De mooie streek van de Cinque Terre – Linguire

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler
  • Heen en terugreis in twee dagen, overnachtingen op basis van ontbijt.

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Dranken en andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Maaltijden heen en terugreis
  • Reis en annulatieverzekering

Bijzonderheden

Genua is een stad met heel diverse attracties en bezienswaardigheden. Ook is het een stad die aan één van de mooiste kusten van Europa ligt. En toch is Genua nog niet zo toeristisch als de vele omliggende badplaatsen. Een restaurant of hotel in Genua is goedkoper dan die in de omliggende badplaatsen.

Ons hotel Heenreis

Afhankelijk van de inschrijvingen

Onze hotel voor de terugreis:

Stiftsgut Keysermühle gGmbH

Bahnhofstr. 1 •

76889 Klingenmünster •

Een deel van het historische centrum van Genua staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er is dan ook veel te zien. Het historische centrum van Genua is grotendeels voetgangerszone. Auto’s worden in de parkeergarages rond de binnenstad geparkeerd.

Cinque Terre is een ruige kustlijn aan de Italiaanse Rivièra en bestaat uit de vijf prachtige heuvelstadjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Het oude middeleeuwse centrum, Centro Storico, met stadsmuren, poorten en heel veel smalle en donkere straatjes met kleine winkeltjes is goed bewaard gebleven. Als u de winkelstraat Via San Lorenzo afloopt komt u bij de prachtig gerestaureerde oude haven Porto Antico. Hier is altijd veel te zien en te doen.

Onze vast hotel ter plaatse:

Albergo Ristorante Amici***

Via M. Caranza n.37
19028 Varese Ligure (SP)

Niet iedereen weet dat de dorpen onderdeel zijn van het Cinque Terre Nationaal Park. In het Italiaans heet het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Dit is met name ingesteld om het achterland te beschermen. En je zult verbaasd zijn dat zo’n publiekstrekker nog zo ongekend groen is. Hier kun je ook heerlijk wandelen; er zijn talloze wandelroutes die je kunt ontdekken.

Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië. De Italiaanse naam van de stad is Genova. Het is de belangrijkste havenstad van Italië en één van de belangrijkste havensteden aan de Middellandse Zee. Het gaat dan niet alleen om de invoer en uitvoer van goederen, maar ook om veerboten richting verschillende Europese havens. Het is tevens de thuishaven van MSC Cruises, één van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld.

Cinque Terre

Vanaf Chiavari rijd je binnen een uurtje naar de kust van de Cinque Terre. Deze vijf schilderachtige dorpen lijken tegen de bergen te zijn geplakt. Plaatsjes zijn met de auto vrijwel onbereikbaar, dus we raden je aan verderop te parkeren. Je kunt alle dorpjes bezoeken via wandelpaden of de boot nemen. Er loop echter ook een spoorlijn. Wandelend langs deze route geniet je van uitzichten over kust en de heuvels van Ligurië. Door muurtjes omheinde olijf- en citroenboomgaarden wisselen elkaar af met de kleine wijngaarden.

De Cinque Terre is uitgeroepen tot nationaal park. De plek is wereldwijd bekend. Hierdoor zijn de dorpen gedurende het hele jaar vrij druk. Wil je wel de sfeer proeven, maar de drukte ontwijken?

Camogli

Dit schilderachtige stadje aan de Ligurische kust wordt gesierd door een fraai haventje waaraan karakteristieke gekleurde huizen staan. Eeuwenlang was Camogli helemaal op de zeevaart georiënteerd. In het dorp staat het Castel Dragone met daarin het Aquario Tirrenico vindt. Hierin zie je een groot aantal vissoorten en andere zeedieren uit de Tyrreense Zee. De boulevard is het levendige middelpunt van het dorp. De gele en rode huizen en de pastelkleurige kerk steken schitterend af tegen de groene natuur en azuurblauwe zee. Vanaf Camogli kun je met de boot naar de abdij van San Fruttuoso. Corniglia is het centrale dorp van de Cinque Terre, het enige land niet in contact met de zee die ligt op een rotsachtig voorgebergte ongeveer 100 meter in een terrasvormige wijngaarden.

Monterosso al Mare is de grootste van de vijf kustdorpen die bekend staan als de Cinque Terre. Het dorp is gelegen op heuvels bebouwd met citroenen, wijnstokken en olijven. De geweldige stranden, de prachtige riffen en het kristalheldere water van de zee maken dit kleine dorp tot een van de meest gastvrije van de Ligurische Rivièra.

Monterosso is verdeeld in twee delen, gemarkeerd door de middeleeuwse toren van Aurora. Het nieuwe deel van de stad, Fegina, is vol leven, het is de weerspiegeling van een gebied dat het toerisme rijk heeft gemaakt, zoals blijkt uit de grote hoeveelheid en uitstekende kwaliteit van hotels en restaurants.

Fegina wordt gedomineerd door het beroemde standbeeld van de reus, gebouwd naast het terras van een lokale villa. Dit beeld werd aan het begin van de twintigste eeuw gemaakt en stelt Neptunus, de god van de zee, voor. Nu is het het symbool van Monterosso geworden.

Manarola, gebouwd op een hoge rots 70 meter boven de zeespiegel, is een van de meest charmante en romantische dorpjes van de Cinque Terre. De kleine haven beschikt over een boothelling, pittoreske veelkleurige huizen met uitzicht op zee, een klein plein met visrestaurants.

Langs de hoofdweg worden de boten elke keer als de zee ruw is op het droge getrokken. Hoewel er hier geen echt strand is, heeft het een aantal van de beste diepwaterzwemmen die er zijn. Het dorp is een en al ups en downs, met steile smalle steegjes carrugi, die leiden naar de zee. Als je naar de top van Manarola wilt gaan, zorg dan dat je de kerk bezoekt. In meer oude tijden werd de klokkentoren gebruikt als een post om te kijken naar mogelijke piratenaanvallen.

Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp van de Cinque Terre, op slechts een paar minuten met de trein van La Spezia. De stad klimt omhoog langs de bergkammen met uitzicht op de zee en wordt gekenmerkt door de typische stenen huizen met gekleurde gevels en leien daken.

 

Het dorp Vernazza, gesticht rond het jaar duizend, biedt een uniek landschap gemaakt van droge stenen muren en velden met uitzicht op de zee die kenmerkend zijn voor de schoonheid. De stad, edel en elegant, ontvouwt zich langs een kreek hal (Vernazzola stream) en wordt gedekt door steile en smalle straatjes die afdalen naar de hoofdweg en eindigt in een klein plein voor de jachthaven.

In het land, bezien als een van de mooiste dorpen in Ligurië Italië, kan gezien worden als voorbeelden van goede architectuur galerijen, bogen en portals.

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De mooie streek van de Cinque Terre – Linguire

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende