Een pannenkoek in Sainte Mére – Japie Swings – Rita Swings – met Cala de hond

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Toeslag Single kamer €65 per nacht

Het mooie stadje Pontivy is absoluut een bezoekje waard. Bezoek het imposante middeleeuwse kasteel van Rohan, de oude huizen en straatjes. Pontivy heeft twee gezichten. De middeleeuwse stad met het kasteel en het militaire centrum uit de tijd van Napoleon Bonaparte. Nu vormen deze gezichten een geheel, maar is het vooral het middeleeuwse karakter dat het stadje zo aantrekkelijk maakt.

Finistée is het Bretonse departement met een enorme veelzijdigheid. Het bezit een aantal exclusieve natuurwonderen langs zijn kustlijn (Crozon en Pointe du Raz) maar ook typische ommuurde kerkhoven met calvaries, een gezellig visserstadje en de stad Quimper. Cote d’Amor is een bekende kuststrook met een zeer sterk afwisselende natuur. Rustig, kleur- en vogelrijk is Cap Fréhel met zijn weidse panorama’s. Uniek en indrukwekkend is de roze granietkust van Ploumanach. Je vindt rust op het eiland Île de Bréhat en in het zeer oude stadje Dinan. Ile et Vilaine is zeer rijk aan historische steden. De grootste stad en meteen ook de hoofdstad van Bretagne is Rennes. Versterkte stadjes met de bijhorende kastelen vind je in Vitré en Fougères. Een eeuwenoude kathedraal tref je aan in een stadje van 5000 zielen, nl. Dol de Bretagne. Oesters kan je naar hartelust proeven in Cancale. Het mondaine kuuroord Dinard en de versterkte stad St.-Malo maken het lijstje volledig.

Onze vaste verblijfplaats:

HÔTEL LE SAINTE MÈRE***

8 rue Richedoux
50480 Sainte-Mère-Église

Het hotel ligt dicht bij de stranden van D-Day en Calvados, een regio met een rijk historisch erfgoed en een prachtig landschap. Het verwelkomt u in een rustige en groene omgeving. Hotel Le Sainte Mere beschikt over 41 aangename en comfortabele kamers waar u rustige nachten zult doorbrengen in een zeer rustgevende sfeer op het platteland. Het restaurant Le Sainte Mère is een warm restaurant dat traditionele gerechten serveert en u de mogelijkheid biedt om het beste van onze lokale producten te proeven.

Bretagne, een karaktervolle streek die gehecht is aan zijn eigenaardigheden, is een wereld apart in een uithoek van het land.  Bretagne, het land van zeelieden en legendes, is gelijk bij het eerste contact aantrekkelijk. De kilometerslange kust, van Cancale tot de Golfe du Morbihan, bestaat uit kreken, lange stranden en mooie havens met granieten huizen waar men kan stoppen voor een flensje met cider.

Ommuurde Kerkhoven
Finistère bezit de mooiste ommuurde kerkhoven. Typisch Bretons met de beroemde “calvaries”. Meestal betreed je een kerkhof via een triomfpoort en vind je binnen de muren een kapel of een kerk, een begraafplaats met eenvoudige zerken en een weelderige calvarie. Eind 16de eeuw is men begonnen met de bouw van deze monumenten als dank voor het verdwijnen van de pest. Twee dorpjes die zo’n ommuurde kerkhoven bezitten moet je zeker bezoeken, ze liggen slechts op een boogscheut van elkaar: St-Thégonnec en Guimiliau.
Crozon & Pointe du Raz
Dit zijn de natuurwonderen van de Finistère. Crozon is een schiereiland met veel mooie uitzichtpunten. Best rijd je eerst naar dit stadje om van daaruit de wegen te kiezen naar de verschillende uithoeken. De mooiste daarvan zijn de Pointe de Penhir (de meest spectaculaire), Pointe des Espagnols en Pointe de Dinan. Je vindt er ruwe rotsen die verwerkt zijn tot mooie kunstwerken door de natuurelementen. Op Pointe du Raz is het niet anders. Ook deze kuststrook moet je gezien hebben. Maar opgepast kliffen kunnen gevaarlijk zijn.

Quimper
Quimper is een zeer oude stad met zo’n 60.000 inwoners. Na de rust van de natuur duik je hier meteen in de drukte van de stad. Het mooiste toevluchtsoord om de nodige rust terug te vinden is de kathedraal toegewijd aan Saint-Corentin, naar men zegt de fraaiste gotische kerk van Bretagne. Bepaalde delen dateren uit de 15de eeuw maar zo’n goede 100 jaar geleden werden er nog belangrijke uitbreidingswerken gedaan. De mooie brandglasramen uit de 15de eeuw zullen al je aandacht opeisen. Quimper is ook de stad van de faiencefabriekjes. Er is ook het “Musée de la Faïence Jules Verlingue” en in de omgeving ervan zijn er talrijke winkels met Bretons aardewerk. Je kunt er ateliers bezoeken om je ervan te overtuigen dat alles handwerk is. Breng ook een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts met schilderijen van de 14de tot de 20ste eeuw.

Concarneau
Concarneau is een gezellig vissersstadje, deels autovrij, met een heel bijzonder schiereilandje. In de baai ligt de ‘Ville Close’, een ommuurde vesting met smalle straatjes, winkeltjes en als belangrijkste bezienswaardigheid het vissersmuseum (Musée de la Pèche). Van op de vestingmuren kun je genieten van mooie panorama’s.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Een pannenkoek in Sainte Mére – Japie Swings – Rita Swings – met Cala de hond

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende