Fietsen in de buurt van het Drongengoed

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice – €20
  • Uw middagmaal
  • Uw drank

Bijzonderheden

 

Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Dit 750 hectare groot bos- en natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Aalter en Maldegem. Het bos met zijn vele fraaie dreven en heiderelicten is de ideale uitvalsbasis voor uren wandel- en fietsplezier.

Wist je dat er zelfs in de middeleeuwen een bossengordel bestond tussen Gent en Brugge? Vandaag nog ontdek je in Landschapspark Drongengoed hier de restanten van. Dit knappe natuurdomein waaiert uit langsheen Knesselare, Ursel, Kleit en Oostwinkel.

Hier vind je de beste vertrekplaatsen om het gebied te verkennen. En dat doe je op jouw manier: te voet, met de fiets, op de mountainbike of zelfs achterop een paard. Natuurpunt beheert in de buurt trouwens de natuurgebieden Maldegemveld. Ook dat is zeker je bezoekje waard. Nu je er toch bent, ga zeker ook in Knesselare eens langs de voormalige Cogétamafabriek, waar je wordt ondergedompeld in het lokale sigaarverleden.

Goed om weten: in Knesselare, Ursel en Kleit kan je fietsen huren voor een tochtje door het park. Joggers volgens de richtingaanwijzers voor de Natuurloop.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Fietsen in de buurt van het Drongengoed

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende