De Wilde Schoonheid

Inbegrepen

  • Vliegtuigtickets vanuit Brussel naar Podgorica
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen en inkomgelden

Bijzonderheden

 

In dit land van melk en wilde honing, van zonnige stranden en zwoele zomeravonden, van hoge bergen en koele gletsjers, liggen de sporen van duizenden jaren bloeiende beschavingen. De keizers op de gouden munten, de ridders van de fraaie wapenschilden, de kooplui van de Ottomaanse huizen, de prinsessen in de Venetiaanse palazzo’s, de bebaarde broeders die tegen de steile rotsen hun witte kloosters bouwden, de dolende ridders uit de zwarte bergen, niemand weet nog hoe ze heetten. En toch vormen zij de lange ketting van de fascinerende geschiedenis van een land op mensenmaat. Een land dat vandaag stilaan kan bogen op de technologie van Europa en dat heel goed beseft dat haar gevarieerde natuur een kleinood om te koesteren is. Het land is zo compact dat u er gemakkelijk kan doorheen reizen van de prachtige Kotorbaai tot de vogelrijke meren, langs bergweiden en ravijnen, langs Venetiaanse stadjes en slaperige dorpjes met kloosters, kerken en forten…

Meest opvallend is de woeste maar schitterende natuur. In Montenegro bent u altijd omringd door ongerepte bergen. Hier ontdekt u vijf verbazingwekkende natuurparken met gletsjers, blauwgroene bergmeren en diepe rivier-kloven die de vergelijking met de Grand Canyon of de Gorges du Verdon best kunnen doorstaan. In dit fascinerend Balkanland hebben de pittoreske dorpjes een gevarieerde bevolking en zijn daardoor vaak zeer verschillend toch steeds authentiek. De zon is meestal van de partij aan de prachtige kustlijn van Montenegro. Fraaie kiezel- en zandstranden onderbroken door vissershaventjes met als absolute toppers Budva en Kotor, Unesco werelderfgoed.

Het orthodoxe klooster

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoort het rijk versierde orthodoxe klooster. De kloosterkerk is gedecoreerd met middeleeuwse wandschilderijen en byzantijnse iconen. Het klooster is het spirituele centrum van de Montenegrijnse staat. In de schatkamer van de kleine kloosterkerk kunnen relikwieën van onschatbare waarde bekeken worden. Vooral de gemummificeerde hand van Johannes de Doper en een stuk hout afkomstig van het Heilige Kruis spreken ter verbeelding.

Het Museum van Koning Nikola I

Op het centrale plein van de stad is het museum van Koning Nikola I. De koning was voor Montenegro van enorm belang. Dankzij zijn sluwe diplomatie en uitgehuwelijkte kinderen verkreeg Montenegro sterke banden met de belangrijkste vorstenhuizen van Europa. In het museum kan er kennis gemaakt worden met de geschiedenis van de Montenegrijnse koning en zijn volk.
Er is een tentoonstelling van wapens, muntstukken, schilderijen, gala kledij, meubilair en vooral vele waardevolle geschenken die door buitenlandse vorstenhuizen aan Nikola I geschonken werden.

Njeguši

De omgeving rond Cetinje is erg pittoresk. Het bergdorpje Njegusi behoort tot de meest interessante plaatsen. Njegusi is een authentiek bergdorp waar de beroemde prins Petar II Njegoš Petrović geboren werd. Hij was in de 19e eeuw de politieke en religieuze leider van Montenegro. Tevens was hij ook een getalenteerd krijgsman, filosoof en schrijver. Zijn boek “Gorski Vijenac – De Bergkrans” werd in vele wereldtalen vertaald. Het is een epos over de eeuwenlange strijd van het Montenegrijnse volk tegen de Turkse overheersing. Het boek is een meesterwerk van de Montenegrijnse literatuur. Het dorp Njegusi is ook erg bekend voor de overheerlijke gerookte ham, Njeguski prsut, die hier gemaakt word. Die kan hier geproefd worden met de oud-Slavische drank Medovina. Een alcoholische drank gemaakt van honing.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De Wilde Schoonheid

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende