Vallei van de Somme – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer met een minibus naar de plaats van bestemming
  • Agogische Reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen in een hotel – Twee personen per kamer
What do you want to do ?
New mail

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annualatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Inkomgelden
  • Persoonlijke uitgaven
What do you want to do ?
New mail

Bijzonderheden

 
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Om eens 200% te ontspannen en een gezonde dosis zeelucht binnen te krijgen, trekken we naar Hauts-de-France, en meer bepaald naar de Picardische kust en de riviermonding in de Baie de Somme, een van de mooiste baaien ter wereld.

We bezoeken ook het vogelpark van Marquenterre aan de rand van de baai. De pracht, rijkdom, grootte en 70 kilometer lange kust van deze regio zal je ongetwijfeld weten te verrassen. De regio ligt op amper 3 uur rijden van België en biedt je uitgestrekte vlaktes die wel wat weg hebben van de Camargue en de Mont-Saint-Michel.

Het landschap bestaat uit enorme stranden met slibachtige zones en wat we “mollière” zones noemen (zones die bedekt zijn tijdens het hoogtij). Overal rondom zie zoute weides. De oppervlakte van de getijden is op z’n minst indrukwekkend te noemen. Toch is deze mooie en ongelooflijke baai minder bekend dan zijn Normandische buur de Mont-Saint-Michel. Dat draagt natuurlijk ook bij tot zijn charme.

De Sommebaai is een beetje vergelijkbaar met het Zwin, maar met een oppervlakte van zo’n 6.000 hectare ook weer een heel stuk groter. Er zijn nochtans voldoende overeenkomsten: net zoals het Zwin is het een populaire verblijfplaats voor (trek)vogels, die zich vooral in de Marquenterre, het natuurgebied ten noorden van de baai terugtrekken.
Ten zuiden van de baai ligt Saint-Valéry-sur-Somme, een stadje met een rijk historisch verleden, waar het heerlijk toeven is in de smalle straatjes. Je kunt er een mooie wandeling maken naar Cap Hornu, of eventueel zelfs verder naar Cap Hourdel, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de baai en Le Crotoy, het badplaatsje dat aan de noordelijke kant van de baai ligt.
Bij eb trekt het water weg uit de baai en komt het gebied droog te staan. Je kunt er onder begeleiding van een gids de oversteek maken, langs de slikken en de schorren. Met een beetje geluk zie je er zelfs enkele zeehonden op de zandbanken.

 

Chez Mireille***

Chemin Genty
62600 Berck sur Mer

Vakantiepark Chez Mireille ligt op 1 km van het Kanaal, waar men wandelingen kan maken over prachtife fijne zandstranden en het centrum naast het gelijknamige restaurant, in het departement Pas de Calais.

Vaar met een zeekajak in de Sommebaai. Een van de weinige plaatsen in Europa waar je dit kunt beleven, vlak tegen het wateroppervlak en met de haren in de wind. Je wacht op het getij en peddelt samen met de bemanning naar open zee. Je bent met meerdere personen aan boord, waardoor de boot voldoende snelheid krijgt om voor een fantastische ervaring te zorgen. Het landschap is vanop zee helemaal anders dan wat je als landrat te zien krijgt. Vogels in overvloed: wulpen, zilver- en andere meeuwen, ze zijn allemaal op de afspraak.

Een spectaculair gebied van open water, duinen, moerassen met daartussen charmante dorpjes en kleinschalige kustplaatsjes zo kan je het best de Baai van de Somme omschrijven.

Het stadje Saint-Valéry-sur-Somme vind je ten zuiden van de Baai van Somme. Deze historische plek heeft een interessant verleden en veel idyllische plekjes die je kan bezoeken.

Wat wij speciaal vinden aan deze plek, is dat het water uit de baai heel ver wegtrekt bij eb, waardoor het gebied droog komt te staan. Onder begeleiding kan je een oversteek maken en over de zandbanken wandelen. Ga wel altijd met een gids, want de natuur kan gevaarlijk zijn.
Vanuit Saint-Valéry-sur-Somme kan je ook verschillende wandelingen maken. Ga bijvoorbeeld eens te voet naar het mooie Cap Hornu of bezoek het Le Crotoy, een gezellig badplaatsje in de buurt van de baai.

What do you want to do ?

New mail

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vallei van de Somme – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende