La Manche en de vallei van de Vire

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Toeslag Single kamer €65 per nacht

Het mooie stadje Pontivy is absoluut een bezoekje waard. Bezoek het imposante middeleeuwse kasteel van Rohan, de oude huizen en straatjes. Pontivy heeft twee gezichten. De middeleeuwse stad met het kasteel en het militaire centrum uit de tijd van Napoleon Bonaparte. Nu vormen deze gezichten een geheel, maar is het vooral het middeleeuwse karakter dat het stadje zo aantrekkelijk maakt.

Finistée is het Bretonse departement met een enorme veelzijdigheid. Het bezit een aantal exclusieve natuurwonderen langs zijn kustlijn (Crozon en Pointe du Raz) maar ook typische ommuurde kerkhoven met calvaries, een gezellig visserstadje en de stad Quimper. Cote d’Amor is een bekende kuststrook met een zeer sterk afwisselende natuur. Rustig, kleur- en vogelrijk is Cap Fréhel met zijn weidse panorama’s. Uniek en indrukwekkend is de roze granietkust van Ploumanach. Je vindt rust op het eiland Île de Bréhat en in het zeer oude stadje Dinan. Ile et Vilaine is zeer rijk aan historische steden. De grootste stad en meteen ook de hoofdstad van Bretagne is Rennes. Versterkte stadjes met de bijhorende kastelen vind je in Vitré en Fougères. Een eeuwenoude kathedraal tref je aan in een stadje van 5000 zielen, nl. Dol de Bretagne. Oesters kan je naar hartelust proeven in Cancale. Het mondaine kuuroord Dinard en de versterkte stad St.-Malo maken het lijstje volledig.

Onze vaste verblijfplaats:

HÔTEL LE SAINTE MÈRE***

8 rue Richedoux
50480 Sainte-Mère-Église

Het hotel ligt dicht bij de stranden van D-Day en Calvados, een regio met een rijk historisch erfgoed en een prachtig landschap. Het verwelkomt u in een rustige en groene omgeving. Hotel Le Sainte Mere beschikt over 41 aangename en comfortabele kamers waar u rustige nachten zult doorbrengen in een zeer rustgevende sfeer op het platteland. Het restaurant Le Sainte Mère is een warm restaurant dat traditionele gerechten serveert en u de mogelijkheid biedt om het beste van onze lokale producten te proeven.

Bretagne, een karaktervolle streek die gehecht is aan zijn eigenaardigheden, is een wereld apart in een uithoek van het land.  Bretagne, het land van zeelieden en legendes, is gelijk bij het eerste contact aantrekkelijk. De kilometerslange kust, van Cancale tot de Golfe du Morbihan, bestaat uit kreken, lange stranden en mooie havens met granieten huizen waar men kan stoppen voor een flensje met cider.

Ommuurde Kerkhoven
Finistère bezit de mooiste ommuurde kerkhoven. Typisch Bretons met de beroemde “calvaries”. Meestal betreed je een kerkhof via een triomfpoort en vind je binnen de muren een kapel of een kerk, een begraafplaats met eenvoudige zerken en een weelderige calvarie. Eind 16de eeuw is men begonnen met de bouw van deze monumenten als dank voor het verdwijnen van de pest. Twee dorpjes die zo’n ommuurde kerkhoven bezitten moet je zeker bezoeken, ze liggen slechts op een boogscheut van elkaar: St-Thégonnec en Guimiliau.
Crozon & Pointe du Raz
Dit zijn de natuurwonderen van de Finistère. Crozon is een schiereiland met veel mooie uitzichtpunten. Best rijd je eerst naar dit stadje om van daaruit de wegen te kiezen naar de verschillende uithoeken. De mooiste daarvan zijn de Pointe de Penhir (de meest spectaculaire), Pointe des Espagnols en Pointe de Dinan. Je vindt er ruwe rotsen die verwerkt zijn tot mooie kunstwerken door de natuurelementen. Op Pointe du Raz is het niet anders. Ook deze kuststrook moet je gezien hebben. Maar opgepast kliffen kunnen gevaarlijk zijn.

Quimper
Quimper is een zeer oude stad met zo’n 60.000 inwoners. Na de rust van de natuur duik je hier meteen in de drukte van de stad. Het mooiste toevluchtsoord om de nodige rust terug te vinden is de kathedraal toegewijd aan Saint-Corentin, naar men zegt de fraaiste gotische kerk van Bretagne. Bepaalde delen dateren uit de 15de eeuw maar zo’n goede 100 jaar geleden werden er nog belangrijke uitbreidingswerken gedaan. De mooie brandglasramen uit de 15de eeuw zullen al je aandacht opeisen. Quimper is ook de stad van de faiencefabriekjes. Er is ook het “Musée de la Faïence Jules Verlingue” en in de omgeving ervan zijn er talrijke winkels met Bretons aardewerk. Je kunt er ateliers bezoeken om je ervan te overtuigen dat alles handwerk is. Breng ook een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts met schilderijen van de 14de tot de 20ste eeuw.

Concarneau
Concarneau is een gezellig vissersstadje, deels autovrij, met een heel bijzonder schiereilandje. In de baai ligt de ‘Ville Close’, een ommuurde vesting met smalle straatjes, winkeltjes en als belangrijkste bezienswaardigheid het vissersmuseum (Musée de la Pèche). Van op de vestingmuren kun je genieten van mooie panorama’s.

Manche is een prachtig departement gelegen in het westen van Normandië. Het departement is rijk aan geschiedenis en cultuur en er is dan ook van alles te doen. Bezoek het prachtige klooster eiland Mont-Saint-Michel waar je je even in het verleden waant of leer meer over de tweede wereldoorlog bij Utah Beach en het Landingsmuseum. In het Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin – Territoire kun je lekker wandelen en in Sainte-Mère-Église en Cherbourg kun je genieten van de historische bezienswaardigheden. Kortom, er is van alles te zien en te doen in de Manche. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van de Manche.

Mont-Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een schiereiland in het zuid-westen van Normandië. Het is de meest bezochte bezienswaardigheid van Normandië en zelfs de op twee na meest bezochte bezienswaardigheid in Frankrijk. Het schiereiland wordt door een brug met het vasteland verbonden en je kunt het bereiken te voet of met een speciale bus. Ook is het mogelijk om bij eb het eiland te bereiken via het wad. Je kunt hier dan prachtig wandelen en genieten van de mooie omgeving. Op het eiland vind je veel mooie huizen, restaurantjes en winkeltjes en natuurlijk het hoogtepunt, de abdij. Deze prachtige middeleeuwse abdij neemt je even mee terug in de tijd. Je kunt er voor een kleine toegangsprijs onder andere de kerk, de refter en de tuinen bezoeken. Vanaf de abdij heb je een schitterend uitzicht op de zee en het landschap van Normandië. Na het bezoek aan de abdij kun je de rest van het schiereiland verkennen. Zo vind je er nog een kerk, monument, kapel en verschillende uitkijkpunten. Het stadje is daarnaast ook prachtig met veel smalle steegjes en middeleeuwse huisjes.

Utah Beach en Landingsmuseum

Utah Beach is één van de vijf stranden waar de geallieerde troepen tijdens D-Day aan land kwamen. Utah beach is het meest westelijke strand en het enige strand dat in de Manche ligt. Het uitgestrekte strand is één van de meest bezochte landingsstranden, waar je veel monumenten kunt vinden. Daarnaast moet je ook zeker een kijkje nemen bij het Utah Beach Landingsmuseum. Het is één van de meest indrukwekkende musea over de tweede wereldoorlog in Normandië en je kunt er alles leren over D-Day in Frankrijk. In het museum leer je vooral veel over de vierde Amerikaanse infanteriedivisie, die als eerste voet aan wal zetten. Daarnaast kun je de B 26 Marauder bommenwerper bewonderen. Er zijn slechts 6 van deze bommenwerpers overgebleven waarvan er één in het Landingsmuseum staat. Het museum is het perfecte uitje voor het hele gezin en je leert er alles over het verloop van landing op Utah Beach.

Sainte-Mère-Église en Airborne Museum

Sainte-Mère-Église is een mooi stadje gelegen in het groene Parc Naturel Régional des Marais du Bessin et du Cotentin. Het is een historisch stadje met oude vakwerkhuizen en een mooie kerk. Het dorp werd op D-Day als één van de eerste plekken bevrijdt van de Duitsers. Op die dag landde parachutisten van de 82ste divisie in het dorp. Parachutist John Steele bleef daarbij steken op de kerktop en ter herinnering kun je nog steeds een parachutistenpop aan de kerk zien hangen. Daarnaast vind je in de stad het Airborne Museum. In dit museum kun je alles leren over de reddingsactie in 1944 en er staan veel bijzondere voorwerpen tentoongesteld.

Avranches

Avranches is een mooie stad gelegen in het zuiden van Manche. Het stadje ligt op slechts een halfuur van Mont-Saint-Michel en bevindt zich op een heuvel, waar je een prachtig uitzicht hebt. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij het Jardin des Plantes d’Avranches. In deze botanische tuin kun je heerlijk rondstruinen en genieten van de vele mooie planten. Daarnaast vind je er een oriëntatietafel, waarvandaan je een bijzonder uitzicht hebt op Mont-Saint-Michel. Je mag zeker de Église Notre-Dame-des-Champs en de Château d’Avranches niet missen. Deze historische gebouwen zijn prachtig bewaard gebleven en kun je van binnen en buiten bewonderen. Op zoek naar een beetje cultuur? Dan moet je bij Scriptorial zijn. In dit museum kun je allerlei historische manuscripten vinden die grotendeels in Mont-Saint-Michel zijn gevonden.

Cherbourg

Cherbourg is een prachtige havenplaats in het noorden van de Manche. Het is een charmante stad met gezellige straatjes, oude vakwerkhuizen en historische bezienswaardigheden. Het hoogtepunt van de stad is de mooie haven. Je kunt er uren rondstruinen en genieten van de mooie jachten, kleurrijke vissersboten en gezellige kade. Bij de haven kun je talloze leuke restaurantjes vinden en het is dan ook de perfecte plek om een hapje te eten. Ook zijn er een paar prachtige tuinen en parken zoals het bloemenpark van Martinvast. Deze enorme Engelse tuin bevat bossen, vijvers, weiden en watervallen en je kunt er heerlijk wandelen. Daarnaast moet je ook zeker een kijkje nemen bij het Museum La Cité de la Mer. In dit museum kun je alles leren over het menselijke avontuur op zee en je vindt er onder andere ook een groot aquarium. Cherbourg is tevens de plek waar de Titanic aanmeerde, voor zijn noodlottige reis naar Amerika. Ook hierover kun je veel leren in het museum.

Granville

Granville is een mooi stadje aan de westkust van Normandië. De camping bevindt zich op een hoge rots waardoor de stad ook wel het “Monaco van het Noorden” wordt genoemd. Granville beschikt over een historisch centrum dat wordt omringd door een stadsmuur. Je waant je er even in de middeleeuwen en kunt heerlijk rondstruinen langs verschillende bezienswaardigheden. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij de Église Notre-Dame die uit de vijftiende eeuw stamt. Daarnaast kun je er ook genieten van het uitzichtpunt Pointe du Roc. Vanuit dit punt kun je ver kijken over de zee en het omliggende land. De haven van Granville is ook een echte aanrader. Deze haven staat altijd vol met mooie jachten en vormt het middelpunt van het uitgaansleven van Granville. In de omgeving van de stad kun je daarnaast genieten van een lekker strand en kun je heerlijk wandelen door de duinen en over de kliffen.

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

La Manche en de vallei van de Vire

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende