Vallei van de Wolff – Maria Michels – Marc Labythe

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diners
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Dranken
  • Reis en annulatieverzekering

Dragen van een dagrugzak is noodzakelijk

De Eifel is een gebied in Duitsland, dat voor het grootste gedeelte in Duitsland ligt en een klein gedeelte in België, in de Oostkantons. De Rijn stroomt langs de oostgrens en de Moezel langs het zuiden. De Eifel maakt deel uit van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. De deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz herbergen de Eifel. De oppervlakte van het gebied is circa 5.300 vierkante kilometer.

Onze vaste stek

Hotel – Restaurant Wolffhotel***

Birresbornerstr.8 • 54574 Kopp

 

De Vulkaaneifel dankt zijn naam het het vulkanisme en de vulkanen die in vroegere tijden actief waren in het gebied. Een zeer interessant en mooi gebied! Hierover kun je alles lezen in ons artikel: De Vulkaaneifel. Meren en kraters in de Eifel.

 

De Eifel is al jaren een populair vakantiegebied. Niet alleen voor vakanties maar ook voor een weekendje weg. Het is niet ver van huis, een paar uurtjes rijden of minder en je bent er. En je zit meteen in een hele andere omgeving!

Er is voor iedereen wat te doen en te beleven; natuur, rust en ruimte zijn volop aanwezig. Er zijn vele leuke en interessante bezienswaardigheden voor jong en oud. Ook fietsers en wandelaars komen aan hun trekken in de Eifel.

In  het plaatsje Kopp ligt verborgen in een vallei een rustig hotel, ‘Wolffhotel’ genaamd. Het hotel biedt alles wat we nodig hebben: ruime kamers, een goede en gezonde keuken, personeel dat tijd heeft om naar onze noden te luisteren.

Het hotel ligt op het eind van een bosweg en lawaai van passerend verkeer kan je er dus niet horen. Het ligt in een bosrijke vallei en tijdens hele warme dagen is het een koele verpozingsplaats. Het terrein ervoor ligt in de zon en daar kunnen we ons rustig bezighouden met petanque, badminton of met wat er nog in onze onuitputtelijke buitenspelenmand zit.

Maar het hotel is in eerste instantie onze uitvalsbasis voor een resem leuke bezoeken in de buurt: de Wilde Dierentuin nabij Prüm of de leuke minigolfbaan nabij Gerolstein. Of we gaan wandelen rond de vulkanische meren. Wist je trouwens dat de Eifel heel veel vroeger een vulkanisch gebied was?

’s Avonds is het dan tijd voor verpozing met spelen uit onze bordspelenbak: Geesten jagen, Rummikubb, Dweebies en natuurlijk de klassieker Uno. Dan is het stilaan tijd om onze voeten onder tafel te steken en te genieten van de lekkere, gevarieerde en gezonde keuken van Wolff hotel.

Kortom: een heel gevarieerde uitstap niet zo ver van huis en aan een leuke prijs. Doen!

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vallei van de Wolff – Maria Michels – Marc Labythe

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende