Big Five in de Veluwe – Wilfried Meganck – Rita Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer van de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Reisbegeleiding door ervaren Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden
  • Reis en annulatieverzekering

Nederlanders zijn een fietsminnend volk. Dat komt goed uit, want rond de waterlinies in Nederland zijn er diverse fietsmogelijkheden. Lange- en korte-afstandroutes brengen je langs de diverse forten, vestingsteden, bunkers en andere militaire werken. Onderweg geniet je van Hollandse groene weilanden, stille dijken, platte polders en historische molens. Maak een tussenstop voor koffie/ thee met zelfgebakken taart, een lunch of diner op het terras in de luwte van een metersdikke fort- of vestingmuur.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Trek uw wandelschoenen aan, want er valt in het park een wereld te ontdekken!

Overnachten doen wij:

Hotel Spelderholt***

Spelderholt 9, 7361 DA Beekbergen, Nederland

Hotel Spelderholt ligt in Beekbergen en biedt een terras en uitzicht op de tuin. Het hotel heeft een restaurant en een zwembad. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi en er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.

De ruime kamers zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een aangepaste badkamer. Alle kamers hebben een televisie, radio en wekker. De comfortkamers zijn uitgerust met een ruim balkon en een zithoek. Roomservice is beschikbaar en u kunt gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten. Op doordeweekse dagen wordt u verwelkomd door jongeren met geestelijke beperkingen. Ze volgen een intern leertraject voor functies in bijvoorbeeld het hotelwezen, de administratie en de groenvoorziening. U kunt minigolfen bij het hotel en in de omgeving kunt u fietsen. Het hotel biedt ook fietsverhuur. Hotel Spelderholt ligt op 20 km van Arnhem en op 36 km van Nijmegen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, op 82 km van de accommodatie.

 

De landstreek de Veluwe is ongeveer 1000 vierkante kilometer groot.  In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten, vossen en wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. En ook jij! Wandel over zandverstuivingen en door dennenbossen. Fiets langs bloeiende heidevelden en mooie zandstranden en meren. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Naast natuur, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, spannende attractieparken voor de hele familie, tal van culturele hotspots en ambachtelijke Hanzesteden.

De Veluwe is een waar walhalla voor wie zich graag in geschiedenis verdiept. Het gebied zit boordevol met waardevolle verhalen die je mee terug nemen naar de tijd van indrukwekkende kastelen en landgoederen, prachtige Hanzesteden, het industriële erfgoed en de Tweede Wereldoorlog.

Meer dan 300 jaar kozen de Oranjes de Veluwe om te wonen, te werken, voor ontspanning en vrije tijd. Nu kun jij koninklijk flaneren in de stallen, koetshuizen en historische baroktuinen van Paleis Het Loo. Meer geschiedenis vind je in de regionale musea. Over de kunstenaarskolonie bijvoorbeeld, die zich eind 19e eeuw vestigde bij Nunspeet.  Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, waren de Hanzesteden al machtige handelscentra. Op de Veluwe floreerden Harderwijk, Elburg en Hattem dankzij hun gunstige ligging aan IJssel en Zuiderzee. Met een van de Hanzeroutes fiets je, deels over de oude handelswegen, van de een naar de ander. Wandel over de karakteristieke keitjesstoepen van de bijna perfect vierkante vissersvesting Elburg van bezienswaardigheden naar musea. Of voel in ondernemend Harderwijk de oude handelsgeest in de bijzondere boetiekjes en conceptstores. Het schilderachtige Hattem trok naast kooplieden ook veel kunstenaars. Zoals Jan Voerman, wiens wolkenluchten boven de IJssel je kunt bewonderen in het Voerman Museum.  Krijg je geen genoeg van de middeleeuwse stadjes? Ook de overige Nederlandse Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Hasselt, Kampen, Zwolle en Deventer vind je niet ver van de Veluwe.

Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd door Canadese soldaten. Tijdens de Canadian Walk beluister je 26 persoonlijke en bijzondere verhalen over deze periode van veteranen en burgers. De geluidsfragmenten in de app Canadian Walk nemen je mee van de stranden van Normandië tot aan de grens van Apeldoorn waar dappere mannen de stad bevrijdden.

De Veluwe, volgens velen hét mooiste natuurgebied van Nederland en dat vinden wij ook! Zo ontdek je er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren en bossen. Stuk voor stuk gebieden die je na een bezoek lang bij blijven. Fiets bijvoorbeeld langs de oude papiermolens in de IJsselvallei of wandel door het Speulderbos, ook wel het bos van de dansende bomen genoemd.  Kom je naar de Veluwe om wild te spotten? Dan is Het Nationale Park De Hoge Veluwe iets voor jou! De vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert zijn de Big Five van Nederland én op de Hoge Veluwe spot je ze allemaal! Soms worden de schotse hooglander en de bever nog genoemd. Die zijn er óók te zien, net als honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten.

 

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Big Five in de Veluwe – Wilfried Meganck – Rita Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende