Fietsen in de buurt van het Veerse Meer

 • Reiscode: 0509202001A
 • Zaterdag 5 september 2020
 • € 10

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Zakgeldadvies € 40

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice – €20
 • Uw middagmaal
 • Uw drank

Veere was eens een machtige handelsstad aan het Veerse gat. Nu is Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De rijk beladen schepen uit Schotland hebben plaats gemaakt voor jachten in de havens. 

De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels zijn ook op zondag geopend.

Dankzij het netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes maak je per fiets of te voet kennis met Veere. De fietsroute ‘Rond het  Veerse Meer’ brengt je langs de mooiste plekjes rondom het meer en leert je bijzondere weetjes over het water. Of kies de wandelroute ‘Veelzijdig Veere’ en ontdek de bijzondere plaatsen in dit historierijke stadje

Zeeland heeft veel meer te bieden dan alleen zijn stranden. Zo zijn er door heel de provincie prachtige musea te vinden die je alles vertellen over het rijke Zeeuwse verleden en het gevecht met het water. Er zijn in Zeeland een aantal kleine pretparken, speeltuinen en overdekte zwemparadijzen. Er worden elk jaar meerdere grote en kleine festivals gehouden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Dus kijk eens verder dan de stranden als je een bezoek aan Zeeland brengt en breng eens een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden.

Neeltje Jans en de deltawerken

Neeltje Jans is het voormalige werkeiland van de deltawerken en is onderdeel van de gelijknamige werken en de Oosterscheldekering. De deltawerken zijn het Zeeuwse antwoord op de overstromingen van 1953. Op Neeltje Jans is tegenwoordig het Deltapark Neeltje Jans gevestigd. In dit thematische pretpark zijn tal van attracties te vinden. Zo zijn er een grote waterspeelplaats en een orkaanmachine. Er leven op het park enkele zeehonden waarmee shows worden gegeven. Het Deltapark Neeltje Jans is van oorsprong een educatiecentrum over de Deltawerken. Op het eiland staat pijler 66. Deze extra pijler voor de Oosterscheldekering werd gemaakt voor het geval er tijdens de bouw van de kering een pijler zou scheuren. Pijler 66 is momenteel in gebruik als klimmuur. 

Het Arsenaal

Op het Arsenaalsplein bij de vissershaven van Vlissingen staat het Arsenaal. In het Arsenaal bevindt zich de grootste piratenspeeltuin van Nederland. Ook zijn er een aantal aquaria te bewonderen. De piratenspeeltuin is in verschillende onderdelen verdeeld op verschillende verdiepingen. Zo is er een ‘schelpenschatkamer’, een ‘pirates adventure’ en een ‘speeleiland’ . Bij de expositie Schuimers & Schavuiten leer je alles over de leefgewoontes van de piraten. Tijdens deze expositie kom je enkele van de beruchtste piraten aller tijden tegen.
Er staat ook een skelet van een potvis. Deze potvis is jaren geleden aangespoeld op Ameland en verhuisd naar het Arsenaal. De verschillende aquaria hebben allemaal een ander thema. Zo is er een tropisch aquarium en een aquarium met piranha’s te vinden. De echte waaghalzen kunnen het ‘kaaimaneiland’ bezoeken. Je staat dan in een soort van luchtbel heel dicht bij de bewoners van dit aquarium. In de oceaantank kom je de grootste en gevaarlijkste vissen uit de oceaan tegen.
Hoog boven het Arsenaal torent het kraaiennest uit. Vanuit het kraaiennest heb je een prachtig uitzicht over de Noordzee en Vlissingen. Het kraaiennest dient tevens als trouwlocatie.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Nederland

Fietsen in de buurt van het Veerse Meer

 • Zaterdag 5 september 2020
 • € 10
 • Reiscode: 0509202001A

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende