regenwouden in het binnenland van Suriname.
Suriname is een smeltkroes van culturen. Het mag dan wel een van de kleinste landen in Zuid-Amerika zijn, het is ook een van de meest veelzijdige landen. De culturele diversiteit van zie je voornamelijk terug in de Surinaamse keuken, talen, religie en de multiculturele samenleving.

Door het koloniale verleden van Suriname is de Nederlandse taal is nog steeds de enige officiële taal. Bijna alle inwoners van Suriname spreken Nederlands en krijgen of kregen onderwijs in het Nederlands.

Het Surinaams-Nederlands klinkt wel veel formeler dan de taal die wij gewend zijn. Zo gebruiken Surinamers vaak ‘u’ en ‘meneer’ of ‘mevrouw’ als aanspreekvorm. Naast de Nederlandse taal wordt er ook Sranantongo gesproken in Suriname. Dit is een creooltaal die gebaseerd is op het Engels.

Voor een land met maar een half miljoen inwoners is de religieuze diversiteit indrukwekkend. De populairste godsdienst is het christendom, gevolgd door het hindoeïsme en de islam.

Bezoek tijdens je reis de moskee in de keizerstaat in Paramaribo. Deze moskee is gebouwd omdat er meer moslims kwamen die hier behoefte aan hadden. Het unieke aan deze moskee is dat deze al sinds de jaren negentig naast een synagoge staat.

Dag 1 : Paramaribo
Dag 2 tot dag 7 : Beleef de natuur in het Nature Anaula Resort – www.anaulanatureresort.com
Dag 7 :  Paramaribo
Dag 8  tot Dag 12 :  Ontdek de Schoonheid van Akira – Water Resort Bigi Pan – www.akiraoverwaterresort.com
Dag 12 : Retour naar Paramaribo
Dag 13 : Retour

Een van de dingen die je gaat missen zodra je Suriname verlaat is het lekkere Surinaamse eten. Suriname heeft een gevarieerde keuken. Dit komt doordat de bevolking van Suriname uit veel verschillende etnische groepen bestaat.

Tot de Surinaamse keuken behoren bijvoorbeeld roti, rijst, bami, saotosoep en erwtensoep (zelfs de Hollandse keuken heeft zijn sporen nagelaten). Zit je buik vol met roti en biedt een Surinaamse vrouw je een kommetje saotosoep aan? Maak dan maar een gaatje vrij, want het weigeren van eten of drinken in Suriname wordt over het algemeen als onbeleefd beschouwd.  Surninamers stellen nette kleding op prijs. Als je op bezoek gaat, zorg er dan voor dat je netjes gekleed bent. Te netjes gekleed zijn voor een gelegenheid, bestaat eigenlijk niet in Suriname. En als je de woning van je gastheer binnenkomt, trek dan voor de zekerheid je schoenen uit. Dat wordt in veel Surinaamse huishoudens verwacht.

Sinds 25 november 1975 is Suriname een onafhankelijk land. Hiervoor was Suriname een kolonie van Nederland. Suriname heeft daardoor nog steeds veel weg van Nederland. Door het hele land kom je Nederlandse invloeden tegen: in de nationale sport, de gebouwen en in de taal. Zoals veel Surinamers tegen Nederlanders zeggen: ‘Jullie hebben de klok, wij hebben de tijd’. In Suriname gaat alles een stuk langzamer. En stress? Dat kennen ze niet. Het is te warm om je druk te maken of om je te haasten. Waarom zou je rennen als je ook 10 minuten later kan komen? Dus no spang, het komt wel goed.

De Surinaamse bevolking bestaat uit veel verschillende bevolkingsgroepen. De oorspronkelijke bewoners zijn de indianen. Vandaag de dag leven er ook Creolen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen, Europeanen en Moslims.

Het bijzondere aan dit land is dat de culturen harmonieus naast elkaar leven. Zo is het mogelijk dat de moskee en de synagoge in Paramaribo gewoon naast elkaar kunnen staan!

Het historische centrum van Paramaribo is een van de meest cultureel interessante gebieden van Zuid-Amerika. Met koloniale gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw, behoort de historische binnenstad van Paramaribo tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oorspronkelijke Nederlandse architectuur is hier nog duidelijk terug te vinden.

Fort Zeelandia is een koloniaal gebouw dat typerend is voor Paramaribo. Dit voormalige Nederlandse fort, ligt aan de oever van de rivier van Suriname. Bezoek het museum dat het fort sinds 2004 huisvest en duik in de geschiedenis van Suriname.

De marrons van Suriname zijn afstammelingen van de slaven die van hun plantages waren weggelopen. De marroncultuur wordt ook wel ‘het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika’ genoemd. In de marrondorpjes in Suriname zie je hoe  de marrons leven zoals hun voorouders dat deden.

In het Boven Surinamegebied vind je een aantal marrondorpjes in het midden van de jungle. Loop niet zonder gids door de dorpen. De huisjes zijn hier namelijk anders gebouwd dan je gewend bent. Zonder dat je het door hebt sta je opeens in iemand zijn woonkamer!

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Suriname

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende