Het eiland van Mimosa – Ile de Noirmoutier

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van Ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van 2 personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Andere maaltijden

Bijzonderheden

 

Île de Noirmoutier is een pareltje voor de kust van het Franse departement Vendée Het is een fantastische vakantiebestemming voor wie ongerepte natuur in landelijk Frankrijk .  Wie het eiland wilt verkennen, moet in Beauvoir-sur-Mer deze natuurlijke oversteek van maar liefst 4,2 kilometer lang maken. Het is wel van vitaal belang om de getijdentabellen te raadplegen voordat je deze weg oprijdt. Bij hoogtij (dit gebeurt twee keer per dag) komt de weg volledig onder water te staan en dat gebeurt bijzonder snel. Je hebt ongeveer drie uur om de weg over te steken, wanneer het laagtij is. Wacht zeker niet tot het laatste moment, want dat levert gevaarlijke situaties op.

Onze vaste stek:

Fleur de Sel

10 Rue des Saulniers – BP 207, Noirmoutier-en-l’lle, 85330, France

Noirmoutier-en-l’Île

Een bezoek aan het charmante dorp Noirmoutier-en-l’Île mag niet ontbreken tijdens je verblijf op het eiland. Dit pittoreske stadje, met zijn geplaveide straten en witgekalkte huisjes, ademt een sfeer van rust en authenticiteit uit. Maak een wandeling door de gezellige steegjes en ontdek de lokale ambachtelijke winkels, waar je traditionele producten zoals zeezout en handgemaakte souvenirs kan kopen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de historische kerk van Saint-Philbert, een meesterwerk van romaanse architectuur dat dateert uit de 11e eeuw. De kerk beschikt over een crypte uit de 11e eeuw en het graf van Saint Philibert, die de basis legde voor de economie van het eiland.

Château de Noirmoutier

Het majestueuze kasteel van Noirmoutier, gelegen in het hart van het gelijknamige dorp, is misschien wel een van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden van het eiland. Het kasteel, dat tevens een van de best bewaarde romaanse kerkers is in West-Frankrijk, stamt uit de 12de eeuw en huist een museum waar kan bijleren over de middeleeuwse geschiedenis van de regio. Verken de prachtig gerestaureerde kamers en gangen, bewonder de indrukwekkende middeleeuwse architectuur en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de kasteelmuren.

Les Marais Salants de l’Île de Noirmoutier

Een andere niet te missen attractie op Île de Noirmoutier zijn Les Marais Salants, ofwel de zoutmoerassenDeze eeuwenoude zoutpannen zijn zo belangrijk voor de lokale economie dat zout hier ook wel het “witte goud” genoemd wordt. Het eiland en zout zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom zijn de zoutpannen een niet-te-missen bezienswaardigheid voor toeristen.

Bezoek de marais salants en leer over hoe het traditionele zoutwinningproces precies in elkaar zit.

Le Bois de la Chaise

Voor natuurliefhebbers raden we nog het Bois de la Chaise aan, vlak naast het strand Plage des Dames (waarover hieronder meer). Het is een klein, maar idyllisch bos aan de noordkust van het eiland. Ideaal voor wie de schaduw opzoekt op een warme zomerdag of zin heeft in een korte natuurwandeling. Er lopen kronkelende paden tussen de bomen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de zee en tussen de bomen staan er villa’s die getuigen van de opmars van het toerisme in de vorige eeuw.

Pêche à pied, al wandelend vissen

Een unieke ervaring die je alleen op Île de Noirmoutier kan beleven, is “al wandelend vissen”. Deze traditionele vistechniek, bekend als “pêche à pied”, houdt in dat je langs de rotsachtige kustlijn wandelt om schelpdieren te vangen. Met een beetje geluk kan je onderweg mosselen, kokkels en zelfs kleine krabben vinden. Probeer bij het zoeken naar de schelpdieren de natuur zoveel mogelijk te respecteren.

Is vissen niet je ding, dan kan je natuurlijk ook gewoon de voetjes onder tafel schuiven in een van de lokale restaurantjes om die specialiteiten uit te proberen. In de oesterhaven van Bonhomme, in La Guérinière zijn er verschillende oesterhutten waar je lekkere oesters kan proeven

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het eiland van Mimosa – Ile de Noirmoutier

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende