Urlaub am Niederrhein – Peter Van Hinsberg

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

De regio Niederrhein geniet een grote populariteit als recreatieve bestemming. Met zijn verscheidenheid aan unieke landschappen, de charme van kleine historische steden en vele bezienswaardigheden, biedt de Niederrhein voor elk wat wils. Door het vlakke landschap is de Niederrhein een waar paradijs voor fietsers. Vanuit het hotel Klostergarten bereiken we snel en makkelijk alle bezienswaardigheden. We fietsen door het prachtige natuurpark de Maasduinen en langs het riviertje de Niers en bezoeken de historische steden Xanten en Goch.

Onze vaste stek

Landhaus Beckmann****

Römerstrasse 1
47546 Kalkar-Kehrum

Ben jij een van die mensen die het leuk vindt om zo nu en dan de tijd stil te zetten? Wil je soms dat je leven wat langzamer maar meer ontspannen verloopt? Verheug u op de Libertine Spa – een plek die u niets anders biedt dan rust en ontspanning.

Ons saunaaanbod varieert van een sauna van 60°C en 90°C, over het zachte stoombad tot een ontspannende sessie in onze pekelvernevelingscabine. Een laatste diepe ontspanning op infraroodstoelen laat niets te wensen over. Een aparte ontspanningsruimte, een lounge en een buitenterras ondersteunen de regeneratie. In een spa waar alles draait om uw welzijn, mag één ding niet ontbreken: genieten. In de lounge worden lekkernijen uit ons restaurant aan u geserveerd

Rechtse rijenpopulieren, bizarre knoopbomen, zachte Weidelandschappen: De Nederrijn heeft u nodig om deel te nemen aan diverse buitenactiviteiten in zijn prachtige natuur- en cultuurlandschappen. Het is ook beschikbaar om te wandelen en fietsen op spannende routes. Wat de rivier betreft, mogen alleen de bazen deze kunnen versieren en voorbereiden op de hiel. Ontdek magische culturele bezienswaardigheden zoals het kasteel van Moers, het LVR Archeologisch Park Xanten en smalle door romantische orude stadsstraatjes. Beleef de Niederrhein van Dichbij!
Hier kun je genieten van ontspannen uurtjes in een huis aan een meer of een van onze historische molens bewonderen met een schijfje vers gebakken brood of een lekker stukje koek.

Tijdens je tocht door de regio kom je voorbij aan mooie meren en ontspan je in een van de gezellige en oorspronkelijke cafés met hun fantastische lekkernijen. Dit is slechts een kleine keuze van prachtige mogelijkheden, die je op de fiets maar ook te voet kunt ontdekken.

Hier zie je iets anders in het landschap, je kunt er niet omheen en je zult versteld staan. U kunt de diversiteit van de natuur in het haar en de kleuren zien in een van de natuurparken, Merenlandschappen en natuurlijke schaduwpartijen. Overal aan de Nederrijn kun je het schouwspel van de wilde mensen zien, geweldige waarnemers. Wild over de hele wereld, de sterkste natuurindruk in de Nederrijn, je geniet van het fenomeen.

Niederrhein , een regio die de Romeinen al wist te fascineren.

Op bedevaart naar Goch

De stad Goch, gebouwd door de Beroemde Steyl-missionaris Arnold Janssen, is het startpunt van een langeafstandsverandering.

Eerst loop je over het Jacobspad 3 lang voordat je de Niers bereikt naar Weeze. Langs bossen en Weiden bereikt en de kastelen van Hertefeld en kennis. Stop voor een koffiepauze in Café Eselsohr en drink een drankje bij de dieren in de aangrenzende dierentuin. Op het bestaande natuur-avonturenpad kunt en de stress van alledag verten en maximaal vergroten.

Verder naar het bedevaartsoord Kevelaer, het bekendste bedevaartsoord van Duitsland vanwege de Maagd Maria. Ontspan in de pekeltuin van St. Jakob, een plaats van roest en ontspanning. Het volgende uitzicht is via het pad en door het idyllische landschap van Nederland naar het Aspergedorp Geldern-Walbeck. De laatste wisseldag is klaar en de bloemen in Straelen. Onderweg wandel je langs de historische Fossa Eugeniana, een kanaal dat de rivier en de Maas met de rivier verbindt. Gewoon een wandeling maken in het historische centrum van Straelen voordat de volgende dag aan uw terugreis begint.

Kalkar

Een uniek plein in de omgeving van de Nederrijn: de historische markt met Trapgevelhuizen, een pleintje en het gotische stadhuis. Uniek is ook de Sint-Nicolaaskerk: er zijn gotische altaren, schilderijen, schilderijen, chatrooms en moderne glaskunst. Bezienswaardigheden is tevens het stadsmuseum en de windturbine van de stad; 

Het bedevaartsoord Xanten

Xanten is een bedevaartsoord dat al sinds de middeleeuwen pelgrims naar de Sankt Victor’s Dom trekt. Sankt Victor was volgens de overlevering een Romeinse soldaat die samen met zijn legioen bij Colonia Ulpia Traiana ter dood werd gebracht omdat het hele legioen weigerde te offeren aan de goden van Rome.

Hartges Kornbrennerei GmbH & Co.KG

Schwalmtal

Sinds 1776 verrukt de graanstokerij Hartges zijn klanten met ongeveer 50 verschillende producten. Likeuren, verschillende soorten granen, kruiden van bitter tot mild, gin, wodka en nog veel meer worden hier volgens een lange traditie geproduceerd. De Hartges-distilleerderij wordt vandaag de dag, in de achtste generatie, nog steeds gerund door de zussen Hildegard Reinhardt en Marlies Mentken. De zussen hebben in 2014 een nieuwe weg ingeslagen door de aanschaf van een nieuw destillatiesysteem waarmee ook diverse fruitsoorten kunnen worden verwerkt.

“Wij maken graag gebruik van regionale producten. De frambozen voor de frambozenspirit komen uit de directe omgeving, de appels uit omliggende boomgaarden en de kweeperen komen van onze eigen bomen”, enkele voorbeelden van de regionaliteit en traditie die je proef

Ooit stond er bij de plaats waar tegenwoordig Xanten ligt de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. De stad lag toen aan de Rijn en er woonden veel gepensioneerde soldaten.

Veel stenen van Colonia Ulpia Traiana zijn gebruikt om de huizen en de stadsmuren van de huidige stad Xanten te bouwen. Tegenwoordig maken de ruïnes en reconstructies van de Romeinse bouwwerken deel uit van het Archeologisch Park Xanten. Het Archeologisch Park Xanten ligt met museum naast Xanten en is één van de meest druk bezochte attracties in dit deel van Duitsland.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Urlaub am Niederrhein – Peter Van Hinsberg

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende