De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey – Japie Swings

Inbegrepen

 • Vervoer met de minibus richting Jersey en Geursney
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Heen- en terugreis in twee dagen
 • Maaltijden tijdens de heen- en terugreis in op basis van ontbijt
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travenbutler
 • Overzet

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen
 • Dranken
 • Reis en annulatieverzekering

De Kanaaleilanden bestaan uit grote eilanden, waaronder Guernsey, Jersey en Alderney, maar ook uit kleinere eilandjes, die niet allemaal bewoond zijn. Wie op zoek is naar rust en vrijheid kan de onbewoonde, ruige eilandjes bezoeken, en wie houdt van cultuur en bezienswaardigheden kan op de grotere eilanden terecht. Liefhebbers van geschiedenis kunnen tijdens een vakantie op de Kanaaleilanden hun hart ophalen. Tijdens de oorlog tussen Frankrijk en Engeland hadden de eilanden het zwaar te verduren; bezienswaardigheden en monumenten op Guernsey herinneren hieraan. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de Kanaaleilanden onderdeel van het strijdtoneel. Aan de forten, kastelen en musea is goed te zien hoe roerig de geschiedenis van deze eilandengroep was.

Niet aan de andere kant van de wereldbol, maar verrassend dichtbij. Op slechts anderhalf uur vliegen vind je in de Golf van Saint-Malo de Kanaaleilanden. Vijf eilanden met een verrassende mix van Britse traditie en Franse charme.

Guernsey is een van de kanaaleilanden en is gelegen voor de kust van Normandië. Het eiland is na Jersey het grootse kanaaleiland en is onderdeel van het Britse kroonbezit, en dus geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Tot het baljuwschap Guernsey horen ook de eilandjes Alderney, Herm en Sark. De hoofdstad van Guernsey is Saint Peter Port. Guernsey staat ook wel bekend als een echt belastingparadijs. Dit komt doordat er geen dividendbelasting, transferbelasting, vermogensbelasting en BTW wordt geheven. Bijzonder aan het eiland is de getijdenwisseling. Wanneer het eb is staat de haven in het noorden van het eiland droog en liggen de schepen dus op het droge.

Jersey

Jersey is de grootste van de kanaaleilanden en ligt op ongeveer 22 kilometer van de Franse kust van Normandië in de baai van Mont Saint-Michel. Op het eiland, dat 116 km² groot is, wonen ongeveer 93.000 mensen. Jersey is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Het is namelijk een Brits kroonbezit. Het hoogste punt van het eiland ligt op 143 meter boven zeeniveau. Het klimaat is gematigd, met milde winters en koele zomers.

Onze vaste stek:

 

 

 

 

Het aangename klimaat zorgt voor een overvloedige bloemenpracht en een schitterende natuur.
Daarom is Guernsey zeer aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en wandelaars. Ook de bijzondere en gevarieerde kustlijn biedt vele mogelijkheden: er zijn stranden, baaien en klifpaden. Grillige rotskusten in het zuiden zijn min of meer een waarmerk van het eiland. De vele vergezichten zijn, vooral bij goed weer, indrukwekkend. Het binnenland straalt rust uit met de kleine dorpjes, de valleien en de weilanden.

Mont Orgueil Castle is iets wat je niet mag en kunt missen. Het fort is vroeger gebouwd om een invasie van de Fransen te voorkomen. Het is gebouwd op een rots en heeft een magnifiek aanzicht. Het kasteel zelf, met zijn vele verborgen trappen en gangen, is een waar avontuur om te bezoeken. Een bezoek aan het kasteel is ook nog eens erg leerzaam.

Het eerste bewijs van menselijke activiteit op Jersey stamt uit de prehistorie. Later maakte het eiland deel uit van het Romeinse rijk. Het is onduidelijk waar het eiland in de middeleeuwen precies bij hoorde. Er is weinig informatie over Jersey in die tijd. Na de middeleeuwen ging Jersey deel uitmaken van het Graafschap van Normandië. De jaren daarna is het zowel in handen van Engeland als Frankrijk geweest en zijn er vele oorlogen om het eiland gevoerd. Dit kun je terugzien in de vele verdedigingswerken op het eiland. Sinds 1204 is Jersey afgescheiden van het Graafschap van Normandië en heeft het zijn eigen bestuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Jersey bezet door Duitse troepen. Op 9 mei 1945 is het eiland bevrijd. Tegenwoordig is Jersey onderdeel van het Britse kroonbezit. Het eiland heeft zijn eigen parlement maar sommige onderdelen van het bestuur rusten nog bij het Verenigd Koninkrijk, zoals de verdediging.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende