Vallei van de Somme – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer met een minibus naar de plaats van bestemming
  • Agogische Reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner op basis van zelfkook
  • Overnachtingen in een hotel – Twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annualatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Inkomgelden
  • Persoonlijke uitgaven

Bijzonderheden

Om eens 200% te ontspannen en een gezonde dosis zeelucht binnen te krijgen, trekken we naar Hauts-de-France, en meer bepaald naar de Picardische kust en de riviermonding in de Baie de Somme, een van de mooiste baaien ter wereld.

We bezoeken ook het vogelpark van Marquenterre aan de rand van de baai. De pracht, rijkdom, grootte en 70 kilometer lange kust van deze regio zal je ongetwijfeld weten te verrassen. De regio ligt op amper 3 uur rijden van België en biedt je uitgestrekte vlaktes die wel wat weg hebben van de Camargue en de Mont-Saint-Michel.

Het landschap bestaat uit enorme stranden met slibachtige zones en wat we “mollière” zones noemen (zones die bedekt zijn tijdens het hoogtij). Overal rondom zie zoute weides. De oppervlakte van de getijden is op z’n minst indrukwekkend te noemen. Toch is deze mooie en ongelooflijke baai minder bekend dan zijn Normandische buur de Mont-Saint-Michel. Dat draagt natuurlijk ook bij tot zijn charme.

De Sommebaai is een beetje vergelijkbaar met het Zwin, maar met een oppervlakte van zo’n 6.000 hectare ook weer een heel stuk groter. Er zijn nochtans voldoende overeenkomsten: net zoals het Zwin is het een populaire verblijfplaats voor (trek)vogels, die zich vooral in de Marquenterre, het natuurgebied ten noorden van de baai terugtrekken.
Ten zuiden van de baai ligt Saint-Valéry-sur-Somme, een stadje met een rijk historisch verleden, waar het heerlijk toeven is in de smalle straatjes. Je kunt er een mooie wandeling maken naar Cap Hornu, of eventueel zelfs verder naar Cap Hourdel, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de baai en Le Crotoy, het badplaatsje dat aan de noordelijke kant van de baai ligt.
Bij eb trekt het water weg uit de baai en komt het gebied droog te staan. Je kunt er onder begeleiding van een gids de oversteek maken, langs de slikken en de schorren. Met een beetje geluk zie je er zelfs enkele zeehonden op de zandbanken.

 

 

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vallei van de Somme – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende