Het eiland Rugen – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

 • Transfer in twee dagen vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
 • Reisbegeleiding door agogische Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van half pension
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer.
 • Overnachtingen tijdens de heen en terugreis op basis van ontbijt

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen en inkomgelden
 • Dranken
 • Reis – en annulatieverzekering
 • Diner op de heen en terugreis

Bijzonderheden

De Noord-Oostduitse kust is een paradijs voor wandelaars en fietsliefhebbers en is bekend om (schier)eilanden als Rügen en Usedom. Wij nemen je mee langs de top 10 van bijzondere plekken in deze streek van Duitsland. Van de witte krijtrotsen tot nostalgische badhuizen tot aan een stukje geschiedenis van Nazi-Duitsland. Liefhebbers van natuur kunnen het boomtoppenpad nemen.

Het kleinste nationale park van Duitsland in Mecklenburg-Vorpommern is heel speciaal. Hier vind je een krijtkust zoals de ‘White Cliffs of Dover’. Enorme hoge wanden krijt met als hoogste punt krijtrotsen van meer dan 115 meter hoog!

Het tweede natuurhoogtepunt is een oud beukenbos van ruim zevenhonderd jaar oud wat nu Unesco Wereld Erfgoed beschermd is bij het Stubnitzplateau. De mogelijkheden om dit unieke landschap lopend of op de fiets te verkennen zijn echt eindeloos.

Onze vaste stek:

Koopmanns Hotel und Lädche***

Thiessower Str. 31, Göhren, Duitsland

Rondom Slot Spyker is een schitterend wandelgebied. Het slot zelf zie je al van ver staan en is gelegen aan het gelijknamige meer. Het gehele gebied is nu natuurgebied.

Een bizar bouwwerk uit de nazi-geschiedenis: het mega hotel Prora, dat Hitler begin jaren 30 heeft laten bouwen. Gek genoeg staat dit grootste hotel ter wereld niet in Dubai, Las Vegas of ergens anders, maar hier aan de Duitse Oostkust.

 

Hitler had ooit een idee om hier een mega hotel te bouwen waar “alleen maar lachende Arische mensen” vakantie konden vieren na periodes van hard werken. Het complex telt 10.000 kamers en heeft de naam ‘Kracht door Plezier resort’. Het resultaat is een gigantisch hotelcomplex van maar liefst 4,5 kilometer lang wat er verlaten bij staat en wat al zeventig jaar lang een doorn in het oog is van Duitsland.

 

 

Rügen telt maar liefst zestig kilometer fijne zandstranden met oude idyllische vissersdorpjes, luxe herenhuizen in badplaatsen met eeuwenoude historie en het mooie stadje Putbus. Dit is de oudste badplaats van het eiland, die vooral bekend is vanwege de prachtige gebouwen en gelijknamig slot.

Heen en terugreis in twee dagen.

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het eiland Rugen – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende