Fietsen in de Gelders Achterhoek – Ilse Van de Velde en Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer of in een tent
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken en andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

 

 

 

Wij hebben besloten om uit te wijken naar Rivierland. Een stukje Nederland

 

Onze vaste stek

HOTEL LANDGOED EHZERWOLD***

Ehzerallee 14
7218 BS  ALMEN

Er zijn slechts twee woorden nodig om Hotel Landgoed Ehzerwold te omschrijven: Natuurlijk goed!

Het hotel ligt prachtig gelegen op een historisch landgoed midden in de Gelderse Achterhoek. Bij ons staat persoonlijke aandacht voor de gast nog altijd voorop. Geniet van een welverdiende vakantie of breng uw zakelijke bijeenkomst door in een comfortabele omgeving waar groen, rust en ruimte regeren.

Hotel Landgoed Ehzerwold is naast een 3-sterren hotel een aantrekkelijke locatie voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfs- en huwelijksfeesten. Met 17 multifunctionele zalen, 11 discussiekamers, een theaterzaal en 115 comfortabele tweepersoonskamers geven we iedere gast een warm onthaal. Het hotel beschikt over een restaurant met Serre waar dagelijks naast het ontbijt, een heerlijk dinerbuffet wordt gepresenteerd en een gezellige bar met lounge en twee zonnige terrassen waar u ook een lunch kunt nuttigen. De hotelkamers zijn gelegen in twee aparte hotelgebouwen in de Parktuin met uitzicht op de tuin of het bos.

Doesburg is echt een stad voor levensgenieters. Ervaar vijfhonderd jaar gastvrijheid bij Stadsbierhuys de Waag (Koepoortstraat 2-4), al sinds 1478 in gebruik als herberg, café en restaurant. Museumliefhebbers kunnen in Doesburg een bezoekje brengen aan het Lalique Museum, vol juwelen- en glaskunst, en het Mosterdmuseum van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Neem hier vooral een potje mosterd mee om thuis van te genieten. Honger? Eet dan echte Dutch Cuisine bij Grand-café Het Arsenaal 1309 (Kloosterstraat 15) in een uniek historisch pand dat onder andere dienst heeft gedaan als nonnenklooster.

Wie op zoek is naar sfeer en charme, is bij de Hanzesteden aan het juiste adres. Elke Hanzestad is uniek, maar heeft dezelfde fijne sfeer. Nergens vindt u een stad als het vierkante Elburg, wat precies 350 x 250 meter groot is binnen de grachten. Het is lastig om een mooiere skyline te vinden dan die van Kampen. En bedevaartoord Hasselt met haar eeuwenoude architectuur is een heerlijk stadje om doorheen te dwalen.

Die bijzondere combinatie van oud en nieuw? Bezoek dan de Hanzesteden! Toen Amsterdam nog maar een klein plaatsje was, waren deze machtige handelssteden aan het water de belangrijkste steden van Nederland. En die rijkdom is nog steeds te voelen. Elke stad heeft zijn eigen unieke vibe, maar ze ademen allemaal de authentieke sfeer zoals alleen een échte Hanzestad die heeft. Reis met ons mee langs negen steden, die allemaal met elkaar verbonden zijn en ervaar de charme van de Hanzesteden!
In Elburg is verdwalen praktisch onmogelijk. Deze bijzondere vestingstad is namelijk vierkant en binnen de grachten slechts 250 x 300 meter! Wie door Elburg loopt, voelt direct de sfeer van de oude vissersstad. Ontdek de eeuwenoude touwslagerij van de familie Deetman (Havenstraat 2), die vandaag de dag nog steeds touwen maakt voor boeren en vissers. Sta oog in oog met de geschiedenis van Elburg in Museum Elburg (Jufferenstraat 6-8) en bekijk typische Elburgse schepen, botters, op Bottermuseumwerf De Hellege (Havenkade 39). Van april tot oktober kunt u zelfs meevaren met een botter! En wie een vissersstad als Elburg bezoekt, moet natuurlijk ook een visje eten bij één van de goede restaurants in de stad. En als u met de kinderen op pad bent, moet u zeker een kijkje nemen bij Zandverhalen (J.P. Broekhovenstraat 9-11), een overdekte zandsculpturententoonstelling.
In de Middeleeuwen gingen mensen al op pelgrimstocht. Vandaag de dag is Hasselt nog steeds een knooppunt voor pelgrimsroutes. Aan uw eigen pelgrimstocht langs de Hanzesteden kan Hasselt natuurlijk niet ontbreken. Hasselt telt ruim 70 prachtige rijksmonumenten, het Oude Stadhuis en Grote Kerk aan de Markt zijn hoogtepunten die u niet mag missen als u van eeuwenoude architectuur houdt. Ook uniek in Hasselt zijn de grachten die dezelfde naam hebben als de grachten van Amsterdam. Wandel langs de beroemde Prinsengracht en Heerengracht, maar dan in Hasselt. Hasselt wordt daarom ook wel klein Amsterdam genoemd.
Shop ‘till you drop in Zutphen! Zutphen is een heerlijke stad om te winkelen en doorheen te struinen. Wandel langs de Wijnhuistoren, over de IJsselbrug, langs de Walburgiskerk en het Oude Bornhof, een hofje aan de Zaadmarkt. Spot tijdens uw wandeling Stolpersteine, stenen die de Joodse inwoners gedenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. Geen zin om te wandelen? Verken Zutphen dan vanaf het water met een fluisterboot (Rijkenhage 1)!

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Fietsen in de Gelders Achterhoek – Ilse Van de Velde en Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende