Ligurië – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken en andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Genua is een stad met heel diverse attracties en bezienswaardigheden. Ook is het een stad die aan één van de mooiste kusten van Europa ligt.

En toch is Genua nog niet zo toeristisch als de vele omliggende badplaatsen. Een restaurant of hotel in Genua is goedkoper dan die in de omliggende badplaatsen.

Een deel van het historische centrum van Genua staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien. Het historische centrum van Genua is grotendeels voetgangerszone. Auto’s worden in de parkeergarages rond de binnenstad geparkeerd.

Het oude middeleeuwse centrum, Centro Storico, met stadsmuren, poorten en heel veel smalle en donkere straatjes met kleine winkeltjes is goed bewaard gebleven. Als u de winkelstraat Via San Lorenzo afloopt komt u bij de prachtig gerestaureerde oude haven Porto Antico. Hier is altijd veel te zien en te doen.

Onze vaste stek:

Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië. De Italiaanse naam van de stad is Genova. Het is de belangrijkste havenstad van Italië en één van de belangrijkste havensteden aan de Middellandse Zee. Het gaat dan niet alleen om de invoer en uitvoer van goederen, maar ook om veerboten richting verschillende Europese havens. Het is tevens de thuishaven van MSC Cruises, één van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld.

Cinque Terre

Vanaf Chiavari rijd je binnen een uurtje naar de kust van de Cinque Terre. Deze vijf schilderachtige dorpen lijken tegen de bergen te zijn geplakt. Plaatsjes zijn met de auto vrijwel onbereikbaar, dus we raden je aan verderop te parkeren. Je kunt alle dorpjes bezoeken via wandelpaden of de boot nemen. Er loop echter ook een spoorlijn. Wandelend langs deze route geniet je van uitzichten over kust en de heuvels van Ligurië. Door muurtjes omheinde olijf- en citroenboomgaarden wisselen elkaar af met de kleine wijngaarden.

De Cinque Terre is uitgeroepen tot nationaal park. De plek is wereldwijd bekend. Hierdoor zijn de dorpen gedurende het hele jaar vrij druk. Wil je wel de sfeer proeven, maar de drukte ontwijken?

Camogli

Dit schilderachtige stadje aan de Ligurische kust wordt gesierd door een fraai haventje waaraan karakteristieke gekleurde huizen staan. Eeuwenlang was Camogli helemaal op de zeevaart georiënteerd. In het dorp staat het Castel Dragone met daarin het Aquario Tirrenico vindt. Hierin zie je een groot aantal vissoorten en andere zeedieren uit de Tyrreense Zee. De boulevard is het levendige middelpunt van het dorp. De gele en rode huizen en de pastelkleurige kerk steken schitterend af tegen de groene natuur en azuurblauwe zee. Vanaf Camogli kun je met de boot naar de abdij van San Fruttuoso.

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Ligurië – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende