De vallei van de Vienne – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen en inkomgelden

Bijzonderheden

 

 

 

 
Vienne is een prachtig departement in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine. Het departement heeft een rijke cultuur en geschiedenis en je kunt er dan ook veel bezienswaardigheden vinden. In de hoofdstad Poitiers kun je genieten van mooie kerken en paleizen. Ook de steden Montmorillon en Châtealleraut zijn erg gezellig en mag je zeker niet missen. Neem een kijkje bij de Abbaye de Saint-Savin en het Château de Touffou, waar je even een stap terug in de tijd zet. Voor een leuk uitje met het hele gezin moet je bij het pretpark Futuroscope zijn. Kortom er is van alles te zien en te doen.
Onze vaste stek

Hôtel Le Cheval Blanc et Clovis***

3 Rue de la Barre 86190 VOUILLE

Poitiers is de hoofdstad van Vienne. De stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Clain en wordt omringd door groene heuvels en bossen. Het stadje heeft een rijke geschiedenis met veel oorlogen en veroveringen. Poitiers is bewoond door Kelten, Romeinen en Franken en bloeide tijdens de Romeinse tijd en de middeleeuwen op tot een rijke stad. Je kunt er dan ook veel mooie historische bezienswaardigheden vinden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Notre-Dame la Grande.

De Abbaye de Saint-Savin is een mooie abdij, gelegen in het oosten van Vienne. De abdij werd in de elfde eeuw gebouwd en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. De abdij beschikt over een grote kerk, die is geïnspireerd door de architectuur van het heilige graf van Jeruzalem. De kerk beschikt over enkele prachtige fresco’s, die taferelen van het oude testament laten zien. Door deze fresco’s wordt de abdijkerk ook wel de “Romaanse Sixtijnse Kapel” genoemd. De abdij bevindt zich in het stadje Saint-Savin-sur-Gartempe, waar je heerlijk kunt wandelen. De stad beschikt over een mooie oude brug en je kunt er genieten van leuke pleinen, straatjes en winkels in het oude centrum.

Châtellerault is een prachtige stad gelegen in het noordoosten van Vienne, aan de oever van de rivier de Vienne. De stad is een belangrijke plaats aan één van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Het is een historisch stadje waar je de mooiste bezienswaardigheden kunt vinden. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij de Pont Henri IV. Deze prachtige brug werd gebouwd tussen 1575 en 1611 en loopt over de rivier de Vienne heen. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. De Église Saint Jean Baptiste is ook een echte aanrader. Deze middeleeuwse kerk is prachtig versierd en kun je van binnen en buiten bewonderen. In de stad kun je heerlijk wandelen langs pittoreske pleinen, leuke winkels en gezellige restaurantjes.

Montmorillon is een prachtig stadje Montmorillon is een officiële boekenstad en staat bekend als de “City of Writing”. Dit houdt in dat je er talloze boekenwinkels en tweedehands boekenwinkels kunt vinden. Het stadje is dan ook een absolute aanrader voor elke leesliefhebber en ook schrijvers zullen zich er helemaal kunnen uitleven. In de stad kun je diverse musea vinden waar je alles kunt leren over de schrijfkunst en de schrijfcultuur in de omgeving van Montmorillon. Daarnaast staat Montmorillon ook bekend om zijn macarons. Deze zoete lekkernijen worden in de bakkerijtjes verkocht en je kunt er meer over leren in het Musée du Macaron. Je kunt uren rondstruinen in Montmorillon en genieten van de historische straatjes, gezellige pleinen en leuke winkels.

Chauvigny is een prachtige stad in het oosten van Vienne. De stad bevindt zich aan de oever van de Vienne en wordt omgeven door groene heuvels. Het stadje werd door zijn strategische ligging, erg belangrijk in de middeleeuwen. Helaas heeft Chauvigny het zwaar te verduren gehad tijdens de honderdjarige oorlog. Gelukkig is de stad daarna weer mooi herbouwd en is het tegenwoordig één van de mooiste plaatsjes in Vienne. Je kunt er een middeleeuws centrum vinden met oude vakwerkhuizen, mooie pleinen en vele leuke winkels en restaurants. Je moet zeker een kijkje nemen bij de Collégiale Saint-Pierre de Chauvigny. Deze kerk uit de twaalfde eeuw is prachtig versierd. Daarnaast kun je in Chauvigny 5 kastelen en ruïnes van kastelen vinden. Zo moet je zeker een bezoek brengen aan het mooie Château d’Harcourt, die zich in het centrum van Chauvigny bevindt.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De vallei van de Vienne – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende