Het land van hoop – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten naar Israel
  • Reisbegeleiding door agogische travelbutlers
  • Maaltijden op basis van half pension
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 
 
 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen en inkomgelden
  • Dranken
  • Reis – en annulatieverzekering
 
 

Bijzonderheden

 

 
 
What do you want to do ?
New mail

Het land Israël… dat is een schatkamer van de historie. Een kamer, waar de schatten van bijbelse en andere beschavingen terug te vinden zijn. Je komt ze vaak tegen op nog geen steenworp afstand van nieuwe steden, waar het ritme klopt van de moderne tijd. Israël… het is een land, dat lijkt op een merklap vol opvallende kontrasten, een merklap in een verrassend kleine lijst.

Er zijn bergen en weelderig-groene valleien, die samen weer grenzen aan een woestijn vol ruige schoonheid met een zeldzame flora en een fascinerende wilde dierenwereld.

Israël… een wereld vol gezichten als uit een sprookjesboek… oosters èn westers. Mensen met keppeltjes, met sluiers, blootshoofds of met een monnikskap. Israël ligt aan de oostkant van de Middellandse Zee en grenst in het noorden aan Libanon, in het oosten aan Syrië en in het zuiden aan de Sinaï-woestijn. Weliswaar van geringe grootte (slechts ca. 36.250 km2), heeft het toch in de geschiedenis der mensheid een grote rol gespeeld.

Reeds in de oudste tijden kruisten hier de voornaamste wegen elkaar, die Egypte met Syrië en Mesopotamië verbonden. Tot op onze tijd is het altijd een land van onrust en strijd geweest, het is het voornaamste deel van het Midden-Oosten, dat de brug vormt tussen drie werelddelen.

Het is een land, waarde overblijfselen van de oudste beschavingen der wereld te vinden zijn, het land, waar gedurende zijn hele geschiedenis het oosten en het westen elkaar ontmoet hebben. Daarin ontstonden de drie grootste religies der mensheid, het jodendom, het christendom en de islam.

Vanaf haar kale heuvels verkondigden de Profeten en in het bijzonder Christus de onveranderlijke wetten van ethiek en naastenliefde. Voor de Joden ligt hier het symbool van hun roemrijk verleden en de hoop op een nieuwe toekomst. De christenen zien daarin de plaats van Jezus’ laatste messiaanse werkzaamheid, de stad, waarin Christus stierf en weer uit de dood opstond. De mohammedanen zien in haar de stad, waarde profeet Mohammed ten hemel is opgestegen. Jeruzalem, bron van geloof en vrede, de heiligste stad ter wereld, is echter ook een stad van oorlog, terreur en bloedvergieten. Jeruzalem werd meer dan 50 keer belegerd, 36 keer veroverd en bezet en wel tienmaal verwoest.
De oorsprong van Jeruzalem gaat verloren in het waas van de Oudheid. In de Bijbel wordt er voor ‘t eerst melding van gemaakt ten tijde van Abraham onder de naam van ,,Salem”, wat vrede’ betekent

Israël is een uniek en zeer veelzijdig vakantieland. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen; van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan; een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als ‘nieuw’. Bijbelse plaatsen, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee, Israël heeft het allemaal. De vakantiemogelijkheden zijn dan ook talrijk en gevarieerd.

Israël heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners. Daarvan is ruim 80% joods en 20% niet-joods, meest Arabier. De grootste groep Arabieren is islamitisch, de rest is christelijk. Verder kent Israël nog Bedoeïenen, Druzen en enkele kleinere geloofsgroepen waaronder de Bahaï. Een derde deel van de Joden komt oorspronkelijk uit Europa of Amerika. De officiële talen zijn het moderne Hebreeuws (Ivriet) en het Arabisch. Engels is de derde, niet-officiële taal. Ook spreken velen nog de taal van het land waaruit zij geëmigreerd zijn.
Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen, andere gewoontes, een andere cultuur en ander eten. Kortom: anders dan thuis. Dat is een van de aantrekkelijke kanten van de vakantie, maar ook een aspect om bij je vakantie verwachtingen rekening te houden.

Een vakantie naar het buitenland betekent ook vaak een andere keuken dan je gewend bent. Israël, een land met vele immigranten uit diverse landen, heeft een gevarieerde keuken. In de hotels worden vooral westerse gerechten geserveerd. Beroemd is het uitgebreide Israëlische ontbijtbuffet. Bijzonder is de koshere keuken, bij 90% van de restaurants en hotels aanwezig.
“Kosher” betekent letterlijk: schoon, rein, geschikt. De basis van deze keuken is een volledige scheiding van vlees- en melkproducten. Melk, room en kaas worden niet geserveerd in combinatie met vlees. De bekendste, niet geoorloofde producten zijn varkensvlees, schaaldieren en wild.

Newsflash

Ik praat je even bij. Er zit nog steeds geen beweging in. Geruchten genoeg, maar elke keer blijft het daarbij. Wel is er een overeenkomst gesloten tussen de EU en Israel om in de toekomst elkaars vaccinatiebewijzen (QR-codes) te honoreren.

 

Een ander probleem is de kaalslag in de reisindustrie. in Israel is ruim 40% van de mensen niet meer werkzaam, van de overige 60% zitten de meesten nog thuis omdat toeristen er niet in mogen. Vliegmaatschappijen voeren niet of nauwelijks vluchten uit en sommigen staan er niet solide voor. Ik voorzie juist voor reizigers zoals jouw client mogelijke aanvangsproblemen als reizen over een paar maanden weer zou mogen: de kwaliteit en zorg zal mogelijk nauwelijks te garanderen zijn.

 

Laten we de pogingen voor dit moment staken. Ik houd je dan middels een mailing alert op de hoogte wanneer de grenzen echt weer open gaan voor individuen, dan dan kunnen we overleggen of en wanneer het haalbaar is een nieuwe poging te doen in de toekomst.

 

Shalom, Eward

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het land van hoop – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende