Vallei van de Tauber – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diners
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Rothenburg ob der Tauber, een klein stadje met een grote reputatie. Nergens is er zo veel uit de middeleeuwen bewaard gebleven als hier. Is de tijd hier misschien stil blijven staan? Als je door de oude binnenstad slentert, met zijn oeroude huizen, met knusse pleinen en hoekjes, met torens, fonteinen, poorten, vestingwerken, magazijnen en wijnlokalen, lijkt het er wel sterk op.

In de middeleeuwen verbond een belangrijke handelsweg door de valleien van Tauber en Altmühl de Rijn via de Main met de Donau. Vandaag vormen deze twee aantrekkelijke valleien een belangrijke doorsteek voor fietsreizigers op weg naar de Duitse en Oostenrijkse Donau. De klassieke versie van het ‘Liebliches Taubertal’ loopt in de vallei haast identiek met het mooiste tracé van de Romantische Straße. De sportieve versie terug over de heuvels is uitdagend, panoramisch en vaak verrassend interessant.

Onze vaste stek

Hotel-Gästehaus Alte Münze ***

Het Hotel-Gästehaus Alte Münze is gelegen in Bad Mergentheim en heeft een schilderachtige locatie op het platteland. Het biedt een dagelijks ontbijtbuffet en gratis WiFi.

Elk van de warm ingerichte kamers is voorzien van een televisie, een minibar en een bureau. De eigen badkamer heeft een haardroger.

Op zonnige dagen kunt u ontspannen op het terras van Hotel-Gästehaus Alte Münze. Op minder dan 10 minuten loopafstand zijn tevens diverse restaurants en cafés te vinden.

Rothenburg,
Gelegen aan de toeristische route die Romantische Strasse wordt genoemd, een gaaf bewaard gebleven middeleeuws stadje dat in de 19de eeuw werd ‘ontdekt’ en sedertdien een toeristische trekpleister van de eerste orde is.
Op de plaats waar thans de Burggarten ligt, liet de graaf van Rothenburg-Comburg omstreeks 970 een burcht bouwen. Hiervan rest slechts de romantische Burgtor. Koenraad III von Hohenstaufen, die het bezit erfde, liet de burcht in 1142 ombouwen tot rijksburcht. In de nabijheid hiervan groeide het stadje Rothenburg, dat in 1274 een Vrije Rijksstad werd. Van 1373 tot 1408 was Heinrich Toppier hier burgemeester. Hij was het die het stadje groot aanzien en welstand verschafte en het grondgebied aanzienlijk wist te vermeerderen. Zijn ‘weekendhuis’, het Topplerschlösschen, in 1388 bij de rivier gebouwd, is als museum toegankelijk.

Flair Hotel Weinstube Lochner
Dit is de officiële sterrenclassificatie die door een derde partij aan de accommodatie is gegeven – de Hotelstars Union. De accommodatie is vergeleken met de industriestandaard en beoordeeld aan de hand van de prijs, faciliteiten en aangeboden diensten. Gebruik de sterrenclassificatie om uw verblijf te kiezen!
Hauptstrasse 39 (Markelsheim) , 97980 Bad Mergentheim, Duitsland
Het Flair Hotel Weinstube Lochner heeft een groot wellnesscentrum met een binnenzwembad. In het traditionele restaurant van dit hotel in Markelsheim, Bad Mergentheim worden heerlijke regionale gerechten geserveerd. Het is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. In het mooie, rustieke restaurant van het driesterrenhotel Flair Hotel Weinstube Lochner worden Zwabische en Frankische specialiteiten en internationale gerechten geserveerd. In de zomer kunt u ook op het terras eten. In de gezellige bar kunt u lekker onderuitzakken met een wijntje uit de eigen wijnkelder van het hotel. In uw moderne, comfortabele kamer bent u verzekerd van een goede nachtrust. ’s Ochtends kunt u zich verheugen op een stevig ontbijtbuffet dat is inbegrepen bij uw kamerprijs. U kunt gratis uw auto parkeren bij het Flair Hotel Weinstube Lochner. Het hotel bevindt zich direct aan het marktplein en is centraal gelegen in Markelsheim. U kunt de stad en deze heuvelachtige regio te voet of op de fiets verkennen.
Bezoek aan het wildpark in het stadsbos Katzenberg (Europa’s soortenrijkste wildpark met inheemse dieren)

Uitstappen :
Zwem- en wellnesspark ‘Solymar’
Diverse fietsroutes: Romantische Strasse, 100 km Liebliches Taubertal, Main-Tauber-Fränkischer Rad-Achter, Hohenloher Residenzenweg
Uitstapje naar het Jagst- en Kocherdal naar kasteel Langenburg (automobielmuseum), naar de burcht van Götz von Berlichingen in Jagsthausen (openluchtspelen), naar het klooster Schöntal, het kasteel Neuenstein en de Staufenburcht Stetten
Tocht op de Romantische Strasse naar Würzburg resp. via slot Weikersheim naar Rothenburg ob der Tauber
Dagtochten naar Heidelberg, Neurenberg of Stuttgart
Bezoek aan de officieel erkende vakantie- en wijnplaats Markelsheim; het stadsdeel Markelsheim ligt op ca. 6 km afstand van Bad Mergentheim. In de gezellige wijnrestaurants en originele ‘Besenwirtschaften’ (wijnlokalen op de domeinen) kunt u zich overtuigen van de plaatselijke gastvrijheid.

Slot Neuschwanstein
Dit kasteel der kastelen in Beieren moet je eigenlijk ééns in je leven gezien hebben. We hebben het hier immers over een Duitse kasteel wat als voorbeeld heeft gediend voor het wereldberoemde Disneyland kasteel van Doornroosje zoals je dat in Disneyland Parijs en in de Disneyland parken van Amerika kunt bewonderen. Slot Neuschwanstein is in werkelijkheid iets minder romantisch dan het exemplaar in het wereldberoemde pretpark. In opdracht van koning Lodewijk II van Beieren begon men omstreeks het jaar 1869 aan de bouw van Slot Neuschwanstein. Zijn inspiratie voor dit kasteel werd gehaald uit vele reizen en bezoeken van andere kastelen. Tijdens de bouw, die koning Lodewijk II volledig zelf financierde, werden er nogal eens wat plannen aangepast waardoor het alsmaar langer duurder dan de oorspronkelijke planning aangaf. Hierdoor heeft hij helaas uiteindelijk maar een kleine 186 dagen als eenzame man gewoond in zijn geliefde kasteel. In het jaar 1886 stierf hij en zes weken later werd Slot Neuschwanstein opengesteld voor publiek. Hiermee hoopte de regering alle schulden te kunnen vereffenen die tijdens de bouw zijn ontstaan. Van de ruim tweehonderd verschillende ruimtes zijn er slechts vijftien volledig afgewerkt en ingericht.

Residentie van Würzburg
In dit zuiderlijke gelegen deel van Duitsland is het barokke paleis van Würzburg te bezoeken, Residenz Würzburger. Toen men omstreeks 1720 begon met de bouw van dit paleis had men niet kunnen vermoeden hoe mooi het uiteindelijke resultaat zou worden. Het troggewelf zonder ondersteunende pilaren boven het trappenhuis is een uitstekend voorbeeld van de bouwkunde waarmee het vervaardigd is. Bij het ontwerp, de bouw en de aankleding werden dan ook invloedrijke personen benaderd als Balthasar Neumann, Giovanni Battista Tiepolo, Antonio Bossi en Robert de Cotte. Residenz Würzburg heeft meer dan 345 verschillende ruimtes en een grote wijnkelder. Alleen al het trappenhuis met daarin de plafond beschildering van Tiepolo zijn een bezienswaardigheid op zich. Maar ook de Hofkirche is adembenemend.

Historische binnenstad van Augsburg

Vlak onder Oberhausen is de universiteitsstad Augsburg is gelegen. De stad die gesticht werd door de Romeinen heeft een aantal bijzonder fraaie bezienswaardigheden. Daar waar ooit de legerkampen werden opgesteld zijn nu prachtige bouwwerken te spotten als de St. Ulrich und Afra kerk, het Rathaus, de Perlachturm en het Schaezler-Palais. In de oude wijk de Fuggerei zijn zo’n 67 woningen uit 1516 te bewonderen die inmiddels als de oudste sociale woningen ter wereld bekend staan. En in de St. Anna-Kirche is onder andere de grafkapel van de invloedrijke familie Fugger te bewonderen. Behalve deze culturele bezienswaardigheden heeft de stad ook gezellige pleinen met bijbehorende terrassen en vertier.

Schloss Weikersheim

Het Duitse district Baden-Wüurttemberg aan de rivier de Tauber staat vooral bekend om alom bekende en populaire kasteel ‘Schloss Weikersheim’. Omstreeks de twaalfde eeuw werd er begonnen aan de bouw van dit paleis wat destijds toebehoorde aan de keizerlijke familie van Hohenlohe. Via een zeventiende eeuwse poort is het paleis te benaderen. Op de binnenplaats tref je een wachttoren uit de middeleeuwen. Binnen in het paleis zijn prachtige zalen te bewonderen. De ridderzaal ‘Rittersaal’ is rijkelijk gedoceerd met sierlijke plafondbeschilderingen, dieren aan de wand en in goudkleur omlijste schilderijen. Met een wandeling door de kasteeltuinen kom je vanzelf langs beelden die verschillende episodes van het hofleven uit de achttiende eeuw vertolken. Alles is keurig onderhouden en prachtig aangelegd.

Reichsstrasse in Donauwörth

Direct aan de rivier de Donau is de Duitse stad Donauwörth gelegen.Het meest waardevolle deel van de stad is gelegen tussen het Rathaus en het Fuggerhaus wat men de Reichsstrasse noemt. Tijdens de middeleeuwen was deze straat al bekend als onderdeel van de handelsroute. Destijds droeg het de naam ‘Oberer’ of ‘Unterer Markt’. n de Reichsstrasse staan prachtige huizen naast elkaar met ieder een eigen kleur op de voorgevel. Het wordt door velen de mooiste straat van Zuid-Duitsland genoemd. Om de hoek aan de Rathausgasse is het eveneens kleurrijke stadhuis van Donauwörth gelegen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vallei van de Tauber – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende